lördag, april 23, 2022

Såg filmen Petrunya

 Lyssnade lite på the Saints på morgonen.

Jag åt frukost och läste tidningen. Efter frukosten körde jag till gymmet. Träningen var okej men det var mycket folk på övervåningen på Nordic Wellness i Alingsås. Jag pratade lite med Kjell och Fredrik. Jag berättade om hur rehabövningarna var i torsdags. Jag fick gå fram och tillbaka mellan mellan koner i sex minuter för att se hur trött jag blev. 

Efter gymmet körde jag hem och tog en glass och lyssnade på Miles Davis.

Jag försökte också boka en utflykt på Mallorca men jag lyckades inte.

Här är jag med en skiva av Samla Mammas Manna

På Alingsås filmstudio såg vi filmen Petrunya en mycket bra film från Nordmakedonien. På minde lite om Franz Kafkas Processen.

När vi sett filmen körde jag till restaurang China och köpte lite kinamat.


fredag, april 22, 2022

Lyssnade på Martha Reeves

 Tåget stod still i Göteborgs central i en timma och fem minuter. Men det var bara att vänta. Jag talade med den gamla tågvärden och han sa att han jobbat som tågvärd hela sitt liv men han hade aldrig varit med om så många stopp och förseningar som det är nu. Inget roligt på en fredag kväll. Jag hade i alla fall möjligheter att lyssna på Ulf Lundells "Vardagar 4" på Storytel.

På morgonen på jobbet satt jag i läsesalsexpeditionen. På eftermiddagen hade jag hämtning från plan ett till nio.

Idag lyssnade jag på Martha Reeves.

Hemma



Etiketter:

torsdag, april 21, 2022

Tåget sent tror det var någon gasläcka

 Idag sopade de parkeringsplatsen vid Alingsås station. Jag körde till parkeringsplatsen trots att det var parkeringsförbud mellan 5 och tio. Eftersom det redan var sopat körde jag till parkeringsfickan...

Tåget gick bara till Floda  för det var en gasläcka vid Sävedalen. Stod i 40 minuter och väntade på ersättningsbuss men det kom ingen. Efter en timmes väntan så ropade tågvärden att tåget gick igen. Jag kom en timme senare än vanligt till jobbet. Jag började direkt köra ut böcker till Öppna magasinet.

Det var fullt upp på förmiddagen. Några sekunder lyssnade jag på International Harvester

Tåget har precis börjat röra på sig.


På eftermiddagen var jag på rehab i Alingsås. De funderar på att jag ska få färdtjänst. Jag fick gå fram och tillbaka i en lång korridor och säga hur trött jag blev efter sex minuter.
Medan jag satt i väntrummet lyssnade jag på Ulf Lundells "Vardagar 4". Tydligen tyckte han att punken var bra.


Etiketter:

tisdag, april 19, 2022

På den tiden var kommunismen populär

 Tåget stod still vid Olskroken så vi missade både fyran och tvåans spårvagn. Jag stod och pratade med Johan om resor. När jag reste i Kina ville folk växla pengar till västvaluta, även när jag reste i Ungern ville folk växla till västvaluta och när jag reste genom forna Jugoslavien ville folk smuggla kläder förbi gränsen in i Jugoslavien. Nej, i längden har inte kommunismen varit  populär. Somliga skor sig på folket. Så har det varit ända sedan Lenins tid. Kommunismen var ju populär i Sverige på 70- och 80-talet.

Läs mer »

Etiketter:

Solig vårdag

 Jag hade ont i ryggen men jag sov skapligt ändå. Det var mörkt när jag gick upp 14 minuter över fyra. Jag var i god tid till tåget. Det var egentligen bara Johan som var med av pendlarkompisarna. På jobbet började jag tidigt att sortera rörpostbeställningarna för det hade kommit en tjock bunt med beställningar under ledigheten. Tack och lov fick jag hjälp med att hämta beställningarna på plan 6A annars hade jag inte hunnit till tio. Jag hämtade beställningar bland annat på våning tre.

När jag var klar en kvart över elva lyssnade jag lite på Rolling Stones.

Lunch åt jag sej på studentmatsalen. Sedan ställde jag upp tidskrifter. Tiden går och snart är det semester. På torsdag ska de undersöka om jag är berättigad till att ha Färdtjänst.

Minnen från Clarckdale.




måndag, april 18, 2022

Strötittade på TV

 Gick och drog benen efter mig på förmiddagen. Jag bläddrade i fotoalbum och tänkte på minnen som aldrig kommer  åter. Det blev till exempel ingen mer resa till Australien eller Nya Zeeland.

På morgonen såg jag på TV om kravaller i Malmö (Vill bara ställa till bråk tydligen.) Och lyssnade på kriget i Ukraina.

Jag lyssnade också på musik utan onödig text som till exempel Duane Eddy.

Lyssnade även på boken "Natriumklorid" av Jussi Adler Olsen.

Minnen från en jorden runt resa.


söndag, april 17, 2022

Köpte biljett till Zlatan.

 Jag sov bara till sex på morgonen. Jag har svårt för rödvin, jag behöver gå på toa stup i kvarten. Fast det vara bara ett glas igår. Nej jag började direkt göra frukost och läsa tidningen. Köpte biljett till Zlatan. Det är så förbaskat mycket om Ukrainakriget och jag kan inte låta bli att läsa och lyssna. På något vis kommer inte Putin att kunna sitta kvar. Ryssland har förlorat för många soldater och förlorat stridsvagnar och krigsfartyg. Dessutom saknar soldaterna stridsvilja. Men i Moskva tycks befolkningen inte märka så mycket av kriget. Den gamle KGB-agenten Putin kommer inte att kunna sitta kvar.

Läs mer »