lördag, november 03, 2007


Höstpromenad

Tog en lång promenad i det vackra höstvädret. De löven som finns kvar är gula, bruna och ornge. Lyssnade på the Seeger Sessions med Bruce Springsteen och the Allman Brothers i min iPod. Högtryck med blå himmel. Kranföraren satt utanför ICA och tittade på folk. Jag köpte makrill och torskrygg (får alltid lite dåligt samvete när jag köper torsk. Men jag hoppas den är fiskad vid Island eller någonstans där det finns mycket torsk).
"-När jag öppnade boken på kvällen kunde jag alltid vara säker på att det var samma illustrationer och samma text. Det kändes som att komma hem. Alltsedan dess har böcker gett mig den känslan. Boken är en plats jag kallar hem." (Biblioteksbladet 2007:8 s. 24) Säger Alberto Manguel i en intervju.

torsdag, november 01, 2007

Bläddrar i gamla böcker


En lärare kommer ner och frågar om hans uppsats i sociologi finns kvar? Jag säger att den sannolikt är gallrad. Hittar gamla böcker av bland andra Bertrand Russel "Principles of social reconstruction" från 1916. Boken "Providing health care: the economics of alternative systems of finance and delivery" av Alistar MacGurie, Paul Fenn och Ken Mayhew. Den boken gallras. Har för mig att det fanns en fotbollsspelare i Nowrich på 80-talet som hette Paul McGurie?

Vi har några studenter här som har suttit här hela terminen från öppning till stängning. De kommer från mellanöstern någonstans, kan säga att de som verkligen pluggar och kommer därifrån ofta kämpar oerhört mycket. Författaren B. en av våra trognaste genom åren har fått jobb innan han är klar med slutuppsatsen.

Etiketter: ,