lördag, mars 26, 2022

Åt lunch på restaurang Sjöö

 Vaknade vid sextiden och gick och gjorde frukost. När det var klart körde vi till sopåtervinningen i Bälinge och slängde skräp från faster Kerstins kvarlåtenskap. 

På vägen hem körde vi förbi Ica och sedan jag direkt till gymmet. Det blev väl en skaplig träning trots att jag skippade mage och korsrygg. Det var bara Milan där som jag hälsade på.

Lunch åt jag med min syster, svåger och Kristina på restaurang Sjöö. Min svåger och syster tyckte inte om att semestra i Grekland eller Spanien. De hade varit en gång i Grekland och det var på ön Poros. De tyckte Apollos personal var dålig och så var vädret dåligt. Jag har helt annan uppfattning. Apollos personal har alltid varit bra och Poros skulle jag inte åkt charter till utan bara båt-luffat till.

På morgonen lyssnade jag på Elvis Presley

Bälinge sopåtervinning.


Etiketter:

fredag, mars 25, 2022

Jag kan nästan inte gå på eftermiddagen.

 Sov bra. Jag var inte uppe och såg  på matchen mellan Tjeckien och Sverige. Jag såg på Aftonbladet. se att Sverige vann. Det är nästan lika bra att se resultatet i tidningen på morgonen. Det flöt på bra med min nytvättade bil till stationen. Måsta alltid köra försiktigt.

Jag kanske somnade på tåget även om kvinnan framför luktade svett.

På jobbet på Humanistiska biblioteket öppnade jag i Läsesalen. Klockan halv nio kom Paul Graf jag ställde en dum fråga om kriget i Ukraina. 

Men timmarna i läsesalen rann iväg. Lunch åt jag med en kollega på Tugget. Två personer vars arbets kläder och hjälmar var svarta av asfalt kom in.

På eftermiddagen hämtade jag beställningar från plan ett till nio i A-huset.

Jag lyssnade några sekunder på Roxy Music

Paul Graf i teaterkostym.

Det är stor skillnad på eftermiddagen och förmiddagen. På förmiddagen nästan jag studsar framn men på eftermiddagen kan jag knappt gå.



torsdag, mars 24, 2022

Lyssnade på Zelensky

 På morgonen var det kalabalik på Drottningtorget. En spårvagn nummer två hade fått stopp vid Brunnsparken och fick bogseras bort av en annan M29 spårvagn men det tog så lång tid att jag gick ta en spårvagn nummer fyra till Korsvägen. Sedan knallade jag upp för Nelly Thürings trappa och vidare till Universitetsbiblioteket. På biblioteket skrev jag in mig och sedan körde jag ut böcker till hus A och B. Det var faktiskt en hel del böcker. Det var speciellt många kursböcker.

Till lunch åt jag ärtsoppa. Sedan lyssnade jag på Zelenskys tal för riksdagen. Det finns inget gott med Rysslands anfall mot Ukraina. Det enda är att Putin försöker behålla makten. Vad var det han sa : ett gäng nazister som mördade ryssar...

Efter lunchen var jag på ett möte om Läsesalen. Jag kommer knappast ihåg vad vi pratade om. Jag tror det var filmrullar.

För att varva ner lyssnade jag några sekunder på Al Green.

Efter jobbet körde jag och handlade på Hemköp. Sedan körde jag till Cirkle K, och tankade bilen och sedan tvättade jag bilen i en biltvätt. Det gick bra men när jag var färdig var det rusningstrafik i Alingsås. Men jag lyckades ta det lugnt och snirkla mig hem.



Etiketter: ,

onsdag, mars 23, 2022

Jag somnar vid min plats

 På hemvägen igår lyssnade jag på Holger Cuzukay. Det är olika musik jag tycker om på eftermiddagen visavi på eftermiddagen.

Jag var trött på tåget. Jag lyssnade lite på Lea och Johan när de pratade om sjukhusvård. Sedan gick det bra att gå upp till Universitetbiblioteket. Jag skickade beställningarna tidigt, lite tidigare än på schemat för att min kollega 'Kämpen' skulle hinn plocka fram allt innan lunchen. Det är inte så bra om han stressar. Visserligen har han nog varit med om värre saker när han flydde till Sverige.

Tänker på Ukraina. Visst måste  vi ta emot flyktingar från Ukraina.

Jag är så trött idag att jag nästan somnar vid mitt skrivbord somnar och dräglar.

Var borta vid rummet Hum Fak ställde upp en bok 





Etiketter:

tisdag, mars 22, 2022

Solen går upp när jag kommer till jobbet.

 Sov hyfsat i natt även om jag fick gå upp och pinka emellanåt. 

På jobbet på Humanistiska biblioteket var det mycket att gå. Jag tänkte på att en semestertur till Australien inte är så bra. Snarare Ett ställe med bra säng och gin & tonic i baren. Jag går ju inte så bra.

Det var full rulle på morgonen. Jag skickade beställningar och hämtade sedan. Jag hade A-huset. Det var både mycket fjärrlån och på morgonen många vanliga lån. Snart får jag väl gå i pension.

Jag lyssnade på en pendlarkompis, Lea, som sökt ett nytt jobb som försäljare av magnetröntgenmskiner.

På tåget tänkte jag på Bob Marley och "Stir it up."

Utsikt från mitt fönster klockan kvart i sju på morgonen.

Jag passade på att köpa några SEB-aktier med mobiltelefonen...

Efter jobbet åkte jag till gymmet och tog en friskvårdstimme. Jag tar så lätta vikter när jag tränar axlar och rygg att jag undrar om det gör någon nytta?




Etiketter: , ,

måndag, mars 21, 2022

Hon sa 'Vad duktig du är'

 Strax före sju hade jag precis passerat Nelly Thürings trappa då mötte jag en kvinna jag inte kände igen. Men sannolikt har jag mött henne utan att lägga märke till henne. Rätt vad det var sa hon "Vad duktig du är". Jag segar mig upp till universitetet så jag ser väl ut som en krympling.

På jobbet körde jag ut böcker i Öppna magasinet. Hoppas det gick bra? Under fikat ringde sjuksköterskan från Hemsjögården och växlade några ord med mig angående min fasters bortgång igår. Jag sade bara att det var väntat i och med att hon var så dålig efter att ha opererats efter att hon brutit ben i höften.

På morgonen lyssnade jag på JJ Cale.

Min farfar Knut på Öland.


söndag, mars 20, 2022

Min faster gick bort idag

 På morgonen var jag och handlade lite. Efter frukosten tränade jag på gymmet i en timme. Milan var där och Fredrik och Kari också. 

Efter gymmet körde jag till Hemsjögården för att hälsa på faster Kerstin. Hon somnade tyvärr in samtidigt som jag besökte hennes rum. Jag ringde till min syster och hon kom också till Hemsjögården och vi satt länge och pratade om vad vi skulle göra nu. När jag kom hem åt jag lunch och sedan lyssnade jag lite på Rod Stewart. 

Men det var i alla fall soligt väder.

Utanför Hemsjögården.