lördag, februari 12, 2022

Undrar hur det blir i Ukraina

 Gick upp ganska sent. Kanske klockan var tio minuter över sex. Jag somnade ju till tvn och På Spåret igår. Jag sov annars hyggligt.

Jag läste tidningen på morgonen. Så idiotiskt att smutskasta hyggliga och välutbildade Socialarbetare som en del gör för de tror att socialen kidnappar deras barn. När jag ätit frukost så körde jag till Ica och handlade: Juice, färdigmat och cornflakes.

Efter Ica så rullade jag vidare till gymmet. Det var inte många jag kände där. Jag bara hälsade på en hygglig tjock iranier som brukar cykla och jag hälsade på en ambulansförare som brukar komma lite senare. Idag kom jag åt smithmaskinen och det var bra för då kunde jag köra lite bänkpress. Jag tittade lite på en stark kille som aldrig brukar hälsa. Han lyfte först 60 kilo i bänkpress och sedan 70 kilo. Men för det mesta lyfter han över 100 kilo.

Sedan åkte jag hem och lyssnade på Marcus Oscarsson när han pratade om konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Han tror inte att Ryssland anfaller Natoländer.

Jag lyssnade också på Steve Gibbons band. Jag borde nog köpt någon skiva med Steve Gibbons när det fanns skivor att köpa begagnade.

Det börjar bli ljusare på morgonen. Här är en bild på Ica klockan halv nio.





Etiketter:

fredag, februari 11, 2022

Fullt upp i läsesalen

 Jag sov skapligt och jag behövde inte gå på toa så mycket.

Igår pratade jag lite med rehabsköterskan om Hua Hin. Hon hade varit där och hon tipsade om en stor butik också.

Det flöt på bra till jobbet och tåget var i tid till Göteborg. (Min pendlarkompis från Filippinerna har arbetat på ett Kryssningsfartyg och se fick ha sin rum längst ner närmast kölsvinet.)

På jobbet var det bara att hämta nycklarna till läsesalen och låsa upp och ställa upp böcker som låg spridda lite varstans. Sedan kom det en hel del folk, bland annat Paul Graf. Dolk lånade Orkesterjournalen och diverse tidskrifter.

På morgonen lyssnade jag på Sam Cooke.

Studenten Paul Graf.


torsdag, februari 10, 2022

Besök från Rehab

 Var hemma idag eftersom jag hade rehab. Skötaren kom  först några minuter över nio så jag kunde sova två timmar längre än vanligt. Jag lyssnade lite på Blood, Sweat and Tears också.

Vad gjorde vi idag. Jag önskade att jag fick en dörr som kunde öppnas med en knapp. Jag ville ha ny rollator som passade bättre. Kryckorna var inte bra om jag ska gå i trappor. Jag är trött när jag kommer från jobbet men jag är pigg när jag går till jobbet men  Nelly Thürings trappor är jobbiga.

Efter det att rehabskötaren varit här så gick jag och Kristina till Sjöö och åt lunch.

När jag gjort det så åkte jag till gymmet och tog ett pass. Jag pratade lite med Kari som också var där. Den heltatuerade deckarskådespelaren hälsade på mig för första gången.

Rehabterapeuten tittade i ett fotoalbum jag gjort från Hua Hin. (På bilden är emellertid ett album från Australien.


Etiketter:

onsdag, februari 09, 2022

Gick till Salong Picasso


På morgonen lyssnade jag på Iggy Pop.

På förmiddagen Universitetsbiblioteket skickade jag beställningar i rörposten. Det var ganska många. Jag hjälpte "Kämpen" med att hitta beställningar i von Sydows samling. Det är speciellt vårt att hitta där om du inte har svenska som modersmål. 

 Med viss tvekan tog jag en promenad till frisören Picasso. Det var billigt och bra som vanlig.

Efter lunchen på Mandarin så var jag i Läsesalsexpeditionen.

Jag var ganska trött jag sov dåligt men jag vill inte oroa min kära fru.

Frisör Picasso.


På eftermiddagen var jag i läsesalsexpeditionen. Det var ganska mycket där. Någon lämnade gamla brev. En del läste gamla VI tidskrifter.



tisdag, februari 08, 2022

Nu spränger de på Korsvägen

 Svårt att sova för jag hörde sådana här marskatter klockan tolv på natten. Men jag gick upp vid fyra i alla fall. Jag åt frukost och sedan tog jag bilen till Alingsås station. Hoppas alltid att min elhybrid ska starta.

På stationen kom hela pendlargänget. Fastighetsskötaren gjorde lumpen vid KA5.

Det var ingen snö så det gick bra att komma till jobbet utan att halka. 

Jag hämtade böcker från våningarna ett till nio. Jag hinner aldrig se vilka böcker jag plockar fram för det är så bråttom.

Under fikarasten sa Arbetsledaren att jag skulle undvika att klättra på stegar på plan ett och två.

Jag berättade om när jag jobbade på Idefjord så sa skepparen att jag aldrig skulle chansa. Jag styrde inåt Idefjorden istället för utför mot Säcken.

Idag lyssnade jag lite på Barry White.

Varning för sprängning


Så Iggy Pop blev Polarprisvinnare i år.


Etiketter: ,

måndag, februari 07, 2022

Lyssnade på the Doors

 Vaknade halv fyra. Det var 3,5 grader kallt. Jag gjorde frukost och var på toaletten. Bilen gick bra till stationen i Alingsås och jag fick en bra plats på parkeringen. Medan jag väntade på tåget kom Johan, Fastighetsskötaren och Filippinskan. De övriga i gänget som pendlar verkar arbeta senare än jag. Speciellt sjuksköterskan.

På jobbet på Universitetsbiblioteket körde jag ut böcker till alla våningarna sedan ställde jag upp böcker i Öppna magasinet. Så här tidigt var det inte så många människor och vi var två som hjälptes åt.

Till lunch åt jag vegetarisk Bolongese. Pratade om resor med en kollega. En stund lyssnade jag på the Doors "I'v been down so long".

Efter lunchen registrerade jag tidskrifter och efter det satt jag i läsesals expeditionen.

Nelly Thürings trappor.


Etiketter: ,

söndag, februari 06, 2022

Pratade om helikoptrarna som hovrade över Gerdsken

 På morgonen lyssnade jag på Frank Zappa i Sheik Yerbouti.

Jag gjorde även frukost och läste GP om Putin och om att de ekonomiska insatserna mot Ryssland kommer att slå hårt mot ekonomin i Ryssland. Putin stryper gastillförseln över Ukraina. Men då har Västeuropa gas från Quatar. 

Efter frukosten körde jag till gymmet. Det gick hyfsat att träna. Det var först på slutet jag träffade några att prata med. Vi pratade om helikoptrarna som hovrade över Ica igår. Kari sa att de har värmekameror för att hitta personer som flyr. Men träningen gick skapligt. Det var några muskelknuttar som jag inte kände.

Det kändes bra att träna trots att jag fortfarande hade ont i höften.

* Två OS-guld.
* Var på gymmet.
* Lyssnade på Frank Zappa.