onsdag, mars 24, 2010

Postade rörpostbeställningar

En solig vårdag.

Skötte rörpostutskick på biblioteket på förmiddagen. Jag gör så gott jag kan i alla fall.

Var borta i det ödsliga rummet som kallas Hum.Fack. Det knakade från rören i taket i kulverten så det lät som om någon gick där med en bokvagn. I Hum.Fack ställde jag upp Medea av Euripides. Skönt att jag slapp hämta för det finns så många olika versioner av Euripides Medea. Ställde upp "Stolthet och fördom" av Jane Austen och en finsk bok.

Pratade lite med trevlige och duktigt Fredrik.
-Har du en blåtira? frågade jag.
-Nej, sa han.
-Du har kanske sovit för lite?
-Ja det är nog det, sa han.

Jag åt friterade räkor på restaurang Mandarin. Det var bara jag och två män som var där.

På eftermiddagen var det lugna gatan. Jag slapp klättra så mycket på stegar. På plan ett och två var det emellertid fläktar. Att det fanns fläktar berodde på att det under en period var 16 grader varmt, alltså ganska kallt i magasinet.

Skattebetalarna verkar vilja att vi finns. Det får räknas som utbildning det här med forskningsbibliotek. Det lånas väldigt mycket och det finns alltid studenter här. Arbete åt alla måste vara viktigt.

Etiketter:

tisdag, mars 23, 2010

Läser Skogsliv vid Walden

Försöker skriva lite samtidigt som jag lyssnar på Fångarnas kör ur Verdis opera Nebudkadnessar.

Börjar med att skriva grattis till Barack Obama som fått igenom sjukvårdsreformen som han kämpat så för.

Äntligen töar den trista snön bort. Efter att ha skumpat på is och i snö i flera månader har några ekrar gått av på cykeln så jag behöver göra en årlig tillsyn.

På biblioteket var både jag och min kollega unge Fredrik och plockade fram böcker i gamla samlingarna. Nere på plan fyra hämtade jag en gammal bibel på grekiska. jag plockade också gram en bok om Mandelstam och en om Gogol på ryska. Det känns bra att jag läst lite ryska på ABF för flera år sedan.
På eftermiddagen höll jag på och registrerade utländska tidskrifter. Det är okej att sitta dikt an och lägga till i lokala databasen.

Tränade på gymmet efter jobbet. Det var packat med folk så det var trångt att träna, men jag är piggare efter ett pass. Dessutom börjar det bli ljusare och fåglarna kvittrar och snön töar bort. På tåget läser jag "Skogsliv i Walden" av Toureau.





Verdi - Fångarnas kör

Etiketter: , ,