söndag, oktober 02, 2005

Bok- och Biblioteksmässan 29/9
Det var på eftermiddagen som jag gick från jobbet och klev in på baksidan på Svensk mässan. Nästan direkt träffade jag Erling (namnet är på hittat), han stod i montern för Riksarkivet. Glad och pigg som vanligt en av mina bästa vänner från bibliotkshögskolan. Jag kommenterade att han skickar ut en CZX kommentar på en duplett som jag lagt mig på i Libris. Erling skrattade gott. Jag blev uppmuntrad efter pratstunden. Gick vidare fram till Bonniers monter, Forum och Norsteds var nära. På ett ställe satt Jan Guillou och pratade om sin senaste bok som i innehåller kolumner från olika tidningar. Jag tog en bok och fick den signerad och dedicerad till Kristina. Han gjorde ett sympaiskt förta intryck, mannnen framför mig i signeringskön skakade hand med honom.
Därefte minglade jag lite, sprang inte fram till alla jag kände igen om jag gjorde förr om åren, utan höll mig som en skugga för mig själv. Jag vet att de inte skulle ha något större intresse av att samtala med mig. Strök förbi Frödingsällskapet. Vid Adlibris monter var det smockfullt med folk där det såldes billiga böcker.
Sist träffade jag den trevliga personalen på B4press. Förra året gjorde en bok av Uppväxt. Den unge mannen som skötte redigeringen var där igen och han kände igen mig.
Bok- och Biblioteksmässan 1/10
När Kristina och jag tillslut, vid tolv kom fram till mässan var det långa köer utanför och regnet vräkte ned. När vi kommit in letade jag mig först fram till B4press och lämnade in en CD text med titeln Ungdom, de sade att de nog skulle kunna göra bok av den under dagen.
Därefter gick vi till Forskartorget, Pocketbokhandeln, AdLibris med flera. Vid forskartorget lyssnade vi på ett föredrag om kvinnors och mäns hjärnor.
Innan vi gick hem återvände vi till B4press och hämtade boken Ungdom.