tisdag, juli 27, 2021

En dagsutflykt till Smögen och Hamburgsund

Igår på onsdagen gjorde jag, min fru och hennes bror en dagsutflykt till Bohuslän med Rolfs bussresor. Vi steg upp klockan fyra. Vi tog bussen från Alingsås  till Borås klockan 5.30. Fin tur till Borås, bussen går förbi ett naturreservat. I Borås väntade Rolfs buss på oss. Sedan fortsatte bussen till Göteborg och där steg det på fler. Innan vi kom fram till Smögen använde jag bussens toalett. Den här gången lyckades jag inte hitta spolningsknappen. Jag såg att det hade inga andra gjort heller

När vi kom till Smögen väntade en båt på oss. Båten transporterade oss genom Sotenäskanalen och hela vägen till Hamburgsund. På vägen passerade vi Hållö och Sotenäs. Vi fick kaffe och en smörgås också.  Jag satt och pratade med Kristina från Blå Staden. Det var längesedan jag såg ut över havet och alla kobbarna. Jag såg segelbåtar med norsk, dansk, tysk, svensk och en Österrikisk flagga. Båten lade till vid Hamburgsund. I Hamburgsund åt vi en rejäl lunch: sallad, kummel med potatis. Från Hamburgsund åkte vi buss till Fjällbacka. Det var en faslig trängsel i Fjällbacka. Jag kan tänka att det kan spridas coronapandemi i den trängseln. Efter att jag ätit en glass behövde jag plötsligt gå på toa och inte fanns det någon toalett i närheten. Tillslut hittade jag en pizzeria som hade en toa. Det var en faslig trängsel på pizzerian och det kostade 12 kronor att låna toaletten. Det var mycket för att besöka en toa men jag var glad att jag kom dit.

På vägen till Göteborg hamnade bussen i kö för att en lastbil fått stopp. På tåget från Göteborg fick tåget signalfel så det kröp fram.





 

Etiketter: