lördag, april 09, 2022

Bra väder för gymträning

 Sov nog tio timmar i natt. Men eftersom jag drack cider igår fick jag gå på toa flera gånger. Jag gick upp halv sju. Jag såg på nyheterna på nätet. Funderade som vanligt på möjliga resor. Vill jag koppla av eller vara med om upplevelser?

Efter frukosten tog jag bilen till gymmet. Tur att jag var där tidigt annars hade jag inte fått plats med bilen. Det var nästan tomt bland gymapparaterna. Fredrik var där och tränade axlar och bröst. När jag skulle gå hälsade jag på Kjell och "Kabeldon". Fredrik som ä VD på ett juristföretag sa att det måste kännas bra att ha fått erfarenhet med åren.

När jag kom hem lyssnade jag på JJ Cale en stund. Efter JJ Cale så lyssnade jag på Natriumklorid av Jussi Adler Olsen.

Här gör jag frukost.

Varför kan jag inte glömma när min pappa blev arg på en liftskötare i Österrike när jag som barn inte lyckades åka med T-liften.

Inga mer äventyrsresor tror jag.


fredag, april 08, 2022

Nu är din ansökan om delpension på 20 % beviljad

 Visst tog jag bilen till Alingsås station och det gick bra trots att det snöade. Det var egentligen inga problem att ta sig uppför Nelly Thürings trappor trots att det snöade.

Idag satt jag i läsesalsexpeditionen. Jag började med att ställa upp böcker som var kvarlämnade på 7A. Sedan tände jag och låste upp. Så småningom kom även Paul Graf och berättade om en kurs han läste och om ett aprilskämt jag gjort med honom. Det var om att han reste jorden runt i luftballong.

Några sekunder lyssnade jag på David Bowie. Konstigt att hans skivor blev sämre efter hand.

Paul Graf är på väg till Humanisten

"Nu är din ansökan om delpension på 20 % beviljad."  Det känns inte riktigt klokt egentligen. Först har man kämpat för att få jobb och sedan går jag Hux Flux i delpension. Vad ska jag då hitta på? Jag var ganska bra på att måla i Gymnasiet. Det känns konstigt att vara så gammal i gården att kollegor frågar mig om en det ena och än det andra.


torsdag, april 07, 2022

Inte så lätt med nya saker

 Angående gårdagens tågstopp så trodde pendlarkompisen "Fastighetssköteren" att det var koppartjuvar som förorsakade stoppet.

Läs mer »

Etiketter: ,

onsdag, april 06, 2022

Sent tåg när folk var på spåret.

 Det var sent tåg. En timme sent faktiskt. Det var några som sprungit på spåret vid Göteborgs central så det stoppade all tågtrafik. Jag kom fram till Göteborg men där var fyrans spårvagn proppfull med folk mestadels skolungdomar. På jobbet hade en kollega skickat rörpostbeställningarna så kollegorna ("Kämpen", slapp vänta för länge.

För att komma igång lyssnade jag några sekunder på David Bowie.

Jag gick en vända på Kvinnovetenskapliga samlingen och ställde upp böcker.

fullt på spårvagnen.

Åt lunch i studentmatsalen något som liknade Falaffel. På eftermiddageb kom lite yrsnö. Själv ställde jag upp tidskrifter innan jag satt i Läsesalsexpeditionen. 



Etiketter: , ,

tisdag, april 05, 2022

Skilla utanför universitetet

 Det var is på marken när jag körde till Alingsås station. Visserligen hade jag sommardäck men jag körde sakta.

På perrongen satt "Fastigehets-skötaren"  och väntade. Han sa att han skulle till polisen angående att han hade hindrat en misshandel i Frölunda. Det var en tant som kom springande och sa att det var en misshandel. "Fastighetsskötaren" gick in med en huvudnyckel och tog tag i killen som misshandlade och slängde honom i en soffa. "Fastighetsskötaren" måste ändå kontakta polisen och berätta vad som hänt.

Läs mer »

måndag, april 04, 2022

Jag kan inte låta bli att arbeta.

 Det regnade när jag körde till Alingsås station. Det var växelfel så tåget blev några minuter sent och det stod still i höjd med Sävenäs. Jag hann inte med tvåans spårvagn så det fick bli "Sillaburken" spårvagn nummer fyra. Jag var ändå på jobbet före sju. Innan jag satte igång med att köra ut böcker lyssnade jag några sekunder på Graham Bond. Det var ganska många böcker att köra ut "Kämpen" var redo att ställa upp böcker på plan nio. "Kämpen" sitter på våning nio trots att han gjort det hemtrevligt på, repro på våning 6b.

Det tog hela förmiddagen att ställa upp böcker. Konserten jag såg i fredags var nog inte den bästa jag sett. Les negresses vertes var bättre då.

Min arbetsledare sa att jag var arbetslojal, men själv tycker jag att jag snarare är dum... Kanske. Jag har svårt att inte vara lojal.

Ungefär här stod tåget still.

På eftermiddagen tog jag mig tid att läsa från mitt första blogginlägg december 2005


Etiketter: ,

söndag, april 03, 2022

Min gymkompis renoverar MR-maskiner

 I fredags hade jag ett trevligt samtal med en gammal kollega. De ovanligt duktiga kollegorna brukar upptäckas snabbt och de får göra de mer avancerade sakerna. Den här kollegan haffades av digitaliseringsteamet men sökte sig tillbaka med att arbeta med mer fysiska böcker. Jag sa att jag inte fick vara kvar på geovetenskapliga för ca 15 år sedan. Jag var inget bra på att gallra. "Gallra är svårt" sa kollegan.

Igår var jag på magnetröntgen. Det kändes bra att ha blivit omskakad en stund.

Läs mer »