lördag, februari 05, 2022

Vårutflykt till Vårgårda

 Gick upp sent, Halv sju tror jag jag gick upp och gjorde mig i ordning och gjorde frukost och rakade mig. Jag hade fortfarande ont i armen och i höften efter att ha trillat igår. Jag läste tidning och såg på Marcus Oscarsson. Men politiken är som den är vi får se vad som händer till valet?

Det blev inget gym idag eftersom jag hade ont i höften istället gjorde vi en vårutflykt till Vårgårda vi en bensinstation, Bälinge sopåtervinning och sist Villys i Vårgårda. En trevlig hanterbar liten butik. På hemvägen regnade det lite.

På morgonen lyssnade jag på rockgruppen Gryphon.

Villys i Vårgårda.




Etiketter: , ,

fredag, februari 04, 2022

Tände i Läsesalen

 Snön är borta men det är fortfarande mörkt när jag tar mig uppför Nelly Thürings trappor till Universitetsbiblioteket i Göteborg.

På morgonen mätte jag tidskrifter och sedan gjorde jag i ordning i Läsesalen. En av de första studenterna var Paul Graf .

Efter läsesalen registrerade jag tidskrifter.

En liten stund lyssnade jag på Tom Waits.

Studenten Paul Graf

Efter lunchen hade jag hämtning och uppställning av böcker på våningarna ett till nio. Efter jobbet stapplade jag ner till Röd express hållplats. Men när jag satte mig på den visade sig att den inte alls gick till centralstationen idag utan vidare till Operan och stenpiren. Jag fick byta till 4x och bara åka till Polhemsplatsen och sedan stappla till stationen. Jag hann precis med ett tåg som gick 15.59 till Alingsås.

* En student erbjöd sig att att hjälpa mig att gå när jag stapplade till F .04.123.
* Jag kom med tåget.
* Det är helg så jag kan vila upp benet.


torsdag, februari 03, 2022

Såphalt på Nelly Thürings trappor

 Sov skapligt på natten trots att jag bekymrade mig över om det skulle vara halt på vägen till jobbet på morgonen. Tåget var lite sent men det gjorde inte så mycket det innebar bara att jag fick åka med en behaglig Ansaldo Beda spårvagn till Korsvägen i Göteborg. 

Det var tur jag hade broddar på mig när jag gick upp för Nelly Thürings" trappor för där var det såphalt i backen. På jobbet började jag med att posta beställningar i rörposten, Efter det körde jag ut böckerna till öppna magasinet och sedan ställde jag upp Kursböcker.

Klockan nio var jag på ett personalmöte via zoom.

Idag lyssnade jag på Tom Waits.


Två avsatser på Nelly Thürings trappor.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.


tisdag, februari 01, 2022

Jag oroar mig i onödan.

 Det föll mycket snö i natt. Jag trodde först inte bilen skulle starta eftersom det var 2 minusgrader också. (Sedan tänkte jag på att jag oroat mig i alla år som jag pendlat. Men det är ju värre nu när jag har MS också.)

Idag lyssnade jag på John Lee Hooker tyckte det passade bra idag.

Idag postade jag rörpost. "Kämpen" är ju här tidigt och vill ha något att göra. (Jag tror han längtar till baka till landet han växte upp i.)

Det flöt på bra och jag ställde upp böcker.

Jag har ställt bilen och är på väg till perrongen.

På eftermiddagen registrerade jag tidskrifter och sedan lade upp dem på hyllan. Under senare delen av eftermiddagen satt jag i läsesalsexpeditionen.



Etiketter:

Det här har jag gjort

 I natt snöade det igen och då blir det halt. Min pendlarkompis Johan sa att jag skulle kunna skriva mina memoarer när jag går i pension. Banta ner från tusen till 30 sidor kanske om jag kommer på en bra början, jag får kasta om lite. Men vem vill läsa? (* Falköping stökigt i skolan. * Pappa och jag seglar till Danmark. * skeppsgosse på Idefjord * Lumpen bra på att springa. * Bussförare. * Hanna på Siljaline. * Nil Young konsert. * läste svenska, engelska och franska på Komvux. Och ryska på ABF. Tågluffade till Spanien och Italien. Läste Kulturvetarlinjen och Litteraturvetenskap och Journalistlinjen. Reste Jorden runt. * Gick på Journalistlinjen och sedan Bibliotekshögskolan. * Arbetade i Kalmar, Göteborg och Gävle. Gifte mig med Kristina. * Fick MS. * reste till Indien, USA och Sydafrika.)

Idag hade jag hämtning från våningarna ett till nio. Det föll snö under dagen.

Idag lyssnade jag på Hüsker Dü eftersom det snöade.

Parkeringen vid Alingsås station.

Tåget hem gick långsamt. Signalfel tror jag. Hemma handlade jag yoghurt, semlor och saft.

Etiketter:

måndag, januari 31, 2022

Nu flyter det på bra.

 Åkte tidigt till stationen. Jag var rädd att bilen inte skulle starta efter den kalla och blåsiga natten. Men bilen startade och tåget var i tid.  Stormen ute hade lagt sig efter helgen.

Idag lyssnade jag på Gladys Knight and the Pips.

På jobbet på Universitetsbiblioteket körde jag ut böcker i öppna magasinet. Det tog hela förmiddagen för studenter hade travat böcker på en Hallandsvagn.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter och sedan satt jag i läsesalsexpeditionen.

Tänkte på att numer går det mesta på rutin så de sista åren ska nog gå bra.

Parkeringsplatsen i Alingsås.