lördag, juni 25, 2022

Jag ringde sjukvårdsupplysningen

 Jag sov bara några minuter i natt jag hostade kontinuerligt. Hopplöst och jag nös och tårarna rann. Det första jag gjorde på morgonen var att ringa Sjukvårdsupplysningen och berätta hur natten varit. Jag berättade allt hur jag legat sömnlös hela natten. Jag sa att jag tagit hostmedicin men att jag hostat ännu mer när jag gjort det. Hon sa att det nog inte var omikron för då har man feber och ont i lederna.

När jag talat med sjuksystern så gjorde jag frukost och lyssnade på Uppdrag granskning om torpeder som söker upp personer som  flytt sitt land och sedan mördar dem.

Efter frukosten tänkte jag köra till Bälinge sopåtervinning men den visade sig vara stängd. 

Då körde jag till gymmet och tog ett träningspass. Fredrik var där också. Han hade varit på Liseberg på midsommar. När jag var färdig och skulle ta hissen ner en våning fick jag en hostattack.

I bilen lyssnade jag på Kitty Wells.

Tack och lov för Sjukvårdsupplysningen


Nu har sommarpratarna börjat. Pär Lernström är först. Det är okej att han pratar om sin alkoholiserade pappa. Jag lyssnade på hela. Men i morgon ska Lena Philiphsson prata för tredje gången. Jag tycker det borde finnas någon annan intressant person? Till exempel Paul Graf. Speciellt om han inte bara pratade om sina studier.


fredag, juni 24, 2022

Salladstallrik på Nääs

 Midsommarafton och jag blir inte av med min hosta. Folk badar nere vid Gerdsken och jag försöker bli av med en förkylning. Jag lyssnade först på the Penguins men sedan tyckte jag att Frank Marino passade bättre i värmen. Jag försökte äta en glasspinne men då fick jag hosta.

På förmiddagen satt jag inne och läste Midnattsbarnen av Salman Rushdie.

Vid elva körde vi till Nääs fabriker och var sin sallad på kafét Jag fick ingen hostattack den här gången av laxsalladen och en coca cola. Jag ville göra något speciellt eftersom det trots allt var Midsommar. Nu ska jag vila en stund och sedan dricka kaffe. Jag måste bli frisk till på måndag och ingen mer torrhosta.

Men det är dumt att gå och fundera på ditt och datt.

Laxsallad på Nääs.

* Utflykt till Nääs.
* Utställningarna på Nääs.


torsdag, juni 23, 2022

Envis förkylning

 Hostade i natt också och även på förmiddagen.

Men det är ju snart midsommar och löven utanför är gröna.

Såg att mina aktier i Lundin Energy har sjunkit. Undrar var som har hänt? Jag ska nog hålla mig till fonder och investmentbolag.

Obehagligt med hosta som, inte vill gå över. Efter frukosten körde jag till Ica och handlade sill och godis och smör. Måste komma ut lite i alla fall. Ska nog sätta mig på balkongen sedan och lyssna på en deckare av Michael Connelly.

I bilen lyssnade jag på Keith Urban med Days go by.

Jag köpte sill på Ica

* Jag tycker förkylningen så sakteliga blir mindre besvärlig

* Jag har varit och handlat.

* Jag har fått hostmedicin



onsdag, juni 22, 2022

Såg på ett möte i zoom

 Obehaglig natt då jag bara hostade och snörvlade. Jag gick upp vid halv sju och skrev till jobbet att jag fortfarande är sjuk. Jag minns när jag ringde till rehab igår så sa de att det tar en vecka innan en förkylning gått över. Sedan ringde jag till Steinbrenner och avbokade tårtan till i morgon. 

När jag skrivit till alla på jobbet så gjorde jag frukost. Klockan nio så passade jag på att lyssna på morgonens personalmöte via zoom. Det gick ju bra. Det handlade om en konstgrupp och om en utflykt till Riga. 

Lika bra att vara hemma för jag hostar och nyser. Kanske ska läsa i boken midnattsbarn av Salman Rushdie.

Jag lyssnade lite på Status Quo

bra att jag köpte spenatjuice igår.

Jösses. Vi har haft en tapetserare hemma. Men när jag skulle gå sa han att inga förkylningar biter på honom för han tror på Gud och han bad för mig att min förkylning skulle försvinna och att mitt ben skulle bli helat...



tisdag, juni 21, 2022

Tröstlöst att vara sjuk när solen skiner

 Tänkte först att jag skulle lyssna på I am Bored med Iggy Pop på morgonen idag. Men sedan ändrade jag mig och tänkte att jag inte skulle deppa ner mig bara för att jag är förkyld så jag lyssnade på the Stylistics istället.

Läs mer »

måndag, juni 20, 2022

Hostade hela natten

 Sov ingenting på natten. Jag bara hostade. Jag vet inte hur jag fick den här förkylningen? Klockan halv fyra stängde jag av väckarklockan. Jag förstod att jag inte skulle kunna ta mig till Göteborg, jag skulle hosta hela vägen till Göteborg och det värsta skulle vara om jag skulle göra på mig. Så jag bestämde mig för att stanna hemma. Hemma lyssnade jag på Frank Zappa och sedan på Storytel. Inte så roligt att stanna hemma men det är inte så mycket att göra åt det. Jag borde motionera, men det kan jag inte.

Jag tror jag kände av förkylningen första gången när jag badat i sjön.

* Frank Zappa.
* Kinnevikaktien.
*Sommar.

Så tråkigt att vara hemma och förkyld. Jag har tittat på en weekendresa till London det var längesedan jag var där..







söndag, juni 19, 2022

Var på gymmet igen

 Gick upp vid halv sju. Tog bilen till Ica maxi i Alingsås och handlade mat för veckan. Efter Ica körde jag hem och åt frukost. Efter frukosten körde jag till gymmet. Idag tränade jag både hantelpress och bänkpress. Jag tycker att jag har blivit spensligare. Det gick bra på gymmet och jag hälsade både på Fredrik och Rolf som satt och diskuterade kosten.

När jag kom hem läste jag om det tröttsamma kriget i Ukraina.

Sedan köpte jag några Kinnevikaktier. De har ju gått ner så många kronor sedan årsskiftet. Jag känner mig lite förkyld så jag måste muntra upp mig med något.

Jag passade även på att lyssna på Captain Beefheart.

Handlade på Ica.

Lunch på Dahlby gård på eftermiddagen.

På eftermiddagen lyssnade jag på en skiva med Frank Zappa.