lördag, december 04, 2021

Tittar på en gammal fotbollsmatch

 Vaknade vid fem för att väckarklockan ringde. Jag började göra frukost och såg på TV. Det var sista Skavlan, Magdalena Andersson var med idag och hon gjorde ett bra intryck. En oppositionskvinna från Belarus var med också. Jag såg att Statsminstern blev berörd av hennes berättelse. Jag vet inte vad det blir av det med ett stort parti som varit i makten länge? Men hur mycket gör min röst egentligen? Man måste välja sägs det. Eller bara låta massan välja. Strandhälls misstag bryr jag mig inte om för det är ju ändå partiet som bestämmer. Tänker mer på vilka partier som kan skalas bort och vad återstår sedan.

Efter frukosten körde jag till postutlämningen på Ica men paketen som skulle komma hade Post nord inte skickat ännu. Jag handlade lite istället och sedan körde jag till gymmet. Jag kom så sent så alla jag kände var redan färdiga.

Efter lunchen och kaffet såg jag på Knutbyserien i TV-4 play. Ganska obehaglig egentligen hur en del duperar andra. 

På eftermiddagen lyssnade jag lite på Händels Julius Caesar. Jag såg lite på en gammal fotbollsmatch också. Intressant att se hur en del spelare utvecklades i England och hur det kunde blivit.

Efter gymmet.


Etiketter:

fredag, december 03, 2021

Ett vitt landskap

 Tåget till Göteborg kom i tid från Alingsås men sedan var det växelfel i Partille och signalfel i Göteborg. Tvåans spårvagn hade gått men Johan och jag kom med fyrans spårvagn. Den tog tvåans väg till Korsvägen eftersom det var växelfel vid Valand. Jag blev bara tio minuter senare än vanligt till Universitetsbiblioteket. Jag hade gott om tid att gå och tända i Läsesalen. Jag gör inte mycket specialgrejer längre. Det kanske jag aldrig har gjort egentligen.

Det var inte mycket folk i läsesalen men Paul Graf pulsade i alla fall till läsesalen.

Efter läsesalen registrerade jag några tidskrifter.

På eftermiddagen hämtade jag beställningar från plan ett till nio. Jag lyssnade på Les negresses vertes.

Paul Graf lunkar på för backen till Universitetet.


Etiketter: , ,

torsdag, december 02, 2021

Funderingar om aktuell politik.

 Vilken tur egentligen. Jag pendlar med en sjuksköterska (från Filippinerna från början) och en man som arbetar på Mölndals sjukhus. Det känns tryggt. Det var inte så farligt när jag kom till Göteborg. M28-an var inställd så jag fick ta fyrans spårvagn.

På Thyréns trappor trillade jag i snön. Det var inte för att det var halt utan för jag såg inte mitt skosnöre i snön.

Idag lyssnade jag på Hal is med Blå Tåget.

Snö utanför Universitetsbiblioteket.

Läs mer »

Etiketter: , ,

onsdag, december 01, 2021

Hur länge får jag vara kvar?

 Sov sådär. men jag grubblade inte. Om bilen inte går så går den inte men idag gick den. Den lilla Filipinskan som är sjuksköterska på Sahlgrenska kör en Kia och den funkade idag. I Göteborg blev det fyrans spårvagn. Jag fick i alla fall plats på fyrans spårvagn. Idag lyssnade jag på Deep Purple innan jag gick och postade beställningar. Det var ganska många bokbeställningar även från Kvinnovetenskapliga samlingen.

Efter sejen till lunch så ställde jag upp tidskrifter.

Ibland undrar jag varför de behåller mig på jobbet. Det finns ju andra som är friskare och har nyare utbildning.

Universitetsbiblioteket klockan halv sju på morgonen.


Etiketter:

tisdag, november 30, 2021

Beställde pass

 Jag var ledig idag bara för att köra till polisstationen och beställa pass. Det gick bra. Vi var tidiga så vi kon först i kön. Svårt att skriva namnteckning på en platta med det måste gå. Det snöade rejält hela tiden.

Efter besöket på polisen körde jag till Villys och handlade juice, yoghurt och smör. 

Hemma fortsatte jag lyssna på "Stäppvargen" i Storytel och se när Magdalena Andersson blev stadsminister. Kan ju inte bli fel med ett så stort parti i ryggen.

Jag lyssnade också på Tom Waits.

Mitt gamla pass

* Beställde pass
* Ny statsminister
* Tittat på pisco sour


Etiketter: ,

måndag, november 29, 2021

Bra att bilen startade i kylan

 Det var sju grader kallt ute i Alingsås på morgonen. Jag är glad att bilen startade. På stationen pratade jag en stund med fillipinskan som har en Kia hon är också orolig för att bilen inte ska starta i kylan. Tåget gick som smort sedan. Jag hann med tvåans spårvagn som emellertid var full som en grekisk badbuss. 

På förmiddagen ställde jag upp böcker så fort jag kunde. När klockan var halv elva gick jag ner till Salong Picasso. Ahmed hade annat att öra så han ringde en kompis som klippte mig. Han var lika bra som Ahmed själv.

Sedan linkade jag till jobbet och åt lunch. På eftermiddagen skrev jag löpnummer på tidskrifter. Vid tvåtiden gick jag till läsesalsexpeditionen.

Jag lyssnade lite på the Doors eftersom det var så kallt.

Inne i Salong Picasso.

Det var lite nytt i läsesalen. Numer kan jag bara släppa in låntagare genom en knapp på bordet.

På kvällen såg jag en sömnig spansk thriller på Netflix.


Etiketter: , ,

söndag, november 28, 2021

Snöade på natten

 Det snöade på morgonen när jag steg upp vid sextiden. Jag gick upp och gjorde frukost och såg lite på Rederiet på TV. Jag hämtade tidningen för att se om det var någon recension från konserten i fredags. Det  var det inte. Jag packade sedan ryggsäcken och gick ut till bilen och körde till gymmet. 

Det var inte många där. Bara "turken" och "pippi långstrump". När jag träffade emellertid gymFredrik när jag skulle gå. Han hade varit en sväng ner  till Spanien och Alicante. Själva träningen gick bra med lite snedbänk, ben och rygg.

Hemma fortsatte jag med ett Facebookalbum från Kina.

Skannad bild från Shanghai 1989

Lunch blev havregrynsgröt. Jag lyssnade också en stund på Beatles.



Etiketter: