lördag, augusti 27, 2022

Kräktes på natten

 Vid elvatiden kände jag att jag höll på att kräkas. Mycket gick jag upp och kräktes floder. Uppenbarligen tål jag inte magmedicinen Omeprazol. Men jag måste äta den om jag har magsår. Jag kräktes upp all fredagspasta. Min fru trodde jag druckit för mycket saft. Men jag var ju bara törstig efter att ha suttit i en varm tågkupé.

Ungefär kvart över sex körd jag till Ica och handlade yoghurt, cider och juice. Efter Ica så gick jag ner till sjön och badade. När jag handlat körde jag hem och åt frukost. Det drog ut på tiden så jag såg på Marcus Oscarsson som pratade politik på TV4.

Sedan körde jag till gymmet. Det gick skapligt. Jag kom åt en bröstpressmaskin och det var bra. Jag träffade Kjell och svetsarn. Jag hälsade också på en gamal PT som jag inte sett på länge.

Idag lyssnade jag på John Cale.

Utanför Ica halv sju en lördagsmorgon.

* Gymmet
* bad
* investor



fredag, augusti 26, 2022

Full fart på fredagen

 Tog bilen till stationen. I bilen lyssnade jag på Harold Melvin and the blue notes

På jobbet satt jag i läsesalsexpeditionen. Det var inte många som satt där men studenten Paul Graf kom på besök i alla fall. På rasten satt jag och pratade om Julius Juhlins bok. Sedan gjorde jag inte mycket annat än att jag hämtade en tårta för fredagsfikat. På eftermiddagen var jag och hämtade böcker från våning ett till nio.

På hemvägen hann jag precis med en röd expressbuss och sedan gick jag på ett varmt pendeltåg.

Studenten Paul visar sitt drömbibliotek.


onsdag, augusti 24, 2022

Skickade rörpost

 Ja det blev lite kalabalik igår när färdtjänstbilen kom sent och sedan inte hittade. hemma var det gårdsfest med bostadsrättsföreningen. Jag gick inte jag såg på ett program om Mussolini. 

På morgonen flöt det på bra med bilen. Jag pratade med Janne om att färdtjänsten gick sådär igår. Sedan kom Johan och Lea också. det var ett kort tåg så det var fullt med folk. Mannen bredvid mig hade gymnastikbyxor på sig. Hade han så bråttom att det var det första han fick tag på innan han måste åka.

Jag kom i god tid till jobbet och jag postade beställningar i rörposten.

Jag lyssnade några sekunder på John Lee Hooker.

rörposttuber.

När jag gick och ställde upp böcker på Kvinnovetenskapliga samlingen kom jag att tänka på att nu skulle vi egentligen ha flyttat till Gamla hovrätten och börjat riva byggnaden. I byggnaden är det över en miljon böcker. Det är drygt sex år sedan några skarpa hjärnor åkte till USA och Irland för att titt på en biblioteksrobot.

Jag tick tidigare från jobbet för att gå till gymmet. Jag var så tidig på Göteborgs central att jag både hann förlänga månadskortet och köpa bröd på Steinbrenner på stationen.

tisdag, augusti 23, 2022

Provade på att åka färdtjänst

 Hann med spårvagnen i Göteborg. Jag var så tidig att jag kunde skicka beställningar i rörposten innan jag började köra ut böcker. Lyssnade några sekunder på Nick Cave.

Skulle gärna bo på Clarion hotel igen

Körde ut böcker på morgonen. Fick hjälp av kollegan jag kallar "Kämpen att ställa upp böcker i A-huset. edan kunde jag hjälpa honom att hitta en per br. På rasten kom vi in på att prata om farmors pappas bok och om hur bra vi har det jämfört hur det var i Ryssland i början på 1900-talet.

När jag skulle hem åkte jag färdtjänst. Först kom inte taxin. Sedan visade det sig att till fel parkeringsplats. När jag blivit upphämtad så hämtade föraren upp två passagerare till. Om jag inte fått hjälp av en av medpassagerarna hade han åkt fel igen. föraren kunde knappt svenska. Det kostade 166 kronor.

Turbulent på biblioteket

 På morgonen sorterade jag bokbeställningar. En kollega var sjuk så kollegan "Kämpen" fick ta hans pass  på A-huset på univeritetsbiblioteket. Själv körde jag ut böcker i kvinnovetenskapliga samlingarna. Jag satte igång direkt utan att veta att xx var sjuk. Sedan kunde jag inte köra ut återlämnade böcker för A-hissen var upptagen med en firma som transporterade böcker. Sommar idag. Min mage är orolig tror jag.

Idag lyssnade jag på Crosby Stills and Nash.

Kopparmärra vid Kungsportsplatsen klockan sju på morgonen.

Åkte tidigt från jobbet för att gå på rehab. jag väntade i tio minuter först på en buss, sedan satte jag mig på ett tåg, efter en stund ropade de ut att det var elfel vid Sävenäs. Jag fattade då ett beslut att byta till ett tåg som går direkt till Alingsås. Jag fick vänta 40 minuter innan det lämnade Göteborg. På sjukhuset var jag i god tid faktiskt men jag pratade en bra stund med sjuksköterskorna så nu vet jag hur jag får färdtjänst.


måndag, augusti 22, 2022

Fullt upp på förmiddagen

 Sov dåligt för jag hade rysligt ont i magen. Kunde sov först efter att ha tagit en Ipren. Tåget gick skapligt. Jag hann gå till tvåans spårvagn på tre minuter. På jobbet var det många böcker att ställa upp. Men jag kan inte vara arg på mig själv för att jag åkte hem i fredags. Jag hade det nog ganska avkopplande i fredags och såg på Anne i Grönkulla.Det tog hela förmiddagen att ställa upp alla böcker.

Jag lyssnade några sekunder på John Holt.


Ett piano på 6A

Lunch åt jag på Indya. På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.

söndag, augusti 21, 2022

Val om några veckor

 Uppe vid sextiden. Gick till sjön och badade. På bryggan stod två fiskare: en man och hans son. Jag vet inte om de fick några fiskar. När jag var barn minns jag att jag en morgon drog ut min pappa klockan fyra för att fiska vid Kostersten, Jag ville också till Grisbådarna men jag tror inte vi kom så långt. 

Men nu är nu och vi tog några simtag i Gerdsken. Efter frukosten körde jag till gymmet. Det gick riktigt bra. Jag träffade både Fredrik och "Kabeldon". Vi pratade lite jobb och gymträning och val. Bara några veckor kvar till val.

Idag lyssnade jag på Isaac Hayes

Förstår inte att jag alltid har ont i magen. Jag gjorde ju en gastroskopiundersökning förra året.

Här kommer jag precis från gymmet.

* Simturen
* gymmet
* Julius Juhlins bok "Minnen"

Angående aktier så är mina första aktier Ericson och Astra Seneca. Ericsson har jag sålt och köpte Investor istället. Annars ligger de oftast kvar och skvalpar år ut och år in. vad är meningen egentligen?