lördag, november 06, 2021

Var vid mina föräldrars grav

 Det blåste och skramlade vid fönstret så jag hade svårt att sova. Jag gick upp och gjorde iordning frukost samtidigt som jag såg på nyheterna om valet av Socialdemokraternas nya partiledare. Hon verkar bra, Jag tycker hon pratade om vikten av att alla som kan arbetar. Det är ett sett att minska segregationen. Visst går det att prata men sedan är det handling. Men man måste ju lita på vad folk säger. Om det inte går så har de i alla fall försökt.

Jag tog sedan ett entimmarspass på gymmet. Det var bra. Jag använde hantelpress idag. Jag pratade lite med en man som opererat båda knäna. Han hade varit och lyssnat på Kalle Moréus på Estrad igår. Visst han är säkert skicklig men det är inte min musiksmak .

På eftermiddagen körde vi och handlade ljus och krans. Sedan körde vi till Hemsjö kyrka och lade en krans på mina föräldrars grav.

På morgonen lyssnade jag på Frank Zappa .


Mamma och pappas grav.


* gymmet.

* Kyrkogården.

* Den barmhärtige samariten.



Etiketter:

fredag, november 05, 2021

10 år sedan jag var i New York.

 Solen skiner. Är det väderomslag.

På morgonen satt jag i läsesalsexpeditionen. Studenten Paul Graf kom och berättade att han missat en tenta i en fortsättningskurs i ekonomi. Den första timmen var lugn, sedan kom det flera studenter till exempel fyra studenter som propsade på att få sitta och läsa gamla böcker i specialläsesalen som är till för att få läsa handskrifter.

Efter läsesalen hade jag fika nere på våning 4b. Sedan skrev jag löpnummer på tidskrifter. Jag lyssnade också lite på Richie Havens. Till lunch hade jag med mig en schnitzel från findus.

(Jag gick också och funderade på vart det är roligast att resa New York eller London. Det dök nämligen upp en bild från 24 carrots restaurang på Bloomingdales. Det var 10 år sedan jag var i New York.)

Studenten Paul Graf.


torsdag, november 04, 2021

Idag körde jag ut böcker

Jag gick upp ett par minuter i fyra. Jag åt lite frukost och gav mig iväg till stationen. Jag fick en bra plats på Alingsås station. Sedan kom ett par pendlarkompisar, en jobbar på Universeum och en annan på Sahlgrenska och Johan på Mölndals sjukhus. 

Tåget kom i tid. I Göteborg hann vi precis med tvåans spårvagn.

I Göteborg hade jag ÖM-insättning, det vill säga körde ut böcker till hus Hus A och B. I hus A väst så fick jag hjälp av han jag kallar "Kämpen" att ställa upp böcker. Sedan lyssnade jag lite på Johnny Winter .

Efter lunchen ställde jag upp tidskrifter. Jag tog tre varv till våning 3A.

Idag byter Socialdemokraterna partiledare. Jag tycker Stefan Löfvén har varit okej.

Rörposttuber som används för hus B.

När jag skulle åka hem mötte jag en gammal chef. Hon rynkade pannan för hon visste inte om att jag har MS och går med käpp.

Hemma tog jag en tur förbi Mekonomen och köpte en batteriladdare.


Etiketter: , ,

onsdag, november 03, 2021

Jag minns Ginger Baker.

 Tåget från Alingsås gick bra idag. Konstigt att det kan vara så olika.

På jobbet på Universitetsbiblioteket började jag med att gå uppför alla trapporna., Syréns trappor har jag för mig de heter. När jag kom fram tog jag och skickade beställningar i rörposten till både hus A och B. Han jag kallar "Kämpen" som inte ha många år kvar till pension hjälpte jag lite med en donation, von Sydow, som kan vara svår att hitta i. Annars är kämpen pålitlig med det han brukar hämta och ställa upp i A-huset. Det var faktiskt en hel del fram till lunch.

På förmiddagsfikat pratade vi lite om duktiga trummisar. Jag är så gammal att jag minns Ginger Baker.

