fredag, oktober 22, 2021

Idag köpte jag tårta

 När jag kom till universitetsbiblioteket i Göteborg började jag med att lyssna på Beach Boys . Klockan kvart i sju var det bara jag och städerskorna på biblioteket. När jag gjort det tände jag ljusen i läsesalen och startade datorer. Jag hann också med att registrera några tidskrifter innan jag gick till läsesalsexpeditionen. Klockan halv nio kom studenten Paul Graf ( 81). Han håller på att läsa ekonomi och skriva på sin ryska symfoni.

När jag var klar med läsesalen så tog jag ett varv med tidskrifter. Strax efter elva gick jag till Steinbrenner och hämtade en tårta för eftermiddagsfikat. Lunch åt jag på restaurang Mandarin. Jag är ju stamgäst där så krögaren drog till och med ut stolen åt mig. Efter lunchen rivstartade jag med att hämta beställningar från våningarna ett till nio.



Läs mer »

torsdag, oktober 21, 2021

Skickade beställningar i rörposten

 Tog tåget 5.53 från Alingsås. Hann inte med spårvagn nummet två i Göteborg. Fick åka med fyrans spårvagn. Jag tittade på två grabbar som talade ett främmande språk.

På universitetsbiblioteket skickade jag beställningar i rörposten och räknade dem samtidigt. Jag ställde också upp böcker i kursboksamlingen eftersom nn. vabbade.

Lyssnade en stund på Rolling Stones för att komma i form.

På lönesamtalet igår var det ingen större idé att prata lön. Jag bara åker till jobbet och gör min plikt. Sedan hem ser på det meningslösa programmet "Halv åtta hos mig" och sedan kanske jag bara tar fram tallrikarna för frukosten och går och lägger mig för att sova några timmar.

Till lunch åt jag köttbullar från findus. De är okej, men helst inte äta det varje dag. Men snart är det helg. 


Jag stämplade ut tidigt från jobbet. Jag hade ändå tagit fyra varv med tidskrifter till våning 3- och 4 A.

I Alingsås körde jag till Hemköp och handlade yoghurt, glass, the och saft.

Det märks att pandemiresrektionerna är över för det är fler bilar som köar från stationen. Klockan fem på morgonen är det emellertid inte så många bilar.

onsdag, oktober 20, 2021

Hade lönesamtal

 Igår åkte jag tidigt för att jag skulle på friskvård på gymmet i Alingsås. Jag fick plats längst fram på bussen. Den gamle bussföraren sa att jag kunde stiga av längst fram vid stationen i Göteborg. Hyggligt. Jag tackade honom. Gympasset gick bra också. Jag träffade "Kabeldon" där. Han hade inte varit på gymmet på ett par månader. Han hade varit i fjällen och vandrat.

Läs mer »

tisdag, oktober 19, 2021

 Det regnade på natten. Jag sov tungt till klockan fyra. Åt frukost och tog bilen till Alingsås station. Tåget var lite försenat men jag hann ändå med tvåans spårvagn. Det ger en kick på något vis att hinna med den.

På universitetsbiblioteket började jag med att posta nattens beställningar som kommit. Jag postade med rörposten till respektive våning. Sedan var det bara att gå och hämta bokbeställningarna i A-huset. Det är så bråttom att hämta beställningarna att jag inte hinner se vad jag hämtar. Jag såg däremot att "Gattet" av Åsa Nelvin ställdes upp.

Efter lunchen ( Jag är egentligen trött på färdigmat med det går snabbt och är enkelt. på eftermiddagen så skrev jag löpnummer på tidskrifter. 

På morgonen lyssnade jag en stund på van Morrison


sop och blås på Drottningtorget.

måndag, oktober 18, 2021

Välte med cykeln

 Gick upp vid fyratiden. Åt frukost. Klockan halv fem skulle jag ta bilen till stationen men min Toyota Yaris elhybrid startade inte. Den klarade tydligen inte om det var en minusgrad. Jag är trött på den här elhybriden som inte klar ar någon kyla. Jag började med att kasta mig på cykeln som nästan inte hade någon luft i däcket. Jag kom till backen upp mot stationen i Alingsås. När jag såg tåget jag skulle åka med susa förbi då vände jag. När jag var nästan hemma så välte jag med cykeln in i en buske och jag kunde bara med viss möda ta mig upp. När jag kom in ringde jag direkt assistansbärgaren. De startade bilen. Sedan körde jag direkt till Toyota och fick en tid för service klockan två på eftermiddagen. Surkarten i expeditionen frågade först om jag kunde komma i morgon. Men det går ju inte eftersom jag måste till jobbet. Jag sa att jag ville byta till en mer driftsäker bil. Men han sa då att den här bilen var driftsäker.

Genesis Jag gick hem och köpte en skiva.






söndag, oktober 17, 2021

Hösten kommer och träden tappar sina löv.

 Solig dag ungefär nio grader varmt. Jag slog upp GP på morgonen och då stod det om IS-kvinnorna som skickas tillbaka till Sverige. Jag tänkte på Åsne Sejerstads bok "Två Systrar" där man får lite en förklaring varför de åker till terrorsekten.

Efter frukosten så tog jag min ryggsäck och körde till gymmet. Det var inte många jag kände. "Plåtslagaren" var där och vi pratade lite om att det snart var julledigt. Jag tog det försiktigt med gymträningen efter som jag har ont i ryggen. I duschrummet hittade jag ett gymkort. Det var faktiskt ett kort  för en man som stod och klädde på sig och han blev glad,

Hemma lyssnade jag lite på Miles Davis sedan satte jag mig att läsa en stund i en bok som började bra men sedan blev lite seg. "Konsulten som inte ville bada" av Mikael Bergstrand. Kan det vara så att det är svårt att komma igen efter en succéroman.



Kommer från gymmet

Och på onsdag har jag lönesamtal igen. Undrar om jag kan låta bli att säga att jag är akterseglad? Bara säga att jag har erfarenhet och att jag gör så gott jag kan? Att jag bara har några år kvar. Att det är en gåva att få leva.

* hittade ett presentkort fr ån Tremark.
* Lyssnade på Mahlers femte symfoni.
* Var på gymmet.