torsdag, maj 04, 2006

Torsdag 5 maj
Kom till jobbet samtidigt som kollegan Benny (namnet är påhittat). Han gick långsamt och försiktigt ner från trappan från sin institution.
"Svårt att andas", sa han.
När han kom innanför dörren till biblioteket var han emellertid som en gasell och kutade runt och startade datorerna.
Jag hade inre tjänst idag. Fortsatte med den gamla donationen som fanns i kompakthyllorna i magasinet. Sonja och jag bestämde oss för att bara stämpla makulera i duppletterna om de såg hyfsade ut, och sedan fråga om några studenter ville ha dem.
Rättshaveristen var där, hon fortsatte att skriva sina ilskna brev. Hörde hur hon småpratade för sig själv samtidigt som hon rev sönder ett brev.
Adlig partipolitik vid 1800-talets mitt av Tomas Lidman, behåller den törhända kanske någon i framtiden blir intresserad av den? Sammansvärjningen mot Gustav III av Anders Larsson. Nja, men okej kanske behåller den också. Biblioteket är fullt av stressade studenter.
När jag tog ett varv på nedre plan och ställde upp böcker och besökte toaletten upptäckte jag att toalettsitsen var borta. Det blev att ringa till vaktmästeriet och anmäla den försvunnen.
Efter jobbet kom min gamle vän Göte. Vi gick till kafét Pasta Panini och drack kaffe och åt sachertårta.

måndag, maj 01, 2006

Rooney skadad

Har alltid tyckt om engelsk fotboll. När jag var ung så såg jag Tipsextra. Kämpade så det stänkte, de var långhåriga (t ex Charlie George eller Martin Chivers) och några var skäggiga (t ex Trevor Hockey). De spelade i snö och regn. Den engelska fotbollen var lite teater. Därför tycker jag det är trist att en av Englands viktigaste spelare, Svens fynd Wayne Rooney, skadat sig och det kommer att ta sex veckor att kurera sig. Visst finns det duktiga ersättare, Bent, Defoe, Beattie, Matty Fryatt, Dean Ashton, Joey Barton, Peter Crouch eller någon annan, men efter att ha läst Sfinxen från Torsby förstår jag att det för Sven att ha en bra miljö i laget. I Lazio anställde Sven Lombardo, en före detting, bara för att höja moralen i laget, Sven har sagt att Rooney ska med i Engelska landslaget trots att han kanske inte är helt återställd.
Mot Sverige gissar jag att det blir Michael Owen och tvåmetersmannen Peter Crouch som spelar i anfallet.

Grattis på 60-årsdagen kungen.

"Lycka är att kunna reducera sina behov" (Kant)