På eftermissagen var jag i läsesalsexepeditionen.

Jag ska köpa en marisipangris till jul.

Jag sålde min få Volvo cars igår. Jag gjorde det efter mycket tvekan men aktien har ju rasat de senaste dagarna


Etiketter: , ,

tisdag, november 02, 2021

En dag med rehab

 Gick upp klockan sex trots att jag var ledig. Jag gick upp och tittade på nyheterna. Angelica Bengtsson slutar med stavhopp. Efter frukosten körde jag till Alingsås centrum och köpte ett bälte och en flaska sydafrikanskt vin. (Flaskan kan ju stå hemma behöver ju inte dricka upp vinet) Efter att jag gjort det jag hade planerat åkte jag förbi Hemköp och handlade yoghurt, ägg och kålpudding. 

Efter lunchen åkte jag till Närhälsan och hade ett samtal om rehab. Jag nämnde att rollatorn inte passar. Då sa hon att hon kunde komma hem till mig och prova en lämplig rollator.

Efter rehaben så körde jag till gymmet och tränade en lätt runda. Det var inte så mycket folk där. 

Hemma sålde jag Volvo Cars tyvärr aktien rasade för mycket. Jag gick inte med någon vinst. Jag fick lite kalla fötter när den bara rasade.

Idag lyssnade jag på John Lee Hooker

rehab.


Etiketter: ,

måndag, november 01, 2021

En mus försvann in under kopiatorn

 Det är lite tröttande med tidsomställningen Jag gick och lade mig vid åttatiden.

Tåget ställde sig långt borta nästan vid Svingeln i Göteborg. Jag hade tur och hann med spårvagn nummer två till Korsvägen i alla fall. 

På jobbet kom jag några minuter i sju och då var det bara jag och städpersonalen här. Precis när jag satt mig som kom en liten mus kilande i korridoren och försvann in under en kopiator.

Sedan var det bara att sätta igång och ställa upp böcker. Körde ut så mycket jag kunde. Tack vare att han jag kallar "Kämpen" hjälpte till att ställa upp böckerna med Dewey-signaturer. 

Trevligt att en kollega som varit sjukskriven kommit tillbaka.

Jag ser också att Volvo Cars aktie fallker. Men det var väl väntat. Tur att jag inte satsade så mycket pengar.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter och sedan var jag i läsesalen.

Idag lyssnade jag på Guns ´n Roses.

Under den här kopiatorn kilade det in en mus.


Jag som barn i Falköping.

Jag såg Vetenskapens värld igår det skulle jag inte ha gjort. Det var så dystert om infertilitet och om plast som påverkar människor negativt. Jag minns när jag var i sjuårsåldern och höll mina föräldrar vakna med magont, sängvätning och så vidare.


Etiketter: , ,

söndag, oktober 31, 2021

Besökte äldreboendet i Hemsjö

 Sov kanske en timma längre än vanligt. Tråkigt att inte ha min kompis från Gävle att ringa, Han begravdes igår. Han levde ganska ohälsosamt, han satt med hemma och lyssnade på radio. Från början var det Kristinas kamrat eller granne.

Klockan nio gick jag till gymmet. Jag träffade Fredrik från gymmet där. Han berättade att han inte köpt Volvo Carsaktier. Vi pratade eller dryftade om kanske Volvo cars skulle rasa efter uppgången i fredags? Ska man sälja då? Kanske satsa på ett investmentbolag eller oljebolag?

  Hur som helst gick träningen bra, Började med hantelpress och sedan ben och rygg.

När gymmet var klart körde jag till Hemsjögården och hälsade på faster Kerstin. Jag visade bilder från Sydafrika. Kerstin undrade vad de talade för språk? Bra att hon var pigg och hon hade fått en tredje vaccinspruta.

På morgonen lyssnade jag på Björn Afzelius.


Faster Kerstin


* Bokade en julmarknadsresa till Eksjö.

* Besökte faster Kerstin.

* Lyssnade på John Lee Hooker.

Etiketter: ,