lördag, oktober 13, 2007





Bil på villovägar
Lyssnade lite i lugnan ro på intervjun med Doris Lessing på fyran. Sedan kom Kristina med en kasse kläder som hon ville skänka till Rumänien.

Kyrkan skulle ligga i nära Elgiganten, den skulle ligga i Noltorp, sa Kristina. Jag trodde det var andra hållet, bortåt Mio så jag körde ut på E20. Efter en stund sa min fr att det inte alls var rätt väg. Så jag tog åt vänster och trixade mig på smala gator till El-giganten. Vi tittade lite på en Mikrovågsugn, men alla var för stora. Vi fick i alla fall en bra vägbeskrivning till kyrkan som visade sig ligga på andra sidan staden. Jag fick också köpt en rökt makrill med vitlök på.

Nu kände jag mig lite stressad. Det gick ganska bra förbi tennishallen, men sedan kommer en huvudgata när du skall köra ut från villaområdet. Jag körde försiktigt ut från gatan till huvudgatan, men rätt var det var dök det upp en bil till höger. Tack och lov var den så långt borta att det inte blev någon smäll. Jag blev lite ångestfylld av att jag först inte hade sett bilen. Men jag kan ju inte ställa bilen mitt i ett nystan av vägar.

Kristina i New York

Efter lite körningar hit och dit kom vi fram till kyrkan. Där stod en lastbil som var fylld med persedlar och som precis skulle åka.
Därefter trodde jag det skulle bli en lugn färd hem.
-Var det något mer du ville göra, dum fråga jag fick skylla mig själv, klart att hade mer att göra.
-Jag skulle vilja åka till Mio och bara titta lite, sa Kristina.
En timme senare var vi tillbaka hemma och jag fick min rökta makrill och ett glas citronvatten.




Soluppgång i oktober över Gerdsken

söndag, oktober 07, 2007

Höstutflykt på landet

En stilla gråmulen höstdag. På morgonen lyssnade jag på Leopold Stokowski och hans tolkningar av Bach.

Innan lunchen gjorde jag en utflykt till min faster som fyller 81 år. Hon var inte hemma, men hennes granne var inne hos henne så vi kunde lämna en låda vin.
På hemvägen tog jag åt vänster i stället för höger. Rätt ut i vildmarken med smala grusvägar, ängar, lövträd, sjöar som slingrade sig fram som bläckfiskarmar. Harvade igenom högar av bruna lönnlöv som luktade friskt från hösten. I de här trakterna tillbringade jag några dagar som barn.

Etiketter: