lördag, augusti 06, 2022

Läser Julius Juhlins "Minnen"

 Jag gick upp vid sex. Klockan sju gick jag och badade och simmade ett par meter. Nej jag köper ingen sommarstuga. För dyrt och för jobbigt. En segelbåt vore trevligt. Men så tänker jag var sak har sin tid.

Efter frukosten klockan nio så körde jag till gymmet. Det var väl trevligt. Som ung var jag inte på gym jag gjorde andra saker till exempel sprang på Mösseberg i Falköping. Men vart ledd det mer ensamhet.

På gymmet träffade jag Fredrik, Kjell och Gällivare och hans fru. Det gick bra bed bröstträningen och axelträningen.

Idag lyssnade jag på The main ingredient.

Hemma läste jag Julius Juhlins "Minnen". Pratade med en ur digitaliseringsteamet och hon funderade på om det var värt att digitalisera den. Då började jag tänk att han betedde sig inte så trevligt. Som rektor gav han eleverna stryk och i USA tyckte han inte om svarta. Men jag blir uttråkad av böcker som liknar varandra, deckare till exempel.

Kreml foto från Julius Juhlins bok "Minnen"


torsdag, augusti 04, 2022

Samma text på valaffischer

 Sov bra trots att det åskade och blåste. Jag åkte buss till Göteborg. Skönt att komma fram så jag kan posta beställningar i rörposten. Bussresan gick bra. Jag fick vänta i tio minuter på fyrans spårvagn. Jag satt och tittade på valaffischer och jag tänkte på att det stod samma sak på Moderaternas och Socialdemokraternas affischer... På jobbet lyssnade jag några sekunder på the Cramps.

Valaffisch på Drottningtorget.

Under förmiddagsfikat pratade vi om konserter vi sett på klubbar. Jag hade stora förväntningar på the Moodists när de spelade på Errolls men det var inte så bra tyckte jag. De var trötta och ville hem.




onsdag, augusti 03, 2022

Försov mig men kom inte sent

 Idag var jag nära att försova mig. Jag Vaknade med ett ryck av att Kristina sa "Klockan är fem". Sedan blev det bråttom att kasta i mig lite filmjölk, duscha, borsttänderna och gå på toa och sedan bar det iväg till stationen och ta buss. Varför stressar jag? Jag vet inte hur tågen eller bussarna går nu på sommaren så jag vill gärna hinna med 6.05 bussen. Vid Åkareplatsen såg jag staniolpapper ligga och skräpa. Det är kanske heroinister som hittat en undanskymd plats bakom hotell clarion?

Innan jag satte igång med att skicka beställningar i rörposten så lyssnade jag på Isaac Hayes.

Kopparmärra klockan sju på morgonen.

Efter lunchen så ställde jag upp tidskrifter. När jag gjort det åkte jag på medicinsk fotvård. Det är knepigt nu när jag måste ta buss till Alingsås.ch hela ti kolla tider.



tisdag, augusti 02, 2022

Buss från Alingsås

 Tog bilen till stationen halv sex, bussen från Alingsås gick 6.05. Jag somnade på bussen. I Göteborg fick jag vänta sex minuter på yrans spårvagn. Det är många invandrare som åker med spårvagnen och en och annan kvinna som jag antar är på väg till Mölndals sjukhus. Det hade regnat. En gymkompis från Irak åker också med. Jag vet inte vart han är på väg?

På jobbet skickade jag beställningar i rörposten så kollegorna får lite att göra. Ringde också och beställde taxi till Gustaf Adolfs torg om två veckor. Jag lyssnade också några sekunder på Rolling Stones.


Hämtade en bok i det låsta Röda rummet.

Efter rasten postade jag beställningar i Rörposten. Och jag hjälpte "Kämpen" att ta fram en bok från Röda rummet.

Vi pratade om musik på fikat. Jag tänkte att livet är för kort för att lyssna på nattsvart musik. Miles Davis går bra.



måndag, augusti 01, 2022

Nelly Thürings trappor farliga för magen

 Var uppe vid fyra. Jag åt frukost och packade saker jag måste ha med. Jag körde till bussen halv fem. Undrar vad alla gör som åker med bussen? Lea jobbar på Sahlgrenska. Bussen som körde till Göteborg var proppfull.

Det är klart att Nelly Thürings vid Korsvägen trappor är farliga om jag behöver gå på toa. Men jag hann.

Idag lyssnade jag på the Jam.

Lungsportsplatsen klockan sju på morgonen.

På jobbet på biblioteket postade jag rörpostbeställningar. Sedan körde jag ut böcker. Drack vatten. Ställde upp kursböcker och böcker i kvinnovetenskapliga samlingarna. 
Vi pratade om konserter under fikat. Jag minns inte någon exceptionellt bra. Yes kanske.


söndag, juli 31, 2022

Åkte med en extrabuss

 Bussföraren som körde till Göteborg idag var pratsam. Speciellt när han hörde att varit bussförare på 80-talet. I Göteborg gick inte tvåans spårvagn eftersom det var spårarbete vid Korsvägen. Ska bli skönt när tågen går igen. På spårvagnen var det en man som inte kunde svenska. Han sökte upp en kvinna från Somalia som kunde arabiska och hon kunde förklara att spårvagnen bara gick till Korsvägen.

Idag lyssnade jag på Bruce Springsteen.

Men jag kom fram till jobbet trots spårarbete och hård mage.

En ensam rollator på Drottningtorget.

Nu kommer många från ledigheten "Kämpen" är tillbaka men han är osäker på det nya konstbiblioteket som är inkluderat. Sedan har min kollega Derek Hales beställt flera Ligg fol.

Det var ett tag sedan jag åt Kebabsallad på trevliga Tugget.'

Jag gick tidigt för att få tid att handla. Det var en mörkhyad busschaufför som liknade en gangster rappare. Han körde bra och jag tackade honom för en bra skjuts. Jag fick ett bländvitt leende av honom.

Hemma körde jag till Hemköp och handlade Findus, pepparkaksglass, flingor och lite till.


Lyssnar på Stones

 Tog fram en skiva med Rolling Stones på morgonen. Det skrivs så mycket om Stoneskonserten i Stockholm.

Jag tänker på kriget i Ukraina och hur ska Ryssland ta sig ur den här knipan de försatt sig i?


Tänkte på morgonen att jag slösar bort alla semesterdagar. Kanske. Ledighet är bra. Vid halv sju gick jag och simmade lite i Gerdsken. Efter frukosten så körde jag till gymmet. Idag var det ingen där att prata med men jag hälsade på en man som jag inte kände igen. Kanske. Träningen gick bra och jag kom åt de maskinerna jag ville. 
Jag tänkte på semestern på Bornholm om två veckor. Men det är bara att göra det. Jag fick ju semester. Jag vet inget om Bornholm. Jag har inga barn att spara till. Jag kanske ska ta en kryssning med Fred Olsen när jag går i pension? Det är några år kvar och mycket kan hända.
Just nu lyssnar jag på Rolling Stones.
En gammal spargris med 50-öringar

På eftermiddagen såg jag senaste "Beck". Den var inget speciellt bra efter att ha sett "Hidden".

* Gymmet
* Några sidor på boken "Minnen".