lördag, januari 01, 2022

Läser och lyssnar på Miles.

 Sov nästan till sju. Det var så mycket onödigt smattrande på nyår. Jag hade köpt en flaska champagne helt i onödan. Men nu är det gjort och provat det. Nästa år kan det lika gärna vara ramlösa. Det blev bara att jag fick springa på toa och pinka på natten. 

På kvällen såg jag "Nosferatu" av Werner Herzog och "The power of the dog". Jag tänkte jag skulle gått och lagt mig nio som vanligt men det var ett sådant fasligt smällande.

På morgonen sov jag nästan till sju. Jag lyssnade lite på Miles Davis. Sedan fortsatte jag läsa i "Tyrannens tid" och i en gammal dagbok från när jag reste i Kina.

Jag lyssnade en stund på U-2 fast jag inte köpte så många skivor av dem när det begav sig. Det var inte tillräckligt tungt har jag för mig att jag för mig.


Inget speciellt med champagne.



fredag, december 31, 2021

Tog ett pass på gymmet på Nyårsafton

 På morgonen klockan sex körde jag till Ica och handlade lite basmat som yoghurt och en bakelse och juice.


Ica klockan sex på morgonen.

Efter frukosten läste jag i Tyrannens tid av Magnus Västerbro. Karl XII var en hänsynslös kung som regerade stormakten Sverige. Magnus Västerbro drar paralleller till tyranner i nutid,

Jag tittade också på Werner Herzogs fantastiska film "Nosferatu" som finns i sin helhet på youtube.

Jag lyssnade en stund på Pauk Butterfield blues band också.

På eftermiddagen tog jag ett pass på gymmet också.

torsdag, december 30, 2021

Ishalt när jag gick och gjorde ärenden i Alingsås

 På morgonen idag tog jag bilen till vårdcentralen i Alingsås och fick min tredje spruta mot corona, Men det var ishalt att gå den lilla biten från bilen till stugan där de tog sprutan. Jag fick en spruta mot influensa också.

När jag gjort det körde jag till centrum och köpte en flaska champagne inför nyår. När det var avklarat körde jag till polisen och hämtade mitt nya pass. Det var inte sandat eller saltat utanför polisen heller, utan broddar hade jag stått på näsan.

Idag lyssnade jag på gamla the Band.

Kö utanför systembolaget.

(Kristina frågade vad jag vill göra egentligen? Jag vet faktiskt inte. En av mina kusiner är i Thailand och det verka trevligt. Kristina vill resa i Sverige. Tråkigt att sitta länge på buss).





Etiketter: , ,

onsdag, december 29, 2021

Is halka och få beställningar.

 Sov bra. Gick upp kvart över fyra. Såg lite på rapports årskrönika. Idag tog jag broddar när jag klev ut mot bilen. Bilen var isig men den startade. Vid stationen pendlade Johan och Filippinskan också. (Jag har glömt hennes namn redan Aina(?) kanske det var. Tåget var i tid så jag hann med tvåans spårvagn. Tur att jag tog broddar 

På jobbet på biblioteket var det inte många böcker att köra ut och sedan. När min kollega skickat beställningarna så var det bara att hämta dem. 

(2017 var de och tittade på robotar för biblioteket, men sedan dess verkar det inte hänt något. A-huset står kvar och används.)

Det var så lite beställningar att jag fick tid att ordna schemat för 2022.

* Ordnade Excelschemat Tidra med hjälp av IT-gruppen.

* Hade broddar.

* Låntagare M ringde och önskade gott nytt år.

Lyssnade några sekunder på Ten Years After. Bluesrock passar bra i slutet av året.

Sitter på plan nio och vilar benen.



Etiketter: ,

tisdag, december 28, 2021

Jag trillade på en isklump

 När jag kom till Alingsås station på morgonen var det i och för sig inte svårt att få en parkeringsplats. När jag gått ur snubblade jag på en stor isklump. Jag försökte ta mig upp genom att ta tag i bilen. Då kom en pendlarkompis som är fastighetsskötare och hjälpte mig att komma på fötter. Jag var lite omtumlad när jag satte mig på tåget. 

Is-älgen på Drottningtorget hade blivit lite sliten.

På jobbet skickade jag rörpostbeställningar. Sedan ställde jag upp, kurs böcker.

Därefter fick jag reda på att läsesalen stänger 17.00 inte 16.00 under mellandagarna.

Utanför fönstret vid Korsvägen i Göteborg så regnar det. Själv lyssnar jag på Nina Simone några sekunder.

Isskulptur.

Jag åkte lite tidigare från jobbet och tog en friskvårdstimme. Det gick skapligt på gymmet och det var inte så mycket folk där.


måndag, december 27, 2021

Älgen på Drottningtorget.

 Gick upp vid fyra. Jag åt frukost och tog bilen till stationen. Den startade trots att det knastrade av is när jag öppnade dörren. Jag fick skrapa rutan. Tåget var i tid, eller till och med före tiden. I Göteborg hann jag fota några isskulpturer. 

På jobbet hade jag hämtning av böcker från plan ett till nio A. Det var flest böcker att plocka fram på 6A.

Det var minusgrader och skinande sol. På morgonen lyssnade jag på Rory Gallhager. Jag tyckte att hans musik passade bra som denna.

Det var inte mycket personal på jobbet. På eftermiddagen satt jag i läsesalsexpeditionen.


Älgskulpturen på Drottningtorget-


 


söndag, december 26, 2021

Mina biblioteksår

 Gick upp vid sextiden och gjorde frukost. Efter frukosten körde jag till gymmet. Det var ett bra pass. Jag träffade Fredrik, Gällivare och hans fru. Jag avslutade med bänkpress i Smithmaskin.

Det var 15 grader kallt idag. När jag kom hem ringde jag Hemsjögården för att höra hur det var med faster Kerstin. Hon mådde bra och hon repar sig från förkylningen.

Under tiden som jag tränade tänkte jag på tiden som varit som bibliotekarie:

* Fick jobb tillslut på ekonomiska tack vare arbetsförmedlingen. (Märkte om SOU och Ds)

* Fick jobb på Samhällsvetenskapliga biblioteket i Haga.

* Fick jobb i magasinet på universitetsbiblioteket.

* Jobb i Gävle

Idag lyssnade jag på John Lee Hooker


På väg till gymmet.

 



Etiketter: ,