lördag, november 13, 2021

Köpte omeprazol på morgonen

 Kristina väckte mig klockan halv sex. Jag tyckte det var lika bra att gå upp och äta frukost. Klockan halv åtta gick jag ut och kontrollerade att nyckeln till eluttaget för bilen fungerade. Sedan körde jag till Ica. Först köpte jag omeprazol på apoteket, sedan köpte jag tvål, färdigmat, juice och bröd på Ica. Efter Ica körde jag till gymmet. Jag tränade hantelpress, rygg och ben. Det gick skapligt men jag pratade mycket med folk på gymmet.

Hemma var jag så trött att jag gick och lade mig direkt. Min äkta hälft Kristina vill gå på bio och så vidare. Men hon går ju inte upp klockan fyra nästan varje morgon.

Jag lyssnade på War på morgonen.

Jag dricker soppa till lunch.


fredag, november 12, 2021

Alltid fika på fredag

 Det var nollgradigt då är jag alltid lite orolig för att bilen inte ska starta men det gjorde den. Det var trist de dagarna då jag då jag varje dag fick ringa assistanskåren. Jag kör för lite förstås, men jag har egentligen ingen anledning att  ströga när jag kommer hem efter  jobbet.

På jobbet satt jag i bibliotekets läsesal det var inte mycket folk där. Jag fick i alla fall sprätta ett gammalt häfte från början av 1900-talet.

Till lunch gjorde jag ett misstag och det var att följa med kollegor till Tugget och äta en pizza. Det sväller i magen då jag äter  pizza.

På eftermiddagen hade jag som vanligt hämtningar av böcker i hus A på universitetsbiblioteket. Det är bara att köra på så mycket  jag kan. Det värsta var väl tre årgångar med "Allt i hemmet" från 50-talet och framåt.

På fredagsfikat pratade vi om matchen mot Georgien som blev en förlust med 2-0. Jag tror en del spelare blir nervösa när Zlatan är med. Men hans inspelningar borde renderat i mål.

Dagens musik blir kanske The main ingredient.

Hittade en bok som skulle ställas tillbaka.



torsdag, november 11, 2021

Ont i magen

 Sov inte så bra i natt. Jag hickade och hade ont i magen och somnade redan framför TV:n. Jag går upp så tidigt att det är svårt att sova. Hade ingen aptit när jag åt frukost, Jag läste gårdagens tidning. Det var en hel del om Partiledarbytet i Socialdemokraterna. 

Det är inte lika många parkeringsplatser vid Alingsås station nu som det var under pandemin. Tåget stod stilla i några minuter i höjd med Olskroken och det innebar att vi missade tvåans spårvagn. Det var ändå en proppfull gammal 5.28:a. Det hann vi se. Fyrans spårvagn hade fler vagnar. På drottningtorget var det en drängfull kvinna som tjoade på mig. Hon drack brännvin ut en petflaska. Hon gick också på fyrans spårvagn. En man med en vagn som var full med kassar gick på också.

På jobbet körde jag ut böcker i Öppna magasinet. Jag ringde också till vårdcentralen för att höra om mitt magsår försämrats. Hon ringde upp ett par timmar senare och ställde många frågor: Hur såg avföringen ut? Hade jag feber? Själv sa jag att jag hade så ont i magen att jag inte kunde sova.

Idag lyssnade jag på Euphrates. .




* Samtalet med vårdcentralen.
* Ephurates.
* Ställde upp tidskrifter.



onsdag, november 10, 2021

Rena rama vårvädret

 Jag gick upp strax efter fyra och åt frukost: Yoghurt, satsumas och bröd. Hoppas inte jag får hjärtinfarkt som min pappa fick. Jag kom med tvåans spårvagn på sekunden. På universitetsbiblioteket postade jag rörpost först. Kvart i sju träffade jag han jag kallar "Kämpen" vid kaffeautomaten på biblioteket. Sedan flöt förmiddagen på. Jag hämtade beställningar i de kvinnovetenskapliga samlingarna och jag reklamerade en tidskrift. Lunch åt jag i studentmatsalen.

På morgonen lyssnade jag på the Band.

Efter lunchen ställde jag upp tidskrifter och sedan satt jag i läsesalsexpeditionen.


tavla från Skagens museum


tisdag, november 09, 2021

Det största ögonblicket

 Det var mörkt när jag körde till stationen. Vi är ett litet gäng pendlare som åker med tåget klockan halv sex.

På Universitetsbiblioteket började jag med att lyssna på Otis Rush. Sedan var det bara att rivstarta med att skicka beställningar i rörposten. När jag gjort det gick hela förmiddagen till att hitta ligg fol och per fol beställningar.

Lunchen blev chili con carne i studentmatsalen. Det svällde i magen. På lunchen pratade jag med kollegan Gunnar om vad det bästa som  hänt i livet jag sa att gif sig för Gunnar var det när sonen föddes

På eftermiddagen registrerade jag tidskrifter. Vi halv tretiden begav jag mig till gymmet. Det blev en ganska lätt träning. 

Bilen gick i alla fall, trots att jag numer alltid är orolig om den inte ska starta.


När vi gifte oss i Boden.

* Bilen gick

* Jag tog ett pass på gymmet.

* Jag somnade till Halv åtta hos mig.

måndag, november 08, 2021

Bytte till vinterdäck

 Jag sov oroligt trots att jag hade sovmorgon. Jag vaknade tre på natten och tittade på klockan. Jag gick upp fem och åt frukost och tittade på morgonnyheterna. Marcus Oscarsson pratade om regeringen under Margareta Andersson.

Klockan halv åtta tog jag bilen till Däckarna. Jag var en halvtimme tidig men jag vinkades in direkt för att få däcken bytta. På en del ställen står de att de har öppet sju men hon jag beställde tid av sa att det var klockan åtta. När däcken var bytta körde jag i ilfart till stationen. Jag fick en av de sista platserna på parkeringen vid stationen. Jag hann precis med tåget som gick 8.02 till Göteborg. I Göteborg fick jag vänta 9 minuter på tvåans spårvagn. När jag kom till Universitetsbiblioteket började jag med att ställa upp kursböcker och sedan böcker med deweysignaturen på 6b.

Idag på morgonen lyssnade jag på Genesis.

Tabletter från en låntagare


Jag ställde upp kursböcker och sedan Deweysignaturer. Efter koljan till lunch ställde jag upp tidskrifter. (Jag ser i Facebook att folk gör så mycket. Själv sitter jag helst hemma och ugglar).

* Bytt till vinterdäck.
* Hann med tåget som gick 08.02
* Pratade med kollegor om helgen.


söndag, november 07, 2021

Jag lyssnar inte på Hip Hop men jag acceptera den

 Sov bra efter tre på natten. Jag var inte ute och svirade men jag hade ont i magen. Efter frukosten gick jag till gymmet. Jag oroar mig för om bilen ska starta. Det är så tråkigt men de har de värre i Afghanistan. Biståndet är slopat, det finns ingen som har råd att köpa jordbruksprodukter, kommer inte in någon skatt för ingen jobbar gratis. Inga kvinnor får studera och de som är överallt och jobbar i västvärlden. Det kommer inte in någon skatt så de får en statsmaskineri att fungera. Allt går inte att vinna genom vapen. Det räcker inte att sitta och be till någonting.

Läs mer »

Etiketter: