lördag, oktober 09, 2021

Faster Kerstin fyller 95 år idag.

 Hade fortfarande ont i ryggen efter att ha trillat när jag skulle gå på bussen vid Korsvägen i torsdags. 

Det var skönt att bilen startade på morgonen då jag skulle till gymmet. Igår såg det ut som elen var slut. På gymmet var det många som jag kände så det blev mycket prat. Han från Solveden skulle precis segla till Porto. Han skulle segla med skeppet Elida en segelbåt som jag känner igen sedan jag bodde på Koster. Men det här var en ny Elida.

Hemma satt jag och såg på Stockholm maraton. Ganska meningslöst nöje att se på.

Musiken jag lyssnade på idag var Tina Turner.

Nu ska jag åka och besöka min faster på äldreboendet. Hon fyller 95 år.



Faster Kerstin


fredag, oktober 08, 2021

Snubblade när jag skyndade mig till bussen

 Igår när jag skulle hem från jobbet på Universitetsbiblioteket tror jag att jag skyndade mig så mycket när jag fick syn på bussen mot centralstationen. Jag vet inte exakt hur det gick till när jag föll pladask precis vid ingången. Pinsamt. Två starka karlar lyfte upp mig som om jag var en säck med hö. Jag kom på bussen men jag hade ont i mage och i ryggen.

Läs mer »

torsdag, oktober 07, 2021

Currysåsen och räkorna

 Hann gott och väl med tåget till Göteborg. Jag gick på toa på tåget. Från perrongen till spårvagnen tog det tre minuter. Vi pratade om att de gamla Hägglövsspårvagnarna håller än. Däremot ska de nya från Italien skrotas. Allt enligt en insändare till Göteborgsposten.

När jag kom till jobbet lyssnade jag på "Aint get no" med Nina Simone. Kvart i sju rivstartade jag med att köra ut böcker. "Kämpen" var redan på plats på våning nio. Jag var färdig redan halv elva så jag kunde gå ner il Mandarin och äta lunch. Det kom bara tre personer till Kinaresturangen. En fet krumryggd man med käpp (Inte jag). "Porslinsansiktet" i personalen fick hjälpa honom in. 

"Hur är det" frågade porslinsansiktet.

"Jag har ont i ryggen" muttrade uteliggaren.

Uteliggaren beställde friterade räkor i currysås. Han hostade våldsamt när han petat i sig en friterad räka. Han fick hjälpa till med fingrarna för att få upp en räka på gaffeln. Han luktade svett och otvättat.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.




onsdag, oktober 06, 2021

Skickade rörpost på biblioteket

 Jag sov tungt i natt. Jag var i god tid på Alingsås station. Jag somnade på tåget till Göteborg. Innan jag rivstartade med rörposten på Göteborgs universitetsbibliotek lyssnade jag en stund på "New Values" med Iggy Pop. Det hade regnat på natten men efter sju höll det upp.

Det var bara att skicka beställningarna i rörposten så snabbt som möjligt. Jag visste ju att kollegan "Kämpen" Satt på våning 9 i A-huset och väntade på att få hämta beställningarna. När jag skickat beställningarna gick jag till kvinnovetenskapliga samlingen och hämtade beställningar.

Lunch åt jag bara en tallrik findus.

Såg att en Facebookkompis (Soundtrack of today)skulle gå i pension.

På eftermiddaen registrerade jag tidskrifter och senare satt jag i läsesalen.

Börsen dippar om jag hade haft pengar över skulle jag köpt kanske Peab.


Bokmal från Skagens museum

tisdag, oktober 05, 2021

Kollegan räknar hur många han går

 Inget regn och 11 grader varmt i Alingsås

På universitetsbiblioteket i Göteborg började jag med att posta rörpostbeställningar både Ipac och opac-beställningar. Sedan var det bara att gå och hämta beställningarna min kollega Kämpen hade redan kört ut återlämningarna. (Han sa att han gick 85000 steg igår och han var på väg att gå lika många idag.)

Det var tack och lov inte lika många fjärrlån idag.

(Jag lyssnade en stund på "Kill for peace" med the Fugs innan jag gjorde en rivstart och hämtade böcker.)

Lunch år jag på Tugget, det var ett tag sedan. Det var första gången jag såg ett tjejgäng där. "... Jag har fyllt 16 men hon är bara 15 så hon får inte följa med, sa en av tjejerna.)

På eftermiddagen ställde jag upp böcker.

restaurang Tugget.




måndag, oktober 04, 2021

Jag drömde om Henån

 Sov skapligt. Jag drömde på morgonen om sanden i Henån. Jag gick upp kvart över fyra. Det är tidigt men jag ville ha en parkeringsplats på Slingsås station. Om jag kommer en timme senare får jag ingen parkeringsplats.

Sedan hann jag med tvåans spårvagn vilket var bra för jag hann ställa upp många böcker på universitetsbiblioteket i Göteborg.

Jag lyssnade lite på en gammal Santana innan jag satte igång att köra ut böcker till B-huset och sedan A-huset. Det tog hela förmiddagen.

När jag var klar gick jag ner till frisören Picasso.. Det var en och annan gubbe som klippte sig där idag.

På eftermiddagen höll jag på med tidskrifter.


Utanför salong Picasso


Jag går och släpar mig fram med skenorna som stövlar på mina fötter. Vad tänker cheferna när de ser mig?