lördag, september 03, 2022

Det närmar sig valet

 Sov oroligt jag låg och tänkte på hur jag skulle få tid att gå på faster Kerstins bosuppteckning. Hon dog ju för ett halvår sedan. Jag trodde hon skänkt alla sina pengar till SOS barnbyar.

Jag har i alla fall lyckats köpa lite godis på airshoppen med min gamla qr-kod. 

Såg att Dire Straits kommer till Göteborg. Dom var ju bra men jag har för mig att jag redan sett Markl Knopfler på Scandinavium tror jag det var.

Efter frukosten lyssnade jag en stund på en intervju med Ulf Kristensson. Men jag stängde av och gick och tränade istället. Han sa inget nytt. En vecka kvar innan det är dags för val. Jag tyckte taxichauffören som körde mig i veckan hade bra åsikter.

Kokar kaffe

Fick gjort en del med apparna i den nya telefonen. Åt lunch på Sjöö. Skrev till teamleadern att jag behöver gå på boupptäckning på torsdag. Lyssnade på the Fugs och Denis Linde.




fredag, september 02, 2022

Träffade studenten Paul

Idag kände jag för att lyssna på Frank Zappa på morgonen. Tyvärr var tåget några minuter sent så jag missade tvåans spårvagn i Göteborg. Överallt är det valaffischer i Göteborg. (Tyvärr har jag inte fått kläm på hur jag hanterar kameran i telefonen så jag missar en del bilder där du behöver vara snabb).

På Humanistiska biblioteket satt jag i läsesalsexpeditionen. Det var inte många där. Studenten Paul Graf var där och han berättade att han lämnat in en uppsats.

Efter läsesalen registrerade jag tidskrifter.

Hur ska jag tänka när jag väljer? I Privata Affärer stod det för en tid sedan att börsen gått bäst när det varit Socialdemokratiskt styre. Men vad vet jag?

Brunnsparken klockan halv sju.


På eftermiddagen hämtade jag beställningar från våningarna ett till  nio A. Jag låg ganska bra i tid efter fikat. Men så fick jag några beställningar där jag fick göra exemplarposter så det drog ut på tiden.
Hem fick jag åka med tåget 15.59.


onsdag, augusti 31, 2022

Vacker höstdag

 Sov hyggligt även om väckarklockan gick fel. Jag gick upp som vanligt. Jag tänkte på den pratsamme taxichauffören igår. Han kommer nog att rösta på sossarna.

Det flöt på bra med tåget och jag hann med spårvagnen. Började dagen med att lyssna lite på Nick Cave.

När jag skrivit in mig så började jag köra ut böcker.

Utsikt över Västlänksbygget.

Pratade med "Kämpen" om valet. Han rynkade på pannan och frågade "Vad ska du rösta på?" . "Det blir nog sossarna" sa jag "Det har jag gjort hela mitt liv", sa Kämpen. Hela sitt liv??? Han har ju bott i många länder som Iran, Australien och Kanada.

När jag åkte hem var det en kvinna som fuskåkte. Tågvärden sade till henne att gå av men det gjorde hon inte.

Idag körde jag och handlade när jag kom från tåget.


tisdag, augusti 30, 2022

Därför åker jag ett tidigt tåg

 Träffade han jag kallar "Kämpen" igår. Han har bara ett halvår kvar till pensionen. Jag sade att vi haft ett gott samarbete genom åren. Han skrattade men höll med. Han är ju alltid tidig så det blir sällan stress.

Tåget gick bra till Göteborg men jag hörde av en pendlarkompis att åker man en timme senare är det proppfullt på tåget. Min syster ringde igår angående min fasters död. Min syster kunde inte förstå att jag åkte så tidigt.

När jag kom till jobbet passade det att varva ner några sekunder med Barry White. Jag hade först tänkt Tom Waits men jag tror inte den passar så bra när jag precis kommit fram. Nu tror jag "Kämpen" vill ha sina beställningar i rörposten.

Fattighusån från spårvagn nummet två.

På förmiddagen skickade jag beställningar i rörposten. Det var riktigt många så här i slutet av augusti. En von Sydow som det visade sig att vi resan hade.
Efter kummeln till lunch på kafé näckrosen. På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.

Hem åkte jag färdtjänst. Det fungerade bra och taxichauffören var lustig och var i tid. Började lite avvaktande. Han sa att det var förfärligt med Sverigedemokraterna. Skulle alla invandrare stanna emma en dag skulle Sverige stanna. Han sa också att han alltid röstat på Sossarna. Men den här gången sa han att han inte skulle rösta. Kanske han ändrade sig efter vårt samtal.

måndag, augusti 29, 2022

Hann knappast med att ta fram alla böckerna

 Tåget gick bra idag. Det var bara 5 grader varmt när jag gick upp kvart över fyra i morse. Men det var bara och gå upp och äta frukost och läsa gårdagens tidning (Dagens tidning har inte kommit så här dags). Så Ukraina går till motoffensiv. Putin måste vara rasande... Jag lyssnade lite på Jimi Hendrix

Jag kom med tvåans spårvagn. Kanske ska testa färdtjänst igen i morgon.



Ullevi klockan halv sju på morgonen.

Jag började direkt att sortera beställningarna som kommit till A-huset. Det var himla många och sedan många fjärrlån från när och fjärran. 
  På eftermiddagen var det kundmöte. En kvinna talade om en bugg i den lokala katalogen. Jag förstod inte riktigt vad det var? Det är mycket jag inte förstår?

Alla skyltar visade fel på stationen i Göteborg

 I samband med att jag köpte ny mobiltelefon så förändrades alla lösenord.

I bilen lyssnade jag på Tina Charles

För övrigt flöt det på bra till jobbet. Jag började med att köra ut böcker. På rasten pratade jag med en kollega som sett Hällristningarna i Tanum i helgen.

Körde ut tidskrifter efter lunchen. Det drog ut på tiden i läsesalen så jag blev tvungen att avboka färdtjänsten. Men det borde jag inte gjort för på centralstation var det kaos. Ingen visste hur tågen skulle gå. Alla skyltar visade fel.

Studenten Paul Grafs affischer på min vägg.


söndag, augusti 28, 2022

Läser om när Julius Juhlin reser i Ryssland

 Jag fortsätter läsa om Julius Juhlins resa i Ryssland 1924; " Den ryska bonden bryr sig föga om vad man gör i Moskva eller de andra städerna. Om man blott fårfortfarande odla även den jord , som de mördade eller flydda godsägarna förut ägt , är han nöjd. Han knotar blott, då skatten blir för hög, då han får för lite betalt av regeringen för sitt spannmål, eller då han ej kan köpa de viktigaste jordbruksredskapen." (Julius Juhlin Minnen del II s. 516)

Idag har jag badat på morgonen, ätit frukost och kört till gymmet. Jag har sett lite på en film om Tina Turner. Men jag lyssnade sedan på Camel som är lite lugnare musik. Sedan har jag läst Julius Juhlins bok "Minnen del II).

Köpte en telefon igår men jag vet inte hur jag ska ladda den? Min förr a telefon var för gammal och den orkade inte ens med att beställa färdtjänst med.


Färdtjänst för 63 år sedan.

På eftermiddagen var jag och köpte en kontakt till den nya mobiltelefonen och så lyssnade jag på Orchestral Manouvers in the dark

* Hämtade en kontakt till mobilen

* Bokade färdtjänst

* var på gymmet