lördag, september 10, 2005


Ett nytt liv!

För fyra år sedan fick jag diagnosen Multipel Skleros. Det är en kronisk nervsjukdom som kommer av ärrbildningar på nerver i hjärnan. Jag vill poängtera att jag inte är någon expert på själva sjukdomen.
Varför har jag använt rubriken "Ett nytt liv?". När jag fick diagnosen slutade jag jaga efter att nå toppen rill något som jag inte riktigt vet vad det skulle vara? Visst har jag fortfarande kvar viljan att prestera något. Jag har emellertid nu en ursäkt att kunna luta mig tillbaka och koppla av då och då. Jag är bibliotekarie och är oerhört nyfiken av mig, därför är till exempel katalogisering. Katalogisering låter kanske tråkigt, men det är en möjlighet att ta del av litteratur och snabbt bilda sig en uppfattning vad som står i böcker eller ofta, där jag arbetar, studentuppsatser.
Jag lyssnar inte längre på hetsig rock längre utan tycker bäst om Chopin, Mozart, eller varför inte när min fru sätter på Vivaldis årstiderna klockan fem på morgonen! Då och då är det förvisso irriterande att jag tappar saker och har dålig balans. Livet är kort och det gäller att njuta av den korta stund vi är här. Det är rätt fantastiskt att leva här och nu med min underbara fru, mina vänner och människor jag möter.