lördag, juli 23, 2022

Kapingdbi är bra

 Sov till halv sex sedan skulle Kristina upp och morgonspringa. Lika bra att gå upp och se hur det gick i matchen mot Belgien i fotboll igår. Det var svårt att se hur det gick förr det var så mycket text. När Kristina kom från springningen gick vi och badade.

Jag läser i Facebook att en kamrat tycker det är dålig musik i sommar i P1. Men smaken är ju olika säger jag. Men jag tycker Kapingbdi är bra.

Idag gick jag först till gymmet efter frukosten och det var väl bra men det var inga jag kände där idag trots att det var mycket folk där. Jag körde hantelpress på nedervåningen och det kändes bra.

Efter gymmet körde jag till Ica och handlade. Jag fick en bra parkeringsplats trots att jag var sen. Jag handlade glass, kaffe och yoghurt.

Dagens musik som passar idag är nog Muddy Waters. Jag läser farmors pappas bo av Julius Juhlins bok "Minnen" och han tycker inte om svart musik och jag som tycker så mycket om jazz och blues.

Konstverk på Lousiana.

* Sommar i P1
* Tränade på gymmet.
* Badade i Gerdsken


fredag, juli 22, 2022

Träffade en IVA-sjuksköterska

 Det var en lång dag igår så jag sov ända till kvart över sex. Jag gick ju och lade mig kvart över elva. Inte så roligt att halta genom Nordstan. Det är som en teater i sig med alla människor. En kvinna i svartslöja som går och tar upp skräp. En annan kvinna i svart slöja sitter och tittar på. Vid centralen kommer en flock tjejer och tjoar förmodligen kommer de från Gothia cup för de har rosa dräkter. Ett gäng killar, en med en tröja som det står "Dortmund" på trakasserar en städare som kommer med en sopbil.

Läs mer »

torsdag, juli 21, 2022

Utflykt till Lousiana

 Idag var vi på en heldagsutflykt till Lousiana konstmuseum i Danmark. Vi åkte med Rolfsbuss. Det var en fotoutställning med lite udda motiv. Sedan var det de vanliga internutställningen med Richter och Giacometti.

Hemresan var lång och det var jobbigt att gå från bussen.

När jag kom hem lyssnade jag på Alan Vega.

skulptur av Juan Miró i Lousiana


onsdag, juli 20, 2022

Sommarprat om Incel

 Jag vaknade vid halv sex. Gick upp och kunde konstatera att det inte blivit någon medalj i diskus. Daniel Ståhl kom på fjärde plats.

Direkt tog jag på mig badbyxorna och gick till sjön Gerdsken och simmade några meter. Det var 22 grader i vattnet. Efter frukosten körde jag till Ica och handlade jordgubbar och fisksoppa. Jag fick en bra parkering på parkeringsplatsen utanför Ica.

Efter affären så körde jag till gymmet. Jag träffade Fredrik som var på väg att åka hem. Min  träning var inget speciellt Mage och rygg först och sist bröstet.

Hemma tog jag en glass och lyssnade på sommar i P1. Idag handlade det om ensamma deprimerade män som inte lyckats i tillvaron. Incel tror jag det handlade om.

Hemma lyssnade jag sedan på the Commodores. Nu ska jag läsa Julius Juhlins "Minnen"



Jag sitter och läser.


tisdag, juli 19, 2022

Vigdis Hjorts sommarprat var bra

 Somnade om och sov till kvart över sex. Jag gick upp och läste tidningen. Det var ganska varmt så jag tog på mig badbyxorna. Innan frukosten tog jag en simtur i Gerdsken. Jag gick faktiskt inte till gymmet idag. Jag fortsatte istället att läsa "Minnen" av Julius Juhlin. Boken är spännande om hans äventyr i England och sedan när han åker till Ryssland och har svårt med språket och inget blir som han tänkt sig. 25 grader kallt när han tar sig till Moskva.

Vid elva gick jag till Ediths och köpte glass. Lakrits och blodapelsinsmak.

När jag kom hem lyssnade jag på sommar i P1 med Vigdis Hjort var riktigt bra om tiden då hon satt i fängelse.

Leonard Cohen lyssnade jag på idag.

Bild på Kreml från Julius Juhlins bok "Minnen"



måndag, juli 18, 2022

Lätt regn men det gör inget.

 Sov oroligt på natten. Jag tänkte på barndomen och hur jag skulle hinna både handla och träna. Sedan tänkte jag på Kinnevik och Hufvudstaden. Men det  blev tillslut Skanska. Skanskas aktie har sjunkit mycket men den gick av någon anledning upp idag.

Jag läser också i Julius Juhlins bok "Minnen". Det var fattigt i barndomen men han blev förmögen. Men hur var han egentligen som person? Det var på 1800-talet han var rektor.

Läs mer »

söndag, juli 17, 2022

Jag fortsäffer läsa Julius Juhlins bok

 På morgonen lyssnade jag på Brick House med the Commodores.

Läs mer »