lördag, januari 15, 2022

Stapplade ner för Nelly Thyrings trappor

 Det var besvärligt att gå från jobbet ner till Korsvägen via Nelly Thyrings trappor. Jag höll på att ramla flera gånger. Kanske berodde det på att jag gått mycket med tunga vinterskor på mig.

Läs mer »

fredag, januari 14, 2022

Studenten Paul berättade om när han var hovmästare

 Jag sov sådär på natten. Det blåste storm utanför och det dånade på rutorna.

Ingen snö kvar i Alingsås och ingen is. Det flöt på bra hela vägen till Göteborg och jag hann med tvåans spårvagn.

Jag öppnade i Universitetsbibliotekets läsesal och tände alla ljus. Det kom inte mycket folk på förmiddagen, en forskare lämnade tillbaka en trave böcker och sedan kom studenten Paul Graf och berättade om att han arbetat som hovmästare på Baldakinen i Norrköping.

När jag var klar med läsesalen tog jag en slurk kaffe och sedan ställde jag upp tidskrifter på 3a.

Jag lyssnade en stund på War också.

På eftermiddagen hämtade jag beställningar från våningarna ett till nio.


studenten Paul Graf.

Etiketter:

torsdag, januari 13, 2022

Ser ut som våren är påväg

 Somnade redan till Renees Brygga på TV4play. På morgonen gick jag upp vid fyra som vanligt. Jag åt frukost och tog bilen till Alingsås station. Det var inte halt idag, det bara blåste.

På jobbet på biblioteket ställde jag upp böcker Öppna magasinet. Det tog hela förmiddagen. Lunch åt jag i personalmatsalen. På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter. På morgonen lyssnade jag på the Birthday Party. Nick Cave kan inte ha mått så bra vid den här tiden?

Bild från när jag arbetstränade i Borås.

En person x. vågar inte ens åka i samma hiss som mig av rädsla för att få corona. Detta trots att vi båda när trippelvaccinerade. Men vad sjutton en och annan dör men det finns ju vaccin.

Apropå politiken tycker jag inte om politiker som hyllar Karl XII på dennes dödsdag. Karl XII var ju en tyrann som tänkte mer på krig än att folket skulle få mat. Om man inte vet vilket parti man är kanske det är bäst att hålla på det största trots att jag inte är så förtjust i delegater som sitter för länge.






Etiketter: ,

onsdag, januari 12, 2022

Fruktansvärt halt på stationen i Alingsås

 När jag kom till parkeringsplatsen i Alingsås och skulle ta mig de tio metrarna från bilen till perrongen så var det stört omöjligt för det var såphalt överallt. Jag fick hålla mig i andra bilar och samtidigt gå runt.

I Göteborg bar det inte så farligt för det hade töat bort.

På jobbet på biblioteket skickade jag rörpostbeställningar. Det var mycket promenerande fram och tillbaka och hämta böcker i bokhissarna. Under tiden som kollegorna hämtade böcker så registrerade jag tidskrifter. Kollegan som jag kallar "Kämpen" behövde inte hjälp med att ta fram fjärrlån. 'Det fixar jag', sa Kämpen. Jag tog beställningarna från våningarna ett till nio igår och jag tyckte det var jobbet. Någon hade beställt flera nummer av tidskriften "Sjömannen". På eftermiddagen var jag i Läsesalsexpeditionen.

Jag presenterade mig för en kvinna som nyss börjat. På något vis känner jag att jag har inget att göra med de unga genierna. Men jag måste ju säga vem jag är och vad jag gör.

Idag lyssnade jag på Al Green.

Jag sitter bland tidskrifterna.


tisdag, januari 11, 2022

Någon kallade mig mentor

 Det var några minusgrader och knaggligt av is på stationen men idag hade jag broddar på skorna. Det blev som vanligt tåg 5.57 till Göteborg. Johan från Mölndals sjukhus var med också. 

På jobbet presenterade mig en gammal kollega för en annan kollega som "min mentor". Ja det var när jag tog fram böcker på Handelshögskolan. Men nu är allt snart slut. Men det var ju hyggligt att säga så.

Det var ganska mycket på morgonen. Hämta beställningar från plan ett till nio. Det tog hela förmiddagen men jag hann ändå inte allt.

Idag lyssnade jag på Al Green

Klas Katt.


Etiketter: ,

måndag, januari 10, 2022

Speciellt mång nya böcker att ställa upp.

 Tur jag hade broddar för det vara ishalka på stationen i Alingsås. Jag var på jobbet några minuter före sju och det var bra för det var många böcker att ställa upp. Kursböcker och böcker med Dewey signatur. Tur jg fick hjälp att ställa upp av en vikarie. Jag var så trött i benen att jag fick äta en Findus färdigmat i lunchrummet.

På eftermiddagen registrerade jag en hög på 50 centimeter med tidskrifter.

Idag lyssnade jag på Patsy Cline i bilen.



 Korsvägen klockan sju på morgonen.



Etiketter: , , ,

söndag, januari 09, 2022

Sista semesterdagen lyssnar jag på Joe Tex

 Det har räckt med tio dagars semester. Det var inte så mycket att göra under mellandagarna. Trevligt att en låntagare hörde av sig till lånedisken och talade om att hon inte kom för det var så halt ute.

Idag lyssnade jag på en gammal skiva med Joe Tex.

På förmiddagen var jag på gymmet. Det var inte många jag kände där bara "turken" och "pantern" kvinnan som är där nästan varje dag och hälsar vänligt.

När jag kom hem fortsatte jag läsa "Tyrannens tid". Karl XIIs utsugning av folket är likt diktatorer idag. De kan inte sluta kriga. De måste fortsätta det kostsamma krigandet. Samtidigt märker inte de kungahuset av att det är krig så varför inte fortsätta?

På väg till gymmet. När det är såhär längtar jag till Kanarieöarna.


Etiketter: ,