måndag, februari 11, 2008

Lortsverige


Kanske är det sportlov för det var inte så trångt som vanligt på tåget. Lugnt, sov lite faktiskt. Gubben till höger om mig luktade häst.
Var först på jobbet och började direkt sortera in utlåningskort från gamla bokfickor i en gammaldags boklåda som ska slängas så småningom. När min kollega kommit med en stämpel som stämplade makulerad så började jag stämpla i böcker.
Till lunch åt jag en torr pannbiff på Kåges i Saluhallen. Som vanligt trångt. En skäggig med gluggar där tänder skulle suttit i munnen.
På eftermiddagen tog jag ur tidskrifterposter ur Libris och lokala databasen. Jag sa egentligen ingenting på jobbet idag. Tyst i nio timmar.

På hemvägen kom det på ett gäng ungdomar som tyckte de var lustiga. En kille i 16-årsåldern, med rödrutig tröja och ring i örat slängde upp sina leriga skor på sätet mitt emot. De skrattade hejdlöst så fort någon sa ”se upp för dårarna”. När han skulle gå av snörade han på sig inlines, en sorts rullskridskor.
När jag gick längs perrongen kom en annan kille och slängde in en petflaska i ett par buskar. Rena rama lortsverige!




Sedan cyklade jag till apoteket. Fattar inte att de kan vara så surmulna i ett serviceyrke. Något måste vara fel där.

Då var det roligare med att Susanna Kallur satte världsrekord på 60 meter häck med 7.86 inomhus. Jag blev också på bra humör av att få ett e-brev från en gammal god vän och en tidig bloggare, kan kalla honom för Olle Anonym, som tyvärr lagt ner sin blogg.