lördag, april 30, 2022

Trillade mot en klädhängare

 När jag skulle gå upp ur sängen på morgonen för att gå på toa så försökte jag ta tag i en herrbetjänt men den stod inte stadigt utan jag föll till golvet. Sedan kunde jag knappast ta mig upp. Jag fick krypa till soffan. Kristina orkade inte lyfta upp mig. Jag tänkte på ambulanspersonalen hur de lyfte upp mig snabbt när jag trillat och armen gick ur led.

Sedan skickade jag Dagens ros till kvinnan som hjälpt mig nerför trapporna till Korsvägen igår.

Efter frukosten tog jag rullatorn till apoteket och köpte en ny gummifot till kryckan. Jag tappade gummifoten i någon trappa igår.

Idag lyssnade jag på Van der Graaf Generator

Jag på morgonen.

det är ju Valborg så jag tog en promenad till och köpte mjukglass på Beach. blåbärsglassen smakade ingenting. Dessutom var det svårt att karva ur glassen med bara en hand.

Jag tänker på så mycket sämre min MS blivit sedan jag blev förflyttad till Borås.


fredag, april 29, 2022

Gasläcka i Sävenäs

 Sov hyggligt men jag hostade. Tåget från Alingsås stannade i Lerum därför att det var gasläcka någonstans i Sävenäs. Det blev bara att stiga av och promenera under spåren mot Hedéns backe och där ta bussen till Åkareplatsen i Göteborg. Det tog lite tid för bussen körde via Munkäbäckstorg och Svingeln.

Vid Åkareplatsen var det bara några meter till tvåans spårvagn.

På förmiddagen var jag i läsesalen. När jag var klar där gick jag ner till Salong Picasso. I Salong Picasso var det nya frisörer så jag gick direkt till restaurang Mandarin. När jag var färdig där gick jag till Salong Picassos nya adress och klipp0te mig där.

På eftermiddagen hade jag ett till nioA. Det var mycket att hämta så jag var jäkligt trött (spatsitet) i benen när jag skulle mot bussen. Jag fick hjälp av en muslimsk kvinna i slöja att ta mig ner till Korsvägen.

Idag lyssnade jag på JJ Cale.

stillastående tåg i Lerum.


torsdag, april 28, 2022

Många böcker att ställa upp

 Tog mig till jobbet trots allt. Det var lugnt att sitta och köra till stationen i Alingsås. Inte många bilar men dock stod det många där när jag skulle parkera. Tåget blev sent till Göteborg. Det blir det alltid när de behöver vänta på en X2:a. Så det blev de proppfulla fyrans spårvagn.

På jobbet hade jag ÖM-insättning. Efter att jag skrivit in mig och skrivit att jag är tillbaka från sjukskrivningen så var det bra att köra ut böcker. Jag hälsade på "Kämpen" som var där. Jag hann se att hann håller på att översätta ett drama till persiska.

Sedan var det fullt upp med att ställa upp böcker hela förmiddagen.  Detta trots att vi var två som hjälptes åt. Jag är tacksam över att jag fick mycket hjälp av en kollega.

Några sekunder lyssnade jag på Sex Pistols.

Lunch åt jag på studentmatsalen. På eftermiddagen registrerade jag tidskrifter.

Västra USA

På hemvägen pratade jag med hunden Veras husse om bra klubbar där de spelade Blues. Han tyckte om sjuans ölhall. Jag kom ihåg när Billy Cobham spelade på Nefirtite.




onsdag, april 27, 2022

Lyssnar på Jan Mårtensson

 Nu har förkylningen gått över i snuva. Jag sov ganska bra och snarkade tydligen.

Men handla måste jag ju. Var ute på Ica och handlade yoghurt och bröd. Vid niotiden hade det inte kommit så många ännu så jag kunde handla i lugn och ro.

Såg att jordgubbarna kommer ända från Spanien. Spanska bönder måste också ha lön. 

Tänk att Putins Ryssland bombar egna städer för att sedan skylla på att Ukraina anfaller Ryssland. Åtminstone har ryssarna gjort så förr i Tjetenien.

Nu ska jag i lugn och ro lyssna på Jan Mårtensson i Storytel.

Spanska jordgubbar.

* Negativt PCR-test.
* Jag börjar piggna till



tisdag, april 26, 2022

Längtar efter semester

 Bara sitta still och försöka bli fri från förkylningen. Lyssnar på en bok av Jan Mårtensson. Jag tittar på bilder från Grekland.

Så Putin vill inte prata med Selensky utan Biden. Knappast troligt att någon höjdare från USA vill prata med Putin. Det är ju Ukraina de är i krig med. Men Putin tycker inte Ukraina finns. De tar bort namnet från historieböcker. Men klarar sig Ukraina utan västs hjälp?

Ute ser jag att det är vår. Jag tänker på att det är långt kvar till pension. Vad har jag egentligen gjort för något bra under åren jag jobbat? Jag har försökt att vara duktig. Men inga idéer eller något stort.

Idag lyssnade jag på Barry White

Jag längtar efter semester men vad ska jag göra?



Bilden är en gammal från Karpathos.


* MR-undersökningen visade ingen förändring

* Investor går uppåt

* sovit bort febern på dagen.

Lyssnade på Ducks Deluxe






måndag, april 25, 2022

Läste om MR undersökningen

 Sov ingenting förrän vid ettiden. Den här räksmörgåsen jag åt igår gjorde att jag fick sura uppstötningar. Jag tror jag somnade framåt tretiden ungefär då jag skulle gå upp och åka till jobbet. Jag förstod att jag skulle få vara hemma. När jag skulle gå upp vid sex så gick det inte för jag hade fått kramp i vänsterbenet. Jag fick ta hjälp av rullatorn och häva mig upp. Kristina fick hjälpa mig att duscha fast egentligen blev det bara krångligare.

Jag gick i alla fall upp och åt frukost och läste tidningen och lyssnade på nyheterna. Någon sa att Putin inte bryr sig om sanktioner...

Efter frukosten skrev jag till jobbet att jag är hemma. Sedan lyssnade jag på Lou Reed.

Jag läste också i 1177. De hade sett i MR-undersökningen att min MS var oförändrad.

Sedan fortsatte jag att lyssna på "Vardagar 4" av Ulf Lundell


Hemma med feber.

* Inga förändringar i myelinen
* Det gick över med krampen i benet.
* Tog bilen till pressbyrån


söndag, april 24, 2022

Det duggregnade idag

 Vaknade tidig. Jag hörde fåglarna kvittra vid femtiden. Klockan halv sju var det lika bra att gå upp och göra frukost och läsa tidningen. I tidningen stod det mycket om kravallerna som var i påskas. I Linköping var det tydligen en mamma och hennes barn som också kastade sten mot poliser. Men det var kravaller och stenkastning i Norrköping, Malmö, Linköping också. Jag tror inte dessa individer läser svenska tidningar. De lever i ett parallellsamhälle.

Hur som helst så åkte jag och handlade klockan halv nio. När jag var klar med det så körde jag till gymmet. Det gick bra idag. Jag cyklade och tränade bänkpress i smithmaskinen. Sedan tränade jag ben, axlar och rygg. Jag pratade också med en pensionerad IVA-sjuksköterska, Den starke före detta bussföraren och med Fredrik.

Idag lyssnade jag på Isaac Hayes.

Påskliljor utanför Ica.

* Isaac Hayes
* Handlade mat på Ica
* kom åt smithmaskinen på gymmet.


Etiketter: