lördag, oktober 16, 2021

Lyssnade på George Strait i bilen

 Jag gick upp så sent som halv sju. Började med att köra till Ica och handla färdigmat, flingor och yoghurt. I bilen lyssnade jag på countryartisten George Strait. "Amarillo" tror jag låten heter. Trevlig musik på morgonen.  Mannen i kassan frågade om han skulle hjälpa mig att packa varorna. Jag sa att det inte behövdes. Sedan tänkte jag att man ska ta emot hjälp. Jag har ju MS, i förra veckan fick jag hjälp att komma upp på benen när jag trillat vid Korsvägen i Göteborg. Men eftersom jag var så tidig fick jag en parkeringsplats nära ingången.

Efter frukosten tog jag bilen till gymmet. Den gick trots att det är en elhybrid. Min fotvårdsterapeut har en elbil och den går bra.

Gymträningen gick bra. Det var inte så mycket folk där. Jag hälsade på "Gällivare" och hans fru de var där tidigt som vanligt.

När jag var färdig och skulle gå kom ett gäng killar. En lång drasut som hade boxningshandskar, boxarhjälm och munskydd. Han såg ut som Muhammed Ali eller Sonny Liston. Jag har aldrig sett någon på ett gym med sådan fullständig boxningsutstyrsel. Han måste vara bra i skolan på att slåss?

I eftermiddag ska jag bara sitta och läsa.

Här står jag vid Ica.


* Jag försökte i alla fall ringa Lufthansa.

* förlängde Word.

* Handlade på Ica. 




fredag, oktober 15, 2021

En solig höstdag

 Idag flöt det på bra från Alingsås till Göteborg. Jag hann med spårvagn nummer två till Korsvägen.

På Universitetsbiblioteket började jag med att öppna i läsesalen.

Vid sjutiden lyssnade jag några sekunder på Stormbringer med Deep Purple.

I läsesalen var det ganska tomt. Ungefär halv nio kom Paul Graf och sedan kom en journalist som lånade några gamla tidskrifter. Han skulle skriva en artikel om Lars Vilks.

Vid tiotiden gick jag till mitt rum och registrerade ett par tidskrifter. Lunch blev det Findus biff på jobbet.

studenten Paul Graf


torsdag, oktober 14, 2021

Svårt att hitta i von Sydow samlingen

 Tåget gick långsamt vid Jonsered när det var på väg mot Göteborg. Jag missade tvåans spårvagn igen. I Göteborg kom jag med fyrans Spårvagn mot Mölndal. Kan konstatera att det är många invandrare som åker med spårvagnen så här dags. Undrar vart de är på väg.

På jobbet lyssnade jag lite på Led Zeppelin innan jag körde ut böcker till alla våningarna. När jag kom till våning 4a stod kollegan "Kämpen" där och hittade inte i von Sydows arkiv. Jag tog och hjälpte honom för jag har letat i den samlingen förut. Klockan tio över tio såg jag att "Kämpen" hjälpt mig att sätta in böcker på 6a väst.

Efter lunch så ställde jag upp tidskrifter.

Jag har fortfarande lite ont i ryggen efter att ha trillat vid Korsvägen i förra veckan.

I kväll är det "Bytt är bytt" på TV. Jag ser nog det trots att jag sällan brukar gissa rätt om vad som är mest värdefullt.

Stannar till vid Offentligt tryck.

På eftermiddagen träffade jag två gamla kollegor. Jag fick tänka länge innan jag kom på vad de hette. Det oroade mig. Börjar min MS angripa nervtrådarna mer?


onsdag, oktober 13, 2021

Svår match

 Det var frost på en del bilrutor på Alingsås station. Hemma var det nollgradigt. Tåget väntade in ett X2000-tåg i Göteborg. De sekunderna räckte för att jag skulle missa tvåans spårvagn. Nej, jag går nog i pension vid 65 set har varit trist med pendlingen ibland.

På universitetsbiblioteket skickade jag beställningar i rörposten. Kollegan "Kämpen" satt som vanligt och väntade på bokbeställningarna i A-huset. Tänk att det finns så många studenter som lånar och lämnar tillbaka hela tiden.

Hände annars inget speciellt. Jag var inte uppe och såg matchen mellan Sverige och Grekland. Jag hörde av en kollega som var uppe att matchen var tuff. De var stora och bastanta och var nära att peta in ett mål i först halvlek. Sverige kommer aldrig upp till de största lagen.

På eftermiddagen satt jag i läsessalsexpeditionen. 

Jag skickar i rörposten

På morgonen lyssnade jag på Dan Price i bilen.




tisdag, oktober 12, 2021

Lån från när och fjärran

 Mörkt när jag vid femtiden körde till Alingsås station. Idag kom jag med tvåans spårvagn. På jobbet fick jag rivstarta med att posta beställningar på Universitetsbiblioteket. Därefter var det bara att hämta beställningarna som kommit till A-huset. Det var 63 stycken som kommit under natten. Klockan tio kom alla fjärrlånen från andra bibliotek i Sverige. 

det var inte mycket tid att sitta och koppla av. Tur att jag hade med mig spagetti till lunch.

Idag var det bättre väder än igår. Det var inget regn i Göteborg dock en aning kallare.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.

En låntagare, David, berättade att en person bland personalen antytt att en bokrobot förstörde böckerna.

Ett pendeltåg klockan halv sex på morgonen.



måndag, oktober 11, 2021

Ösregn klockan sex på morgonen.

 En trött måndag. Jag steg upp tio över fyra och gjorde iordning frukost. Sedan hämtade jag tidningen. Tufft för de som utvisats till Afghanistan. Klockan halv fem tog jag bilen till stationen i Alingsås. Spårvagnen nummer två som vi brukar åka med var inställd av någon anledning. Det ösregnade i Göteborg.

På Universitetsbiblioteket hade jag så kallad ÖM-insättning, jag körde ut böcker till alla våningar. Det tog nästan hela förmiddagen.

För att komma igång lyssnade jag lite på Captain Beefheart.

Efter lunchen körde jag ut tidskrifter till våningarna tre till fyra A.

Vid tvåtiden gick jag till läsesalsexpeditionen.



 
Det var lugn i Läsesalen. Pratade lite med en gammal kollega som nu är forskare. 
Hann precis med ett pendeltåg på vägen hem. Jag fick emellertid ont i ryggen när jag satt på tågsätet.
När jag kom hem hade jag fotbad.




söndag, oktober 10, 2021

Såg filmen "En runda till"

 Vaknade vid sextiden. Vi åt frukost för att tidigt komma iväg till Hemsjögården där Kristina glömt sina glasögon.

Igår direkt efter vi firat faster Kerstins födelsedag så åkte vi till Palladium i Alingsås där de visade "En runda till" på folkets bio. Det var första gången sedan pandemin som något visades. Det var en riktigt bra dansk film om fyra män som tävlade om att ha mest alkoholprocent  i blodet . Det slutade tragiskt med skilsmässor och självmord.

Efter att vi hämtat Kristinas glasögon på Hemsjögården så körde jag till gymmet  och tog ett lätt pass på en timme. GymFredrik var  där och vi pratade om min rygg som jag fått ont i efter att ha trillat i torsdags.

I eftermiddag ska jag läsa "Kokain" av Pascal Engman.



Faster Kerstin fyller år.