lördag, april 16, 2022

Firade påsk hos min syster

 Lyssnade på Frank Zappa på morgonen. 

* Pussy Riots om Ryssland.

* var på gymmet

* Hälsade på min syster.

Kvart i sex körde jag till Ica för att handla flux och yoghurt. Efter att jag hade handlat körde jag till gymmet och tog ett pass på en timme.

Efter gymmet körde jag hem och hämtade Kristina och sedan körde vi och firade påsk hos min syster. Vi hade ju inte varit hemma hos henne sedan Coronautbrottet.

Jag med min blueströja.


fredag, april 15, 2022

Provade min rullator

 Sov hyggligt. Gick upp vid halv sju. Lyssnade på Einstürtzende Neubauten. Tittade i all hast på tidningarna på nätet. Sedan lyssnade jag på "Natriumklorid" av Jussi Adler Olson. Jag åt ungspannkaka till lunch. Läste om Fascism i kursboken "Från Platon till Reagan" i en gammal kursbok. 

Efter lunchen provade jag min rullator till Ediths. Satt i solen och åt en glass. Inte känner jag mycket folk i Alingsås. Men det spelar ingen roll.

Äter en glass i vårsolen.



onsdag, april 13, 2022

Körde ut böcker på morgonen.

 På biblioteket på morgonen skickade jag både ut beställningar och körde ut böcker på Humanistiska biblioteket. Jag lyssnade några sekunder på Rolling Stones också.

Dett var vårlikt och ganska milt när jag gick upp för Nelly Thürings trappor till universitetsbiblioteket.

Jag var tidig på biblioteket och jag skickade beställningarna direkt. Varför driver jag mig så? Jag skulle kunna ta det lugnt och se på morgonnyheterna i lugn och ro. Jag hann läsa i tidningen att ett ryskt skepp "Moskva" har blivit förstört.

Min nya rullator som är till för att använda inomhus.


tisdag, april 12, 2022

Slit och släp

 Uppe klockan fyra. Sov bra. Använde inomhusrullator när jag gick upp. Vad mycket hjälp jag fick av rehabkvinnan: Ordnar handikapp-plats, ordnar inomhusrullator, tipsar om hjälp på flygplatser, ska nog få färdtjänst.

Läs mer »

Mycket att gå på biblioteket

 Det flöt på bra till Göteborg. Det går bättre att gå på morgonen då jag är utvilad. Jag hann precis med tvåans spårvagn och jag fick en bra handikapplats. På jobbet började jag med att olja maskineriet med att lyssna på Lou Reed. Sedan gick jag och kontrollerade hur många beställningar det var till våningarna ett till nio på biblioteket. Sedan var det fullt upp fram till lunch. En del säger att det inte är så farligt men jag måste starta en timme innan vi börjar. Han jag kallar "Kämpen" har bra kondis så för honom är det inga problem att gå mycket . Åtminstone tror jag det.

Lunch åt jag en vegetarisk biff på studentmatsalen. 

Efter lunchen tog jag tåget till Alingsås och åkte till gymmet och tränade i en timme.

Äter en glass efter gymmet.

Efter gymmet fick jag besök av min fysterapeut. Hon kom med en ny inomhusrullator. Hon tyckte också jag skulle ansöka om färdtjänst.


söndag, april 10, 2022

Går inte att vrida tiden tillbaka.

 Jag läste att rocksångaren Chris Bailey. På den tiden var jag ung och tänkte inte på att jag blir äldre. Men det går inte att vrida tiden tillbaks hur mycket jag än ältar det förflutna. Min syster var på på besök hemma igår. Hon kom ihåg att min lärare i mellanstadiet hette magister Medin och min lärarinna i lågstadiet hette fröken Hassell. Ingen av lärarna då tyckte om mig.

Jag får lyssna på the Saints.

Min skivsamling.

Efter lunchen var jag så trött att jag nästan somnade vid min dator. efterlunchen sorterade jag in tidskrifter i ett tidskriftsskåp och sedan körde jag ut en hög med tidskrifter till 3A.

* Har fått halvpension till i höst.
* Fick besök av min syster igår.'
* Tåget gick i tid.

Satt i läsesalen två timmar på eftermiddagen. Det gick väl bra. Jag pratade mycket med gamla damen M. När jag skulle hem trillade jag i Nelly Thürings trappor. Pinsamt. Jag är en ynkedom.


Lev för allt vad du är värd

 "När du ser tillbaka på ditt liv på ungefär samma sätt som Tolstojs Ivan Iljij gjorde. då ska du upptäcka att du sällan ångrar något du har gjort. Det är vad du inte har gjort som kommer att plåga dig. Budskapet är därför helt klart. Gör det!" (ut Wayne W. Dyer, "Älska dig själv") Jag vill göra mer spännande saker på semestern medan min äkta hälft vill bara göra en och annan dagstur.

Läs mer »