lördag, maj 28, 2022

Goda frukter i Spanien

 Det är ju inte nödvändigt att få biljett till Bruce Springsteen men det skulle vara roligt. Jag har försökt via ombud men inte lyckats. Jag lyssnar på Bruce skiva "Greetings from Asbury Park".

Jag sov bara till halv sju. sedan lyssnade jag på morgonnyhterna. Malcolm Dixelius och Joachim Paasikivi pratade om kriget i Ukraina. Det kommer att bli ett långvarigt krig. Ideologin de krigar för finns inte längre sa någon av experterna.

Efter frukosten körde jag till gymmet. Det gick bra. Det var inte så mycket folk och jag kom åt Smithmaskinen. Fredrik hade precis tränat färdigt. Han hade varit i Spanien och spelat golf. Vi var överens om att Spanien hade goda frukter.

Springsteens första skiva.


fredag, maj 27, 2022

Spårarberte

 Jag kom till Alingsås station tiden femtiden som vanligt. Då visade det sig att mitt tåg var inställt. Jag fick ta ett som gick 6.10 till Partille. I Partille fick jag ta buss till Åkareplatsen. Sedan tog jag fyrans spårvagn till Korsvägen i Göteborg. På Universitetsbiblioteket satt jag i läsesalen, det var bara 56 personer i läsesalen. Efter klockan tio registrerade jag tidskrifter. På eftermiddagen hämtade jag beställningar från våningarna ett till nio.

Soundtrack of today blev Sex Pistols

Bältesspännarparken i Götenorg.

Hemresan blev jobbig. Först buss(X4) till Polhemsplatsen. Sedan stapplade jag till Åkareplatsen. När jag skulle gå till bussen till Partille kom en man och visade mig till rätt buss. Vid Partille följde han mig till tåget till Alingsås. När vi skildes åt i Alingsås så önskade jag trevlig helg, då sa han sa "Gud välsigne dig".


Etiketter: ,

torsdag, maj 26, 2022

Nyttigt med semester

 Sov nästan till sju. Drömde om att jag hämtade gamla böcker, inkunabler,  i ett nytt rum på universitetsbiblioteket. R. och S. var där och en gammal professor. 

Vid sjutiden åkte jag och handlade på Ica: Yoghurt, bröd, marmelad och färdigrätter.

Tänkte på ett samtal med fotvårdsterapeuten igår om en kamrat i Falköping som stal mopeder och slogs och slutade skolan i nian och aldrig fick något riktigt jobb. Och att jag flyttade ifrån Falköping så fort jag fick möjlighet. 

Efter frukosten körde jag och förlängde månadskortet för jag börjar jobba i morgon. Men semestern har nog varit nyttig för mig.

Idag lyssnade jag på Bruce Springsteen.

Regn och blåsigt när jag handlade.


onsdag, maj 25, 2022

Pratade om Mallorca.

 Kom hem klockan två på natten. Sov till halv åtta. Betalade räkningar. Åt frukost och åkte till gymmet och tog ett pass. Det gick skapligt. Sedan åkte jag hem och åt en paj till lunch. Efter lunchen åkte jag till gymmet och hade fotvård. Det kändes bättre med Mallorcasemestern efter att ha pratat lite om Mallorca: Valdemosa, simmade i poolen, tittade på folk. Åt god mat. Åt dyr bläckfisk.

Hemma lyssnad jag på Joy Division.

bläckfisk.

Nyttigt att summa fram och tillbaka i poolen.


Semester på Mallorca

 Ingen höjdare kanske. Skrikande barn i flera timmar på flyget. Men acceptabla saker var:

1. Utflykt till till Valdemossa och Soler.

2. Utflykt till Palma och shoppade shorts.

3. Sista middagen.

4. simmade lite i en pool.

5. Fick lite D-vitaminer i solen.

Dricker apelsinjuice.