lördag, mars 19, 2022

Besökte Bälinge sopåtervinning

 Sov länge. Gick upp först halv sju och gjorde frukost. Drömde att jag var på en restaurang och behövde göra iordning middagen själv. Direkt efter frukosten körde jag till Bälinge för att slänga sopor. Dock åkte jag förbi avfarten till sopåtervinningen så jag fick åka enda till Vårgårda för att vända och sedan tillbaka till Bälinge.

Direkt efter sopåtervinningen körde jag till gymmet det gick ganska bra. Jag tränade snedbänk med 16 kilo. Sedan träffade jag idrottstränaren Kjell och Kari.

Efter gymmet körde jag hem och lyssnade på TV4 nyheterna med en intervju med Carl Bildt och han trodde att det skulle bli ett långvarigt krig i Ukraina. Putin kommer inte att ge sig. Bildt nämnde att Ryssland är splittrat i två läger. De som ser på den statliga TVn och de unga som ser på youtube.

Hemma kopplade jag av med att lyssna på Roxy Music

Kastar det ena och det andra på Bälinge sopåtervinning.


Etiketter: ,

fredag, mars 18, 2022

Borrar på Västlänken.

 Tåget till Göteborg rullade på bra men i Göteborg visade det sig att spårvagn nummer två var inställd. Vi fick stå och vänta på spårvagn nummer fyra och prata dom kriget i Ukraina.

På jobbet började jag med att lyssna några sekunder på Rod Stewart för att varva ner. När jag gjort det låste jag upp i läsesalen, tände, hämtade nycklarna och skannade en bild.

Det var lugnt i läsesalen men halv åtta kom studenten Paul Graf och han berättade om kurser som han sökt i sommar. Hela tiden hörs borrningarna från bygget av västlänken.

På eftermiddagen hämtade jag beställningar på böcker på våningarna ett till nio A.


De ringde från äldreboendet och sa att min faster Kerstin är sämre.


torsdag, mars 17, 2022

Fyllde i ett formulär om delpension

 På morgonen lyssnade jag på Sinister Purpose med Creedence Clearwater Revival

Tåget hamnade bakom ett godståg så det kom fem minuter sent till Göteborg. Jag hade bara två minuter på mig att hinna till fyrans spårvagn. Jag hann på sekunden. 

På förmiddagen gick jag och ställde upp böcker i husen A och B. Det var inte så många böcker. Jag gick och tänkte på alla år jag varit här och förändringarna som skett. När jag höll på med att katalogisera Svensk Konstvetenskapliga bibliografin satt jag på våning åtta. Jag var där 2001 9/11. Vad tiden bara rinner iväg. Jag minns att jag undrade varför börsen störtdök. Nu när jag gick och ställde upp böcker förde nästan alla böcker med sig ett minne.

Efter tt jag ställt upp böcker registrerade jag tidskrifter och sedan fyllde jag i ett ansökningsformulär om delpension.

Universitetsbiblioteket klockan fem i sju på morgonen.



Etiketter: ,

onsdag, mars 16, 2022

Jag kan gå i delpension

Jag sov bra i natt men det brukar jag göra efter jag har tränat.

 Konstigt att det var tämligen fullt på tåget mellan Alingsås och Göteborg. I Göteborg på Humanistiska biblioteket körde jag ut böcker i öppna magasinet. Det tog några timmar sedan registrerade jag tidskrifter. Min chef kom och sa att jag kunde gå i delpension. Det kanske vore trevligt. Jag kunde börja med pensionärsgympa? 

Lunch åt jag på Tugget, det var nog nästan ett år sedan. Efter lunchen fortsatte jag med tidskrifter. Efter eftermiddagsrasten så satt jag i läsesalens expedition. 

På morgonkvisten lyssnade jag på Psychedelic Furs.

Kanske skulle åka på en utflykt till Skottland någon gång.


tisdag, mars 15, 2022

Inställd spårvagn

 Jag såg en annons om en film/uppträdande av Tina Turner på en spårvagn vid Drottningtorget. Tåget fick bra till Göteborg men sedan var tvåans spårvagn inställd så vi fick ta fyrans spårvagn. Jag pratade med min pendlarkompis Johan om Kriget. Men vad ska man säga vi vet ju inte mer än vad som står i tidningarna. Och vi kan inte göra så mycket.

På jobbet på Humanistiska biblioteket Hämtade jag beställningar från plan ett till nio. Det var en hel del och hissen till våning ett var trasig så jag fick ta de smala trapporna ner till våning två, trapporna var smala som till Neapels underjordiska stad.

Efter lunchen registrerade jag tidskrifter.

På fikat pratade vi om nya bibliotek.

Hann till gymmet trots att jag både missade buss och sedan tåget. Det gick bra att träna trots att det var många unga gymmare där.


Etiketter:

måndag, mars 14, 2022

Bytte till sommardäck

 Gick upp vid strax över sju och gjorde frukost. Jag läste tidningen under tiden som jag väntade på att Kristina skulle komma tillbaka från en löprunda.

Efter att ha läst lite tog jag bilen till Ica och handlade lite. När jag gjort det körde jag till Börjessons bil och bytte till sommardäck på bilen. När jag gjort det åkte jag hem och väntade på att Second hand affären Vinden skulle komma och hämta ett bord som Kristina tyckte var för stort. Efter pajen till lunch körde jag till Nauclers fotvård och fick en timmas fotvård.

Alla pratar om kriget. Bör nog inte följa med för mycket. Fotvårdsterapeutens make som är ordningsvakt på Göteborgs central sa att det börjat anlända flyktingar från Ukraina.

Idag lyssnade jag på Lou Reed.

Däcksbyte på Börjessons bil.


söndag, mars 13, 2022

Besökte faster Kerstin.

 Idag lyssnade jag på Bob Dylan. Det är verkligen ett hemskt krig som vi bevittnar i Ukraina. 

På morgonen gick jag upp halv sju. Jag läste tidningen och åt frukost. Ute skiner solen och det verkar som våren är här med damm och fågelkvitter.

Jag tränade en timma på gymmet. Jag tränade bröstövning i en maskin. Jag kanske kunde haft tyngre vikter på. 

Efter gymmet besökte jag faster Kerstin på äldreboendet. Hon var verkligen trött och hängig idag. Hon bara tittade ner och sov. Hon åt lite choklad med ville knappast ens titta på bilderna på zebrorna från bilderna från Sydafrika. Personalen är så glad och positiv.

På eftermiddagen ska jag fortsätta läsa Jo Nesbö.

Här står jag vid äldreboendet.