lördag, april 02, 2022

Magnetröntgen i Borås

 Idag har jag varit i Borås och fått magnetröntgen. 

Träning klockan åtta på morgonen. Åt en glass. Drack soppa. Klockan elva begav jag mig till busshållplatsen. Tog bussen till Södra Älvsborgs sjukhus. Drack kaffe. Gick upp till ingång G. De kallade in mig och jag fick byta till en speciell skjorta. I drygt en halvtimme fick jag ligga i röret och lyssna på radio och knastrande och fotande.

Eftersom jag inte ville vara kvar på sjukhuset tog jag direkt en buss ner till centralen och väntade där en timme i stället.

När jag kom hem lyssnade jag på Duane Eddy.

Bytte om till magnetröntgenpyjamas 


fredag, april 01, 2022

Konsert med Sibelius och Carl Nielsen

 Vi kommer precis från Konserthuset och har hört en konsert med Sibelius och en med Carl Nielsen. Sedan var det ett kort avsnitt med en orkester från Ukraina.



Livligt i läsesalen

 Gick bra att ta sig till jobbet på biblioteket i Göteborg. Bra att vara tidigt så jag får en parkeringsplats i Alingsås. 

På humanistiska biblioteket gick jag runt och plockade i ordning i Läsesalen. En kvart efter det att jag öppnat kom studenten Paul Graf och berättade om en student som hjälpt honom att göra affischer. För övrigt rullade det på med både studenter och lärare som besökte läsesalen.

Eftersom det är fredag så lyssnade jag på Wilson Pickett

Studenten Paul hälsar.


torsdag, mars 31, 2022

En Informationsarkitekt föreläste

 Sov inte speciellt bra, men det kunde varit värre. Jag hör på några av mina pendarkompisar som knappt sovit alls. Jag tror jag somnade på tåget. I Göteborg såg jag att pendlarkompisen Lea köpte en mugg med kaffe på 7/11 innan hon fortsatte till sitt jobb på Sahlgrenska.

Det gick bra att ta sig till jobbet. En liten terrier skuttade snabbt uppför Nelly Thürings trappor före mig. 

På universitetsbiblioteket såg jag bara städerskorna som var på biblioteket så tidigt. Men gissningsvis satt min kollega "Kämpen" på någon våning och drack kaffe och väntade på att någon skulle skicka beställningar med rörposten. Jag rivstartade sedan för jag visste att "Kämpen" är ett proffs på att plocka fram beställningarna. Innan nio måste allt vara färdigt för klockan nio var det morgonmöte.

Ärligt talat var jag nära att somna eller svimma på mötet. Det var en Informationsarkitekt som pratade om processinriktat styrande. Jag hade varit uppe sedan fyra och så kommer detta. Jag är trött efter en veckas tidiga mornar. Men de tidiga mornarna gör att jag är på väg att somna.

Försökte pigga upp mig med att lyssna lite på Kat Onoma.

Efter att ha ätit ärtsoppa till lunch började magen fungera.

Sprängningen vid Korsvägen hörs upp till biblioteket.


Det är olika vilken tid på dygnet jag tycker om en speciell sorts Musik som Big Black.

När jag kom hem hade jag fått en automatisk dörröppnare. Det kan vara bra om jag har tubga kassar i båda gänderna.




tisdag, mars 29, 2022

Spanar efter toaletter

 Tänkte på alla gånger jag åkt till jobbet och haft bråttom till toa. Klockan fyra på morgonen är jag trög i magen så jag får chansa och åka med tåget. Idag satte jag mig nära toa men jag satt så skönt på stolen att jag hade ingen lust att gå på toa. Jag spanar alltid in var det finns någon toa eller någon buske som är heltäckande.

På morgonen lyssnade jag på Kat Onoma

Korsvägen klockan fyra på morgonen.

På jobbet tog jag det lite lugnt med att skicka beställningar utan gjorde lite sysslor med tidskrifter. Klockan kvart i åtta skickade jag. Jag vet att "Kämpen" sitter och väntar redan klockan halv sju på att få beställningar att plocka fram. Den som har våningarna 1-9 A kan få det svårt att hinna annars på förmiddagen. Men "Kämpen" är seg har jag förstått.


Gick och gick på biblioteket

 Träffade en pensionerad lärare som letade böcker. Fick ett mail från en pensionerad datatekniker som sa att pensioneringen var "svårslaget". När jag hämtade böcker på 6A kom en uteliggare som är här varje dag. Han trodde böckerna stod i bokstavsordning och att han kunde hitts Liljefors på det viset.

Det var många beställningar på morgonen och jag fick gå kilometervis. Efter elva stapplade jag iväg till restaurang Näckrosen och åt kassler. 

Idag lyssnade jag på Iggy Pop. Jag har en förmåga att oroa mig för saker i framtiden. På Lördag ska jag åka till Borås för en MR-undersökning. Varför? Jag vet ju att MS är obotlig sjukdom. 

På eftermiddagen var jag på Kundteammöte.

Passade att lyssna på Iggy Pop idag.

Jag pratade med en kollega som ångrade att hon utbildat sig till bibliotekarie. Men vad sjutton men ska inte ångra sig. Utbildning är bra. the Stooges.

Pelle Kanin på våning två.



måndag, mars 28, 2022

Träffade en lärare från Haga

 Idag tyckte jag låten Time med Pink Floyd passar bra när det är byte till sommartid. För övrigt flöt det på som vanligt på jobbet. Pendlingen gick bra. 

På jobbet hade jag ÖM-insättning vilket innebar att jag ställde upp böcker på både hus A- och B. På våning 6a träffade jag en pensionerad universitetslektor som jag träffade första gången när jag arbetade på samhällsvetenskapliga biblioteket i Haga. Hon berättade att hon forskade med saker som ingen annan vill forska i.

När jag var klar med böckerna fortsatte jag med att registrera tidskrifter.

Skivor med Al Green, Miles Davis och country

Det är helt klart att jag är trött och nästan somnar efter sommartidsbytet. 

Jag körde tå varv med tidskrifter till våning 3A  sedan blev jag trött i benen. Tänkte på städerskorna som går fram och tillbaka på våningarna. De måste få bra kondsis.




söndag, mars 27, 2022

Deklarerade idag

 Idag lyssnade jag på Alecia Nugent. Jag behöver varva ner lite efter att ha deklarerat.

Efter frukosten begav jag mig till gymmet. Det gick väl skapligt hittad en bra maskin för att träna bröstet. Jag hälsade på en ung kvinna som brukar vara där på helgen och sedan växlade jag några ord med Kari.

Efter gymmet åt jag en baguette. Ganska gott men det är som lim i magen. Efter lunchen följde jag med Kristina och åt en glass på Edits. Det känns inget vidare att visa mig i min ynkedom.

Efter glassen gick jag hem och deklarerade. Jag hade glömt bort att det varit en inlösen av Kinnevik förra året. 

dricker spenatjuice till frukost.


Etiketter: