lördag, december 25, 2021

Bilen klarade kylan

 Var upp halv sex på morgonen. Sedan körde jag till Ica och handlade. Jag ville handla när det inte var så mycket folk. Och så ville jag se om bilen, Toyota elhybrid, klarade 15 minusgrader. Jag handlade flux, färdigmat och yoghurt och ägg.

Det var fortfarande mörkt när jag kom hem. Kristina hade gjort iordning det mesta av frukosten. Innan jag gick till gymmet lyssnade jag på Malcolm Dixelius  när han pratade om när Sovjetunionen föll samman och det var några års Demokrati.

Det var ett ganska bra träningspass på gymmet. Fredrik var där och han frågade vad jag röstade på? Jag sa att jag hade för mig det var Socialdemokraterna sist, nu vet jag inte vad jag ska rösta på för jag tycker inte om att de tänker höja skatten. Jag hälsade också på kvinnan som jag kan kalla "Solskenet". Hon tränar nästan varje dag.

Efter gymmet körde jag till stationen och ordnade nytt månadskort.

Hemma lyssnade jag på Santanas Hold on


Ica klockan sex på morgonen.


Etiketter: , , ,

fredag, december 24, 2021

Ser på Julkalendern och Karlsson på Taket.

 Uppe vid halv sex. Jag trodde klockan var mer än den var. Jag kokade kaffe, gjorde frukost, såg på julkalendern med familjen Knyckers. Den kalendern var riktigt bra. Sedan delade vi ut julklappar. Det var inte så många, Jag fick "Tyrannens tid" skriven av Magnus Västerbro. Jag började genast läsa den. 

Solen skiner och det är sju grader kallt. Jag såg på "Karlsson på taket" också.

När Kristina var ute och gick i kylan så lyssnade jag på U2 tyvärr hittar jag inte CDn med Bachs Juloratorium.

Brygger morgonkaffe.



Etiketter: ,

torsdag, december 23, 2021

Dagen före dopparedagen

 Det var inte många på tåget till Göteborg. (Det var en person som fick en utskällning av NN. bara för han satt länge och ockuperade toan. Han gör det varje morgon. Jag har ingen aning om vad han gör? Morgonbön?) 

I Göteborg hade jag gott om tid till spårvagnen. Jag kunde till och med fota en isbjörnsskulptur i is. På jobbet hade jag insättning i Öppna magasinet. Jag han göra det på förmiddagen. Jag hade så gott om tid att jag kunde gå och titta på det nya rummet där de som digitaliserar sitter.

(I bilen till stationen lyssnade jag på Alan Jackson. Låten är kanske lite uttjatad. 

Isbjörnsskulptur på Drottningtorget.

Idag gick jag tidigt från jobbet så jag kunde ta en friskvårdtimme på gymmet. Det funkade som vanligt med rygg, mage och ben. Jag träffade Sigge där också och det var ganska längesedan. Han tränade ju här när gymmet var nytt.
Snöblask och elände. Jag är alltid orolig för att bilen inte ska starta.





onsdag, december 22, 2021

Nu vänder det och blir ljusare

 I bilen på morgonen lyssnade jag på Loretta Lynn. Det hade snöat lite och det var ett par minusgrader. Bilen startade och gick bra till stationen i Alingsås. De som åkte med tåget nu var de som inte kan jobba hemma. Hann precis med spårvagn nummer två. Jag såg att en som gick av vid Ullevi Södra hade en jacka som det stod "Samhall" på.

På jobbet skickade jag beställningar och sedan ställde jag upp böcker i Kvinnovetenskapliga samlingarna. Hela tiden hörs det att de borrar för Västlänken i Göteborg. Vad ska det bli av det hela?

På eftermiddagen var jag i Läsesalsexpeditionen.


Lisebergs julgran.


Etiketter: ,

tisdag, december 21, 2021

Jag fick nöja mig med lättvinsglögg

 Sov hyggligt. Jag gick upp klockan fyra. Det var sju grader kallt i Alingsås. Jag berättade för min pendlarkompis från Filippinerna att hon talade bra svenska. 

När tåget kom till Göteborg såg det ut som om spårvagnen var inställd. Men när jag ställde mig för att ta en senare spårvagn så kom tvåan på ett annat spår. Det vanliga spåret höll på att grävas upp med grävmaskiner.

På jobbet skickade jag beställningar i rörposten. Jag plockade bland annat fram en broschyr på plan 3A som handlade om Sovjetunionen och Latinamerika. Jag lyssnade några sekunder på Killdozer. Lunch åt jag en stark kycklinggryta i personalmatsalen.

Det är kallt men inte mycket snö.

Spårvagn vid Drottningtorget.

Jag gick tidigare från jobbet för att handla lite glögg på Systembolaget. Det blev emellertid fiasko för det var så många bilar och ute. Långa köer och ingen parkeringsplats. Så det var kört. Tänkte i stället åka till polisen och hämta ut mitt nya pass men när jag kom fram så hade passutlämningen stängt. Istället fick jag köra till Hemköp och köpa lättvinsglögg, findus färdigmat och saft. Jag åkte hem och lyssnade på Slade.






Etiketter: ,

måndag, december 20, 2021

Såg en Koltrast i mörkret.

 Ett par minusgrader på morgonen. Vid Alingsås station kom förvånansvärt många: Johan, Katja och filippinskan. På jobbet på Göteborgs universitetsbibliotek körde jag ut böcker. Tänkte på så bra filippinskan talar svenska jämfört med andra invandrare jag känner. En del har varit här i många år men talar ändå dålig svenska. Det handlar nog om vilja. Somliga längtar nog tillbaka till sina hemländer?

Jag tog två varv och körde ut böcker. Efter lunchen körde jag ut tidskrifter.

Lyssnade lite på Barry White. Det är först på ålderns höst som jag börjat tycka Barry White är bra.

Ur Oliver Twist.


söndag, december 19, 2021

Solen skiner idag

 Det var trevligt att se att en del gamla kollegor kommer tillbaka från kort semester i morgon.

För min del blir det en lugn julafton hemma. Kanske ser någon film på Netflix?

Det var en minusgrad idag när jag körde till gymmet. (Det gäller att hålla sina tankar i styr så jag inte tänker negativt i onödan. Försöka acceptera det som inte blev. Jag hade ingen bra uppväxt i Falköping men det går ju inte att ändra på nu.)

Det var trevligt på gymmet. Jag pratade lite med fymFredrik och jag hälsade på Marianne som är instruktör i en Brasiliansk kampsport. Jag körde hantlar i stället för bänkpress. Jag såg en kille som jag bara kände igen men aldrig pratat med. Han lyfte 90 kilo i bänkpress. 

Sedan på eftermiddagen satt jag mest och läste Charles Dickens "Oliver Twist"

Jag lyssnade lite på Cactus på morgonen.

frukost.

Hälsade på min syster på eftermiddagen och lämnade några julklappar. Några få eftersom vi är vuxna. Åkte sedan hem och såg på "Morden i Sandhamn" på TV4 play. Det var hemskt att vara på seglarläger som barn. Det var så mycket mobbning på Lyckorna seglarläger.