lördag, september 10, 2022

Angående valdebatterna

 Tittar på valdebatter. Partiledarna får svara på samma frågor om och om igen. Själv lyssnar jag på Blå Tåget. Men när jag har gjort  de här valtesterna blir jag borglig. Men så ser jag alla invandrare som är på väg till sina jobb. Det är klart de vill bo med sina landsmän, det tycker jag inte behöver vara så konstigt. Ärligt talat spelar det inte så stor roll bara jag röstar. I debatterna försöker jag avgöra vilka som pratar i nattmössan eller vilka som har något initierat att säga.

På morgonen åt jag frukost och såg på kommentarerna till gårdagens valdebatt.

Jag blev ganska sen till gymmet men sedan flöt det på tycker jag. Fick en bra bröstövning.

Imorgon väljer jag något. 

Jag blev glad när jag träffade landsmän ute i Australiens regnskog.

På eftermiddagen såg jag filmen "Mellan två skilda världar" på Alingsås filmstudio. Juliette Binoche spelade en städerska.

fredag, september 09, 2022

Låg en påse äpplen på min arbetsplats

 Jag sov inte så bra jag var osäker om väckarklockan fungerade? Men sedan kom jag iväg till jobbet. På stationen träffade jag Janne, Johan och Leia. Det var fulle med folk på tåget till Göteborg. I Göteborg hann vi inte med tvåans spårvagn utan fick ta fyrans spårvagn.

På biblioteket öppnade jag i Läsesalen. Det kom en och annan dit. Studenten Paul Graf kom nästan först. Han hade en bild på tranor som han sett. Annars var det bara en och annan som lånade läsesalslån.

Jag lyssnade några sekunder på Gladys Knight and the Pips.

Skönt när valet är över.

Brunnsparken klockan halv sju på morgonen.

Jag åkte färdtjänst hem. Jag fick vänta i över en timme på taxin. Sedan körde han via Utlandagatan och Liseberg, Det var en afrosvensk som körde och när jag tackade för skjutsen fick jag ett bländvitt leende.

torsdag, september 08, 2022

Jag var på boupptäckning

 Gick upp sex trots att jag kunde vilat längre. Halv nio kom min syster och hämtade upp mig för att köra till banken och att få fixat faster Kerstins dödsbo. Skönt att slippa det behöver inte ta fler lediga dagar. En trevlig tjej som ordnade alla konton hit och dit.

Fick ont i magen sedan. Bra med rehab som ordnade färdtjänst för mig. Speciellt på fredagseftermiddagarna är jag trött i benen.

Också är det val på söndag. Kanske ska välja något så jag försvinner i mängden och är osynlig. 

Vilken fantastisk röst Little Richard. Jag hade en LP med honom en gång i tiden men dumt nog sålde jag den.

Faster Kerstin vid Ljungblad kafé.


onsdag, september 07, 2022

Tog ett gympass

 Första dagen som deltidspensionär. Jag var på gymmet och tog ett bra pass. På gymmet var också en bodybuilder som jag set t  där ända sedan gymmet slog upp dörrarna. Han ser ut som Muhammed Ali. Han hälsar sällan på någon. Han gick i cirklar som en tiger i en bur. Jag brukar även se honom när han springer  runt Gerdsken. Kom han ensam till Sverige? Blev han mobbad i skolan? Jag vet inte och kommer aldrig att få veta.

Efter gymmet gick jag hem och lyssnade på Miles Davis skiva Kind of blue. En underbar skiva att lyssna på efter gymmet Bil Evans på piano och geniet Paul Chambers på bas.

Läs mer »

måndag, september 05, 2022

Tåget hem var 1,5 timmar sent

 Sov bra till tolv. Men sedan hade jag svårt att somna om. Har jag BMI?

Kom till tåget omkring klockan fem. Tåget från Alingsås till Göteborg gick som smort. Vi hann med tvåans spårvagn.

På Universitetsbiblioteket sorterade jag och postade beställningar i rörposten. När jag gjort det ställde jag upp böcker i kvinnovetenskapliga samlingen. Undrar om kollegan "Kämpen" missat att han har insättning i Öppna magasinet? 

Lyssnade en stund på the Specials också.

Åker med spårvagnen förbi Ullevi.

På eftermiddagen registrerade jag tidskrifter. Jag gick tidigt för jag hade tänkt träna. Men så blev det inte idag. Tåget var 1,5 timmar sent. Det var en brand vid Aspen som försenade allt. Undrar hur de sköter tågen i Japan?

Man bör tänka positivt

 På förmiddagen tänkte jag på den här låten av Johnny Cash men man kanske ska tänka mer positivt och leva för stunden.

Jag kom på tåget från Alingsås till Göteborg. Men ungefär vid Svingeln stod det i fem minuter och väntade på ett ledigt spår. Så det blev fyrans spårvagn jag fick åka med till Korsvägen. På Universitetsbiblioteket ställde jag upp böcker i Öppna magasinet. Det var en del faktiskt en hel del att ställa upp.

Paul Grafs seminarium.

Tog två varv och ställde upp tidskrift. Sedan på eftermiddagen satt jag i lånedisken. Det kom en kvinna som släktforskade och ville skanna en liten tidskrift. Hon sa att hennes avlägsna släkting var den första Göteborgaren.

På vägen hem kom jag tidigt med en bra buss. Tåget blev däremot senare och senare och kom till Alingsås en halvtimme senare.


söndag, september 04, 2022

Installerat Stoytel i mobilen

 Nu har jag till sist installerat appen storytel i den nya telefonen. Så tråkigt att behöva göra dessa tråkiga saker när det finns så mycket andra roligare sker att göra.

På morgonen vid ses badade jag. Efter frukosten lyssnade jag på Magdalena Andersson. När jag var klar med det så körde jag till gymmet. I trappan upp träffade jag Fredrik och han sa att han skulle sälja sin vackra Volvo och köpa en Porche. En eldriven Porche.

Annars var det inte så många jag kände på gymmet. Bara två kvinnor som bara springer på löpband. Milan kom när jag skulle gå. Dt gick bra att träna trots att jag hade lite ont i magen.

På morgonen lyssnade jag på Johnny Cash vacker sång men kanske lite för dyster i min ålder. Men ruskigt bra.

Jag ska läsa slut Julius Juhlins bok "Minnen"