lördag, juli 02, 2022

Började morgonen med ett morgondopp.

 Första semesterdagen lyssnar jag en låt av Ike and Tina Turner.

Läs mer »

fredag, juli 01, 2022

Öde i läsesalen

 Jag gick upp redan tre och trodde klockan var fyra. Jag gick emellertid och lade mig igen och vilade en halvtimme. Tåget till Göteborg gick 6.04. I Göteborg fick jag vänta i 15 minuter på tvåans spårvagn. På jobbet gjorde jag mig redo för att sitta i läsesals expeditionen. Jag lyssnade först lite på Tina Turner.

Det var nästan inga i läsesalen och jag vet kanappast hur jag fick tiden att gå. Jo jag läste en PS för alla.

Så småningom kom studenten Paul Graf på besök.

Fattighusån i Göteborg.


onsdag, juni 29, 2022

Tåget en halvtimme sent

 Jag fick sitta en stund på Alingsås station. Tåget jag skulle åkt med var en halvtimme sent så jag fick gå på ett proppfullt pendeltåg. Det var många cyklar nu. Max 13 stycken sa tågvärden.

I Göteborg fick jag ta tvåans spårvagn. Resten av biten gick bra trots att jag numer är orolig för att jag inte ska hinna gå på toa innan jag hinner fram Nelly Thürings trappor är långa och sega.

På jobbet postade jag beställningar i rörposten. Jag lyssnade lite på Alice Cooper innan jag satte igång att skriva löpnummer på tidskrifter.

En sopmaskin på Drottningtorget.

Köpte 10 investoraktier. De har ju gått ner men de har ju Atlas Copco i portföljen så det kommer nog att bli bättre.

På eftermiddagen tog jg tre varv och ställde upp tidskrifter. Samtidigt lyssnade jag på Wings med Band on the Run.

Åkte tidigt hem för att handla mat. En fet alkis satt bredvid mig på tåget hem. Han var tjatig och jobbig och han pimplade öl i ett.

Jag lyssnar på Camilla Hamids sommarprogram.




Jag somnar vid datorn

 Kom tidigt till jobbet på universitetsbiblioteket så jag kunde plocka beställningar från laserskrivaren innan den övriga personalen kommit. Då kunde jag ta fram årsböcker om Gästrikland och streckkoda dem. När rörpostmästaren kom kom fler beställningar på fjärrlån och sådant som beställts hemifrån.

Igår sålde jag mina få Lundin energy. Jag vet inte om de gått igenom. Vid lunch pratade en del om semester och resor. Jag hade inget att tillägga.

Efter lunchen ställde jag upp tidskrifter och senare satt jag i läsesalen.

Jag lyssnade en stund på Sex Pistols för att vakna upp.

Lunchservering på väg mot Jaipur


tisdag, juni 28, 2022

Skickade beställningar i rörposten.

 Hostade på natten idag också. Gick upp vid halv fem och åt frukost, rakade mig och duschade. Det var kort tåg idag så det var fullt med folk. Roligt att Johan är tillbaka. Han har haft diskbrock så han har varit sjukskriven. Åkte med fyrans spårvagn till Korsvägen.

På jobbet postade jag rörpost beställningar.

Jag ställde också upp böcker i kvinnovetenskapliga samlingen.

Jag lyssnade lite på Bob Dylan.

Brunnsparken klockan sju på morgonen.

På fikat pratade vi om skolgången. Jag har en kollega som är så bra i matte så hon kunde vara med i mensa. Men hon tycker inte det är roligt med matte. Då berättade jag en gång till om hur dålig jag var i matte i Falköping. Men så är det när pappa väljer att flytta från Uppsala till Falköping. De bästa minnena från Falköping är nog att bygga kojor på Mösseberg.

Jag ställde upp två högar med tidskrifter. Men sedan tog jag en friskvårdstimme och var en timma på gymmet. "Kabeldon" var där men han var upptagen med intensivträning.



Etiketter: , ,

måndag, juni 27, 2022

En spårvagnsförare kände igen mig

 Jag sov sådär. Jag hostade och det kliade i halsen och så var det varmt. Jag hörde inte väckarklockan så klockan var fem när jag steg upp. Men det var lika bra för sedan gick det undan med tandborstning och dusch och lite frukost. Tåget från Alingsås gick 6.04. Johan var med han hade haft diskbrock.

När vi stod och väntade på tvåans spårvagn stannade en spårvagn nummer fyra Kvinnan i förarstolen öppnade dörren och frågade om jag inte kört buss på 80-talet. Att hon kände igen mig? Det var ju 40 år sedan.

På jobbet hade jag insättning i Öppna magasinet och sedan tidskrifts redigering. 

Lyssnade lite på David Bowie på morgonen.

Drottningtorget klockan halv sju på morgonen.

På hemvägen fick jag en hostattack på tåget. Då tog en kvinna och lade halstabletter i min hand.


söndag, juni 26, 2022

Idag lyssnade jag på Clash

 The Clash skiva give 'em enough rope är en av mina favoritskivor från punk tiden.

Läs mer »