lördag, november 27, 2021

Lyssnade på Copenhagen Barock orchestra

 Det blev en ganska sen kväll igår efter att ha lyssnat på Bach på konserthuset. Vi åkte taxi från Scandic Europa och till Scandic Europa. Båda gångerna var det invandrare som körde. På hotellet under frukosten var de som städade afrosvenskar. Det är en sak, de behövs, men jag tycker inte om all brottslighet i förorterna.

Vi stannade inte länge i Göteborg. Såg lite på TV det var ett debattprogram om den kriminella RAP-musiken. Jag tycker inte om den musiken. Ganska meningslös helt enkelt. Dumt att gangsterrappare ska få pengar från staten. Men jag minns också när några slog sönder hårdrockskivor i protest av någon anledning. När jag kom hem från Göteborg lyssnade jag på Beatles.

På vägen hem köpte jag marsipangrisar från Breutigams. 

Jag är glad att bilen startade när jag kom till Alingsås detta trots att det var snö och frost på rutorna.

Scandic Europa hade en fin bar där vi kunde sitta och ta ett glas vin efter konserten.



Etiketter: ,

fredag, november 26, 2021

Lyssnade på Bach på kvällen

 Tåget gick bra från Alingsås och jag fick plats på M28-an. Jag gav signum till några böcker. Vid åtta    tiden gick jag till läsesalsexpeditionen. Halv nio kom studenten Paul Graf. Han var lite bekymrad för han ville göra en tenta på en kurs om ekonomi och logistik.

Det kom inte speciellt många till läsesalen sedan.

Jag kunde lyssna på Beatles några sekunder.

Jag körde ut ett varv med tidkrifter innan jag gick på lunch.

På eftermiddagen tog jag fram böcker från våningarna ett till nio på Göteborgs universitetsbibliotek.

På kvällen gick jag och min fru till Konserthuset och lyssnade på Bach. Det var riktig bra med Copenhagen Barock orchestra.

Studenten Paul


torsdag, november 25, 2021

En fuskåkare på spårvagnen igen

 Så hände det igen. Det är mer regel än undantag att någon åker dit för att ha fuskåkt med spårvagnen klockan halv sju på morgonen. Jag tycker det är dåligt. Visserligen är det dyrt med biljetter men vi behöver ju samsas. Vilka ska annars betala till exempel förarnas löner. De som är uppe i ottan för att transportera oss till sina arbeten eller mål. Han sa att han "glömde sitt kort". 

Läs mer »

Etiketter: , ,

onsdag, november 24, 2021

Morgonmöte idag

 Glad att bilen startade igen. Det var ett par plusgrader. Tåget till Göteborg kom i tid. Det var ett signalfel vid Lerum men tåget blev inte så många minuter sent.

På jobbet på biblioteket skickade jag rörpost. "Kämpen" var snabb att hämta alla i A-huset. Sedan hade vi ett zoommöte också. Någon berättade om gamla böcker och någon annan om hur du ska uppträda.

Hörde att det varit bråk i Läsesalen i Lördags. En man tog tag i armen på en tjej och hostade sedan henne i ansiktet. Polisen kom så småningom.

Det var rätt många beställningar att skicka. Idag lyssnade jag på Barry White Wich side is up."

På eftermiddagen satt jag i läsesalsexpeditionen.

* Flygande Jokob till lunch.

* Zoommötet funkade

* Molnigt men ljust på dagen.


Clarion Post hotel klockan halv sju på morgonen.


I läsesalen kom M. Hon har ju inga pengar men hon bjöd oss på kex efter som hon varit på kexaffären i Kungälv.



tisdag, november 23, 2021

Fullpackat på spårvagnen

 Det var mycket folk på Drottningtorget i morse. En kvinna i nikab stod vid spårvagnshållplatsen och talade ivrigt i telefon. Visserligen har många munskydd fortfarande men nikab ser nästan lite hotfullt ut. Idag hade jag hämtning på våningarna 1-9. Jag var först på biblioteket så jag började med att lyssna på lite tung musik som Magazine med Barry Adamson och Howard Devoto.

Sedan var det bara att hämta mina beställningar och åka ner till plan ett och hämta bokbeställningarna. "Kämpen" körde sedan ut böckerna till våningarna. Han log brett när han körde ut vagnarna.

Lunch åt jag på Mandarin. Personalen där är trevlig. Sedan köpte jag bröd på Steinbrenner. Jag blev väldigt trött i mitt vänsterben.

Biblioteket klockan sju på morgonen.

Jag gick lite tidigare från jobbet. Jag hade en så kallad Friskvårdstimme. Den timmen tog jag på gymmet och tränade de gamla vanliga övningarna. Det är många muskulösa killar på gymmet på vardagarna.



Etiketter: , ,

måndag, november 22, 2021

Meningslöst att oroa sig

 Det var mörkt och fyra grader minus när jag gick till stationen. Jag fick skrapa rutorna faktiskt. Tåget gick bra och jag kom i tid till Göteborgs station. Jag kom med en proppfull spårvagn nummer två.

På universitetsbiblioteket körde jag ut böcker. Jag blev klar med uppsättningen så jag kunde hjälpa "Kämpen" lite med att ta fram beställningar. Han hade fått många beställningar till A-huset. På eftermiddagen skrev jag löpnummer på tidskrifter. Jag hann också lyssna lite på Magazine för att komma igång. Skivan "The correct use of soap" är bra för Barry Adamsons basgångar hörs tydligare.

Det ger mig lite ångest för att bilen inte ska starta nu när det blir kallare. Men det ska inte ge mig ångest jag har oroat mig så mycket genom åren men det har inte hjälpt.

Jag ska ställa upp böcker med Deweysignatur.






Etiketter: ,

söndag, november 21, 2021

Besök på Brobacka kaffestuga

 Uppe vid sextiden. Gör frukost och ser på Rederiet . Lyssnade lite på julmusik. Efter frukosten körde jag till Ica. På Ica träffade jag en gymmare. Han har inte varit där på ett tag för han har börjat skjuta på lerduvor. 

  På gymmet testade jag bänkpress för första gången på månader och det kändes ovant. Kanske ska hålla sig till hantelpress? Efter gymmet väntade jag på Kristina en stund. Vid halv tolvtiden körde jag till Brobacka kaffestuga. Solen sken och det var 3 plusgrader. På stugan åt jag en våffla med hjortronsylt och en smörgås med ost och paprika.

När jag kom hem lade jag mig genast att vila.

(Kristina tycker man ska tänka på döden, det vill säga begravning. Jag tycker man ska leva nu.)

Angående politik så är det svårt att välja. Men jag tror att ett stort parti kan göra mer om man tycker någorlunda lika.

På morgonen lyssnade jag på Paul MacCartney.

På Brobacka kaffestuga.



Etiketter: ,