lördag, maj 07, 2022

Utflykt till Bälinge sopåtervinning

 Var uppe vid sex och åt frukost. Efter nyhetsmorgon åkte vi till Bälinge sopåtervinningstation och kastade en del saker vi hittade i förrådet när sotarna var här.

I bilen lyssnade jag på Bruce Springsteen.

Bälinge sopåtervinning.


fredag, maj 06, 2022

Grekland är populärt

 Ingen konstig morgonen. Vaknade halv sex och gick upp och kollade min mail och jag gjorde sedan frukost. Sol. Efter frukosten åkte jag till gymmet. Jag tränade mest rygg och ben. Min stukade hand är inte helt läkt. Så här tidigt på vardagen är det mest pensionerade män. Det verkar som det är populärast att åka till Grekland. Jag tror någon skulle åka till Parga i morgon.

Kariatyder på museum i Aten

Idag lyssnade jag på musik med Roxy Music.

På kvällen eller på eftermiddagen var vi på konsert med Göteborgssymfonikerna. Först en en timme med James Macmillan och sedan en opera med Bela Bartok.
Innan konserten var vi och drack kaffe på Junggrens kafé



torsdag, maj 05, 2022

Sotare var här idag

 Precis när vi skulle åka och handla på morgonen så kom det sotare. Där rök en halvtimme men jag fick i alla fall se att en skivback höll på att rasa så i den ställde jag singlar i stället för LP-skivor. Nästan alla skivorna finns att lyssna på i Spotify men det är ju väldigt speciellt med vinylskivor.

I boken "Vardagar 4" nämner Ulf Lundell the Stranglers som är en bra punkgrupp. Han nämner också att Keyboardspelaren i the Stranglers dog i Covid.

Efter sotarna körde jag till Villys och köpte ingridienser till soppa. Jag träffade en liten, kortväxt, kille från gymmet. Jag får nästan alltid bra kontakt med invandrare...

Den där singeln med Cortex köpte jag på Sprängkullen för 35 år sedan.


* Åkte och handlade på Villys

* köpte vin i airshoppen

* fått förnyat recept för catetrar

onsdag, maj 04, 2022

Körde ett lätt gympass

 * Jag lyckades handla på airshopen.

* Jag tränade lite ben på gymmet.

* Den glada fotvårdsterapeuten.

Jag sov ganska bra och handens svullnad är påväg ner.

Efter frukosten begav jag mig till gymmet för första gången på två veckor. Jag tränade mest ben. Jag har fått en ny tid på neurologen i Borås eftersom den förra var mitt under Mallorcaresan. Efter gymmet körde jag till Hemköp och köpte yoghurt och Sydafrikansk marmelad. När jag kom hem beställde jag varor från airshopen. Jag lyssnar på Ulf Lundells "Vardagar 4". 

Tänkte på att Putin är inte ensam. Precis som Hitler hade flera gubbar som hejade på honom.

Idag lyssnade jag "Franks wild years" med Tom Waits

Hemköp i Alingsås



tisdag, maj 03, 2022

Minnen från en indienresa

 Det är inte likt mig att stanna hemma så länge. Jag gick för tidigt från sjukskrivningen i förra veckan och det straffade sig. Jag kunde knappt gå nerför trapporna till Korsvägen och när jag kom hem så trillade jag när jag skulle stiga ur sängen och stukade handen.

Idag har jag tagit det lugnt och läst Presshistorisk årsbok. Jag har läst mail och sett på banken. Soligt men kyligt. Bra med solen och ljuset i alla fall.

Steel Wheels är en bra skiva med Rolling Stones.

pennskrin från Indien 1998

Jag hade fotvård på eftermiddagen.

Tänkte på Rysslands krig mot Ukraina: * Putin har cancer. * Ryssarna har en humanitär korridor från stålverket samtidigt som de bombar stålverket. * Unga ryska soldater som blev itutade att de skulle på övning. 

måndag, maj 02, 2022

Hemma med stukad hand

 Det är inte klokt att jag stannar hemma för en stukad hand. Men jag kan ju inte sköta mitt jobb med en stukad hand. Jag skulle en enligt schemat ställa upp böcker i öppna magasinet. Det är inte roligt att vara hemma. 

Jag var i alla fall och handlade mat på morgonen. Nästa vecka har jag utvecklingssamtal men jag har ingen lust att gå i pension ännu. Jag släpper fram de yngre. Men jag måste tänka på vad som är bäst för mig. I fredags fick jag hjälp av en främmande att gå nerför trapporna till Korsvägen. Jag tänker på alla kollegor som jobbade hemifrån under pandemin. Jag kan i alla fall se på jobbets mail.

Idag lyssnade jag på Creedence Clearwater Reviwal. Deras musik håller fortfarande och används i filmer som Apokalyps now.


Scicilien.



Fick gjort en hel del vid datorn på förmiddagen.

* sjukskrivit mig på internwebben.
* bokat fotvård
* avbokat en träff på neurologen
* Lyssnar på Ulf Lundells Vardag 4



söndag, maj 01, 2022

Kall första maj

 Jag hade svårt att komma ur sängen i morse. jag måste ha rullatorn till hands. Men Jag kom upp tillslut. Jag måste ha rullatorn till hands.

Sedan gick jag bara upp och kollade tidningarna i datorn. Kristina ville ut och demonstrera men jag hade ingen lust med min stukade hand. Tittade istället på vårt hotell på Mallorca. Jag borde träna men Det tar emot med min stukade hand.

Jag lyssnade lite på Mothers of Invention.

Det är kallt ute. Jag kan inte sitta länge på balkongen.

Satt en stund vid Gerdsken och tittade på vattnet.