lördag, januari 22, 2022

Träffade Kari på gymmet

 Sov skapligt och jag vaknade kvart över sex. Jag lyssnade en stund på en Rolling Stones som jag inte tror jag lyssnat på förut. 

Under frukosten såg jag Uppdrag granskning på TVn det var ganska dystert om förfalskade pass och sedan glöm aldrig Pela. Efter att ha hört Marcus Oscarsson  prata politik på fyran så körde jag till gymmet. Det var inte så kallt så idag startade bilen direkt. Det blev ett bra pass. Det var många kvinnor som tränade. Gällivare med fru var där och Kari var där också. 

Efter gymmet åkte jag hem och åt lunch sedan åkte jag tillbaka och hade fotvård. Det kändes bra för det var längesedan

Riktigt vårlikt väder idag. 

Konstigt att jag inte lyssnat på mer Rolling Stones efter Mick Taylors avhopp och Ron Wood tog vid. Det är mer popig musik.

Väntar på fotvård.

* Fotvård.
* Solen
* Gymmet.


fredag, januari 21, 2022

Laddhybriden startade inte

 Jag gick upp halv sju och åt frukost. Sedan skulle jag bara köra till Ica och handla lite yoghurt. Men då startade inte bilen. Den klarade inte gårdagens kyla då den stod still. Tur jag hade en ledig dag idag. Assistanskåren fick komma och ladda upp bilen. Nej det funkar inte med laddhybrid om du inte kör så långt.

Jag ringde assistanskåren och sedan körde jag till Vårgårda och handlade yoghurt på Villys.

När jag kom hem lyssnade jag på Rolling Stones Emotional Resque.


Från en parkeringsplats på Vårgårda.


Etiketter: , ,

torsdag, januari 20, 2022

Hemma och konstigt sjuk

 Det var mitt på natten jag bestämde mig för att inte åka till jobbet. Feber, skov och dålig i magen och svårt att gå. Tänkte på att det trots allt är coronatider. Jag sov ändå inte mycket mer än vanligt.

Efter frukosten ringde jag till Telenor och klagade på att vi inte fick några av de kanalerna vi köpt. Jag chattade sedan med Lufthansa angående en resa som inte blev av på grund av corona.

Tråkigt att vara hemma.

Sedan bokade jag fotvård på lördag.

Jag läste färdigt "Tyrannens tid" om Karl XII.

Jag lyssnade också på Gustav Mahlers symfoni nummer tre.

Utsikt från balkongen.

* ringde Telenor.
* Beställde fotvård
* skrev mail till lufthansa.

"Highlite and delete" sa Peter Stormare på Renées Brygga.


Etiketter: ,

onsdag, januari 19, 2022

Utbildningen förändras med åren

 Tåget gick så fort till Göteborg att jag till och med fick tid att köpa en Kavring brödlimpa på Steinbrenner i stationen. Jag kom i god tid till jobbet och jag hann starta upp mig med Tina Turner.

Klockan halv åtta skickade jag beställningar med rörposten så kollegorna på våningarna kunde hämta böckerna på de olika våningarna. 

Klockan nio var det zoommöte med personalen. Jag minns knappast vad som dryftades. det var nog mest saker som inte angår mig: Databaser som avslutas och köps in. Om samarbete med penklubben och så vidare.

Lunch åt jag med en gammal kollega och han funderar på att gå redan vid 62 för han tycker de nyutbildade läst helt andra saker än vad vi äldre gjort. Men det finns mycket duktiga självlärda kollegor hos oss också.

På eftermiddagen satt jag i läsesals expeditionen.

Här står jag med en Kavring som jag köpte klockan halv sju.



tisdag, januari 18, 2022

En man gick och kollade sprickor i väggen

 Lika bra att lyssna lite på Transylvania boogie även om det efter det köriga morgonpasset kanske varit bättre att lyssna på Justin Hayward.

Jag började med att köra ut böcker till våningarna ett till nio. (Min kollega "Kämpen" hade semester.) Strax efter åtta skickades beställningarna. . Det var till och med en beställning från Oslo. Det går så fort att ställa in beställningarna att jag inte ser vad det är för böcker. Jag var så trött i benen att jag inte kunde gå till personalmatsalen och äta lunch. På plan nio träffade jag en man som skulle se om det fanns några sprickor i väggen som blivit i samband med Västlänksarbetet.

Det var lite kallt på morgonen men en kollega hade sett björkhängen hemma hos sig vilket tyder på att våren är på väg kanske, men februari är väl en vintermånad också. (Jag pratar hela tiden om att när jag går i pension skall jag göra det och det men det är ju några år kvar.

Hämtar en beställning på plan ett.

På eftermiddagen hade vi ett zoommöte från Kundtjänst. Alla unga nyutbildade är så duktiga. Själv sa jag bara att det är bra att läsesalspersonalen inte längre behöver lägga materialet i plastlådor som skydd för silverfiskar, Sedan sa jag att jag hade svårt att gå i fredags efter jobbet, Varför sa jag det? Det är ju inget som någon behöver veta.

Jag gick tidigt från jobbet och handlade yoghurt, ägg och saft.

* handlade mat.
* zoommötet.
* hade en findus torsk i frysen


Etiketter: ,

måndag, januari 17, 2022

Körde ut böcker.

 Sov skapligt. Jag var tidig till stationen i Alingsås men jag fick en bra plats på stationens parkering. Jag kom ju tidigt till biblioteket. Jag lyssnade några sekunder på JJ Cale innan jag satte igång med att köra ut böcker. Det gick bra att ställa upp böcker för vi vara faktiskt två personer som jobbade med det, en vikarie och jag. 

Ute är det bara några plusgrader. Sedan gick jag till personalmatsalen och åt lunch med vikarien.

Angående världspolitiken så verkar de ryska landstigningsfartygen ha lämnat Östersjön.

Nu har jag smält maten så nu ska jag registrera tidskrifter.

nya tidskrifter.



Etiketter: , ,

söndag, januari 16, 2022

Vårregn och gymträning

 Jag lyssnade lite på Captain Beefheart på morgonen.

Jag gick upp kvart över sex. Jag sov skapligt men jag kommer inte ihåg vad jag drömde om. Jag åt frukost och såg på morgonnyheterna innan jag gick till gymmet. Visserligen regnade det men annars var det  riktigt vårlikt i luften. Det var 3 grader  plus.

Det gick bra på gymmet. Idag körde jag hantelpress och det känns bra för jag kommer ner längre med hantlarna. Fredrik från gymmet var där. Jag hälsade på några äldre som brukar vara där på söndags mornarna. Sedan var det tre arabiska killar men de talar bara arabiska och är bara för sig själva.

På eftermiddagen läste jag "Tyrannens tid" av Magnus Västerbro.

Förbereder morgonkaffe.