lördag, oktober 30, 2021

Shopping på stan

 Såg i all hast på Marcus Oskarssons politikerprat på morgonen. Han spekulerade om hur regeringen kommer att se ut när Magdalena Andersson tar över.

Efter nyheterna skyndade jag mig till gymmet. Det gick väl bra, lite cykling, lite bröstpress, ben och rygg.

Efter lunchen åkte vi direkt till Marieborgs konditori, sedan Mio och sist en tur i Villys: köpte cider, päron, findusmat. Det var mycket folk och många bilar i centrum.

Idag lyssnade jag på John Cooper Clarce.

Efteråt försökte jag varva ner med skräckfilmen "Wounds"

Kristina utanför Villys.


* Utflykt till Villys.
* Gymträning
* Volvo Cars


Etiketter: , ,

fredag, oktober 29, 2021

Buss från Åkareplatsen till Alingsås

 Gårdagen gick bra. Först läsesalen. I läsesalen träffade jag studenten Paul Graf. Paul ville inte prata om spårarbete och förseningar utan mer om vad han skriver.

På eftermiddagen hämtade jag beställningar i Plan ett till nio.

När jag skulle hem fick jag ta buss från Åkareplatsen till Alingsås. Det var massor med bussar som var inhyrda från Bergkvarabuss, Strömstadbuss och så vidare. Det tog längre tid men det gick. I Alingsås stod en kolonn av bussar när Stockholmståget kom vällde det av passagerare som gick mot alla bussarna som stod på baksidan av stationen. Utöver alla bussarna så var det långa köer för det varit en trafikolycka.

Idag lyssnade jag på Paul McCartney


Min bussförarkompis Leif i en Scaniabuss 1982

Etiketter:

Jag fick ta buss till Göteborg

 På Alingsås station letade jag först efter ett tåg till Göteborg eller Lerum. Men det gick inga jag fick gå och leta rätt på en buss. Jag fick en bra plats längst fram så jag kunde hålla utkik hela vägen till Åkareplatsen. Senare i Läsesalen fick jag en pratstund med studenten Paul Graf Det verkade inte bekymra honom att han fick byta till buss i Alingsås.


Bussen åker förbi Lerum klockan sex på morgonen.


På eftermiddagen hämtde jag beställningar från 1-9. När jag vilade benen några minuter lyssnade jag på John Cooper Clarce-

Det var intressant att Volvo Cars gick upp på börsen på morgonen. Konstigt så vitt jag vet har Geely köpt upp Volvo.

Etiketter: , , ,

torsdag, oktober 28, 2021

Ibland behövs karameller

 Det fick ett tåg 5.40 eftersom det var spårarbete i Partille. Först tåg till Lerum, sedan buss till Åkareplatsen i Göteborg och sedan promenad till fyrans spårvagn. Det gjord inte så mycket att spårvagn nummer två gick precis framför mig för jag kom ändå till jobbet före sju.

Jag började med att veva igång mig med Imperiet.

På förmiddagen ställde jag upp böcker och det tog fram till fikat. Jag hämtade även beställningar åt "Kämpen" när han hade lönesamtal. Det var mest fjärrlånebeställningar. På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter. Jag fick lite karameller av låntagaren M. Det passade bra eftersom jag var så trött.

I morgon blir det spännande när Volvo Cars börsintroduceras.


Sitter i bussen på väg till Göteborg.


onsdag, oktober 27, 2021

Jag tecknade aktier i Volvo Cars

 På natten tänkte jag att min pappas gamla Morris mini var bättre än min Toyota yaris laddhybrid.

Jag tog i alla fall bilen till stationen och sedan tåget till Göteborg. 

På universitetsbiblioteket skickade jag beställningar. Såg även på ett morgonmöte i zoom. Jag minns inte så mycket för det som sades hade inte jag så mycket med att göra.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter och var i läsesalen.

Det kanske var tokigt att teckna aktier i Volvo Cars men jag gjorde det i alla fall så nu får jag stå mitt kast.

På morgonen lyssnade jag på Black Sabbath


Kristinas akvarellmålning.


* Volvo Cars.

* Träffade kollegor.

* Vigil på SVT-play.


Etiketter: , , ,

tisdag, oktober 26, 2021

Nytt batteri på elbilen

 Sov sådär på natten. Jag låg och tänkte på bilen. Jag har ingen lust att köra långa sträckor efter jobbet. Jo de kom och hämtade buken på morgonen efter det att jag ringt och talat om var min bil stod. Sedan ringde jag på eftermiddagen och då sa de att batteriet var bytt och de skulle komma med bilen! Jag fick bilen och då körde jag och tankade, förnyade månadskortet och handlade lite på Ica nära.

Sedan åkte jag hem och lyssnade på Tchaikovsky symfoni nummer 6.


* nytt batteri i bilen.
* Installerade om TV-n
* förnyade månadskortet


Etiketter:

måndag, oktober 25, 2021

Kass elbil

 När jag skulle åka till jobbet på morgonen startade inte min elhybridbil Toyota Yaris. Jag ringde assistanskåren. Eurocare betalar inte efter att man har ringt mer än tre gånger. De kunde startade så den gick till stationen.

På jobbet hade jag ÖM-insättning och sedan läsesalsexpeditionen. Där var någon som provade bråklarm så vaktmästaren kunde höra det. Det gick bra i läsesalen. M. hade reagerat på att jag gick dåligt.

På vägen hem anade jag att bilen skulle trilskas när det duggregnade. Mycket riktigt startade inte bilen på stationen. Bilen var helt död. Så jag hade bara att stappla hem. Vi får se vad Konsumentombudsmannen säger om den nya bilen? Jag fick faktiskt sällskap av min pendlarkompis Johan på vägen hem.

Joy Division passar bra idag.


Stopp vid Åkareplatsen.

Etiketter: , ,

Min bil startade inte på morgonen

 Irriterande att min nya laddhybrid Toyota inte startade på morgonen. Jag fick sitta i bilen och vänta på en bärgare som bara laddade elhybrid batteriet. På Alingsås station fick jag den sista platsen. Jag hann precis med ett tåg som gick 07.27 eftersom tvåans spårvagn kom precis så blev jag bara en timme sen till jobbet.

Jag hade fått hjälp av kollegor att köra ut böcker på universitetsbiblioteket så jag fixade att ställa upp böckerna på förmiddagen.

Efter lunchen så ställde jag upp tidskrifter men jag kontaktade också konsumentombudsmannen.

King Crimson passar bra idag


Jag står vid Stockholms slott.

Åkte med Rolfs buss och såg "Rain man"

 Riktigt trevlig utflykt i helgen till Stockholm och såg teatern "Rain Man" på Oscarsteatern. Jonas Karlsson och Robert Gustavsson var lysande.

* En helg i Stockholm

* Hotellet med konst

* Rain Man

* Fiket i "gamla stan"

* Livrustkammaren

King Crimson




Etiketter: ,