lördag, augusti 13, 2022

Bloggar med mobilen

 Försöker att skriva med mobilen 



Lyssnar på Isaac Hayes

 Skönt med semester trots att jag sov dåligt eftersom det var varmt och jag hade ont i magen. Det första jag gjorde på morgonen var att gå och bada och simma några meter. Sedan gick jag till gymmet. Fredrik, Kjell och Anna N. var där. Jag hälsade också på "Oxen" (före detta spårvagnschaufför och fyrkanten som brukar pendla också.

När jag kom hem lyssnade jag på Marcus Oscarsson när han pratade politik. Svårt det där med politik men det är väl bara att ta något så man får det gjort. I Aftonbladets valkompass blev jag Liberal. Kanske bra att rösta på något annat än vad min syster gör. Men jag tror inte SD är något för mig för jag har så många bekanta från andra länder och när jag kommer till Drottningtorget på morgonen kryllar det av invandrare som jag antar är på väg till sina jobb. På Facebook får jag reklam av politiska partier  varje dag.

Idag lyssnade jag på Isaac Hayes,

En Nogger efter  gymmet.

Idag tror jag att jag ska skriva lite Minnen i Word.



fredag, augusti 12, 2022

Inte många i läsesalen den här sommardagen

 Jag var trög i magen efter ärtsoppan igår, men jag måste ju till jobbet. Bussen gick bra och jag hamnade bredvid kvinnan som arbetar med Västlänken. Idag är det fredag så idag lyssnade jag på Status Quo.

På biblioteket öppnade jag i Läsesalen. Det var inta många där den här morgonen. Bara studenten Paul Graf. Men någon måste ju sitta i expeditionen och vara beredd.

studenten Paul Graf hade trillat på tåget.

På hemvägen blev det ersättningsbuss igen. En näsvis kvinnlig förare sa att jag inte fick ta bussen direkt till Alingsås... De var till för de som skulle till Stockholm. Jag tror att hon talade i nattmössan för jag har åkt med direktbussen förut. De ska väl göra så bra som möjligt för oss stackars pendlare.

* Pendlaren Björn på väg till Partille som rekommenderade Thailand när jag går i pension.
* Lunch på kafé Zana med kollegan Erik Holst.
* Komma hem och ha semester.


onsdag, augusti 10, 2022

Fortfarande sommar

 Sov gott efter den jobbiga gårdagen med både ersättningsbuss till Partille och sedan tåg till Alingsås.

På morgonen tog jag en ersättningsbuss till Göteborg från Alingsås. Jag somnade på bussen idag. Däremot missade jag spårvagnarna. Men det är ju sommar så jag kunde sitta på en bänk och se på folk och borstningsmaskiner.

En matador som finns fotad i Julius Juhlins bok "Minnen"

Idag kände jag för att lyssna på någon pigg musik som Status Quo.

angående sparande kan jag säga att de flesta aktier har jag kvar i decennier. Jag blir själv förvånad hur länge jag varit delägare i Volvo och SEB till exempel.

Idag postade jag beställningar i rörposten. "Kämpen" hämtade alla beställningar i A-huset. Jag ställde också upp kursböcker. Efter köttbullarna till lunch så tog jag två varv omed att ställa upp. Samtidigt lyssnade jag på Son House. När jag skulle hem hade jag riktat in mig på en buss. Men jag kom så tidigt att jag tog en buss till Partille och därifrån ett tåg till Alingsås. Det var varmt som i en bastu och jag hade ont i magen.




tisdag, augusti 09, 2022

Fyrans spårvagn idag

 Hade ont i magen i natt. Kanske berodde det på att jag tog en Ipren för att slippa gå upp och kissa. Eller så var det pizzan. Det var kanske onödigt att gå till Cyrano, men personalen är så trevlig där.

Bussen till Göteborg gick galant. Pendlarkompisen Lea pratade om när hon gjorde magnetröntgen på sig själv. Hon hade svårt att ligga stilla så de fick göra om det tre gånger.

Idag åkte jag fyrans spårvagn och jag fick en plats längst bak. Det är flera invandrare som åker till sina jobb, tror jag, vid sjutiden.

Jag lyssnade några sekunder på Wilson Pickett

Jag fick en reklamaffisch av studenten Paul Graf.

Det var en borta i magasinet. Inga problem egentligen bara att jag fick hjälpa till lite i 5b. "Kämpen" är bra att ha för han drar sig inte för att ta i lite extra. Han klagar inte utan gör så gott han kan. Lundh satt jag ute och år på Indya. Det måste ha varit 30 grader varmt.
På eftermiddagen satt jag i läsesalsexpeditionen.


måndag, augusti 08, 2022

Många fjärrlån idag

 Solen sken när jag tog bussen till Göteborg. Buss är bättre än tåg men det rymmer fler folk på tågen. I Göteborg fick jag vänta i tio minuter på tvåans spårvagn.

Lyssnade några sekunder på Herbie Hancock innan jag satte igång och postade beställningar i rörposten. Så är det. Är mitt yrkesliv ett fiasko? Nej det är nog inte det.

Skenränsning vid Drottningtorget.

Jag fick ont i magen när jag körde ut böcker och de passade det bra med att tänka på Swans.
Jag såg att min kollega "Kämpen" fått många fjärrlånebeställningar i samband med att han passerade rörpostsorteringarna. Han tog genast tag i fjärrlånen och åkte ner till våning 6A och satte igång att plocka dem. Han verkade inte ha ont i magen.

Efter lunchen ställde jag upp en vagn tidskrifter. Sedan tog jag bussen till Åkareplatsen. Där tog jag en buss till Alingsås och sedan tog jag en friskvårdstimmer på gymmet. Det kändes konstigt nog lättare att gå när jag var klar och hade duschat.


söndag, augusti 07, 2022

Kaos i magen med rotfruktssoppa.

 Jag hade fått sådan soppa igår kväll med många rotfrukter att magen blev orolig. Men jag klarade det. Min pendlarkompis Lea hade varit på ödelsedagskalas i helgen. Hon som fyllde år hade bytt klänning sju gånger och det var fyrverkeri och 50 personer.

Annars gick bussturen bra. Tänkte på att jag snart går i delpension. I bilen lyssnade jag på the Jacksons

Jag är fascinerad av de moderna sopbilarna.

Min första uppgift på jobbet var att skicka beställningar i rörposten. När jag gjort det körde jag ut böcker i B och A husen. Jag hämtade även böcker i Kvinnovetenskapliga samlingarna. Huset skakar när de spränger för Västlänken.

Hemvägen blev lång. Jag satt först i läsesalsexpedition. När jag skulle hem hade alla bussar gått så jag fick ta ett tåg som gick en omväg ut på Hisingen för att de hörll på att bygga Västlänken på de vanliga spåren.

Sista sommardoppet

 Vaknade och gick upp vid sex. Jag låg och tänkte på hur länge kriget i Ukraina kommer att vara? Jag tänkte på första världskriget som var ett utnötningskrig och folk dog som flugor. Bryr sig Putin om sanktioner? Själv gör han det inte men mammorna vars pojkar, soldater, kommer hem döda i plastsäckar...

När jag gått upp så gick jag ner till sjön Gerdsken och tog ett dopp. Direkt efter det körde jag till Ica och köpte te och munsköljd.

På frukosten lyssnade jag På Ann a Karin Palms sommarprogram.

Klockan nio körde jag till gymmet. Det gick riktigt bra. Kjell, Fredrik och Rolf var där.

Hemma lyssnade jag på Gladys Knight and the Pips

Här är jag vid badstranden klockan sex på morgonen.