lördag, december 18, 2021

Tänkte på politik på gymmet

 Körde och handlade vid halv sjutiden. Lika bra att få det gjort eftersom jag inte gjorde det igår: Fem julskinkabitar, apelsinjuice och risgrynsgröt. (I och för sig bryr jag mig inte så mycket om julmat. Jag försöker bara klara av dagen och må bra.)

Efter frukosten så körde jag till gymmet. Jag såg precis på Marcus Oscarsson också. Det var inte så intressant idag det var om vad partiledarna borde önska sig i julklapp. Det var ingenting om att Socialdemokraterna funderar på att höja skatten. Okej det är för höginkomsttagare och det är ju inte jag. Men rent ekonomiskt behövs de som har råd att köpa varor så företagen går runt och kan betala skatt. Så jag är kluven till vad som är bäst rent samhällsekonomiskt.

Utanför gymmet träffade jag "GymFredrik". Han var färdig när jag kom. På gymmet var det inte många jag kände. Jag hälsade på en positiv kvinna som är där nästan varje dag.

Resten av dagen ska jag läsa Oliver Twist av Charles Dickens.

När jag kom från gymmet lyssnade jag på en gammal trippelskiva med Leon Russell

Bild ur "Oliver Twist"

* Handlade på morgonen.
* Oliver Twist
* Beck



Etiketter: , ,

fredag, december 17, 2021

Fick besök av Paul Graf.

 På humanistiska biblioteket i Göteborg satt jag i läsesalsexpeditionen. Det var inte mycket folk där. Paul Graf kom i alla fall och berättade om sin stora text. Det kom några som hade texter som var inlåsta i Valvet.

När jag var klar med läsesalsexpeditionen så skrev jag några signaturer på tidskrifter. Jag pratade med en kollega på lunchen om att det varit en stor demonstration. Det var kanske därför en ung kvinna kom igår och ville jag skulle skänka pengar till Eritrea?

Efter lunchen så hämtade jag beställningar från ett till nio.

Idag lyssnade jag på Pretenders.


Studenten Paul Graf.



torsdag, december 16, 2021

Sol mellan träden

 I Alingsås kom tåget i tid trots att det först stod att det skulle vara tio minuter sent. Det kom till och med i tid så vi hann med tvåans spårvagn. På jobbet började jag direkt köra ut böcker. Jag hann klart med det redan innan elva på förmiddagen. Jag hann faktiskt köra ut tidskrifter till 5A. Lunch blev det ärtsoppa i studentmatsalen.

På förmiddagsfikat pratade vi om en kollega som gått i pension. En kollega sa att han har ju inga barn så han har ju inget att göra av med pengar på. Men då tänker jag att det faktiskt är svårt att hitta någon att få barn med... För NN. var det kanske lätt? Människor har olika uppväxt.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.

På eftermiddagen lyssnade jag en stund på Rolling Stones.

Västlänken byggs

När jag satt och väntade på bussen till centralstationen i Göteborg kom en ung kvinna i Hijab och undrade om jag ville gå med i en förening som skänkte pengar till Jemen och Eritrea. Jag sa att de bara krigar sönder sina länder så tack men nejtack.



Etiketter: , ,

onsdag, december 15, 2021

Skönt med mulet väder

 Tåget gick långsamt när det närmade sig Göteborg. Det släpper alltid före ett X2000 tåg. Jag kom med en fullsatt spårvagn nummer fyra. Jag var ändå på jobbet före sju och kunde skicka beställningarna så "Kämpen" skulle kunna börja hämta beställningar. Jag hjälpte en trevlig kollega med att ställa upp kursböscker.

Själv lyssnade jag några sekunder på Union Carbide Productions men kom på att jag är äldre och att jag inte längre behöver röjmusik. I dessa tider är det bättre med the Beatles.

Det var morgonmöte också. Det handlade bland om att det finns silverfiskar som äter allt bland böckerna. Senare pratade en kvinna från Kvinnsam om de kvinnovetenskapliga samlingarna.

På eftermiddagen satt jag i läsesalsexpeditionen. Jag hälsade på några låntagare trevligt att en del känner igen mig.

Långsprötad silverfisk.

* rörposten

Okej. jag har boket en resa till Mallorca i sommar. Men i själva verket är det tror jag det är ögonblicken jag eller men mår bra av. Hälsar god morgon på en trevlig kollega, lyssnar på någon bra musik eller äter en våffla.







Etiketter: ,

tisdag, december 14, 2021

Bra att vara tidig

 Skönt att julen är på väg och det blir lite ledigt. Idag hade den mesta snön töat bort. Det var mest på Stationen i Alingsås som det var otäcka hala fläckar på trottoaren.

Johan och jag hann precis med tvåans spårvagn så jag var i bra tid till jobbet. Jag började med att posta beställningar i rörposten och när jag gjort det hämtade jag bokbeställningarna. Det känns bra att få det undanstökat. Kollegorna kommer först vid vid åttatiden. Med undantag av "Kämpen". Idag lyssnade jag några sekunder på Southside Johnny and the Asbury Dukes.

När jag gick och ställde upp böcker tänkte jag på så många etniska konflikter det finns. Ledare spär på oliktänkandet. Vad händer i Ukraina nu? Trupper från Ryssland står vid gränsen till Ukraina.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter.

Sedan gick jag lite tidigare för aatt handla saft och yoghurt.


Liseberg från Universitetsbibliotekets lunchrum.


Jag flexade lite på eftermiddagen för att åka förbi Hemköp och handla lite för julen. Saft och Janssons frestelse.

När jag kom hem lyssnade jag på Pretenders.



Etiketter: ,

måndag, december 13, 2021

Snön töar bort

 Jag var trög i magen när jag tog ilen till Alingsås station. Men det gick bra och jag var i god tid till stationen. Jag växlade några ord med sjuksystern från Filippinerna. Det hade töat bra så jag hade nog inte behövt broddar på kängorna.

Jag  lyssnade några sekunder på Rolling Stones innan jag började köra ut böcker. Eller var det Captain Beefheart? Sedan var det bara att köra ut böcker. Kursböckerna gick bra, 6B gick bra och 6A fick jag hjälp av "Kämpen att ställa upp böcker. 

Det är stor skillnad mot förra veckan. Det vill säga snön töar bort och det är bra för det går att gå i Nelly Thyrings trappor. 

När jag var färdig med bokuppsättning var det bara börja registrera tidskrifter.

(Jag sov dåligt för jag låg och tänkte på min faster på äldreboendet som blivit förkyld. Hoppas hon fixar det hon är ju 95 år.)

En tårtbit kvar från i fredags

* Komma hem och äta middag.


Etiketter: ,

söndag, december 12, 2021

Läser Oliver Twist

 Jag var uppe tidigt och gjorde frukost för jag tänkte åka till äldreboendet och hälsa på faster Kerstin. Jag drömde så konstigt på morgonen om en gammal klasskamrat som fått en bok publicerad på Nordstedts.

Efter gymmet körde jag till gymmet. Det blev en bra träning där jag började med hantelpress. Fredrik från gymmet var där, och fotbollsspelaren Kjell, och jag träffade "Kabeldon" och "Turken" när jag var på väg att gå. Tyvärr blev det inget besök på äldreboendet för faster Kerstin var förkyld. Hoppas det går bra för henne för hon är ju 95 år. Istället stannade jag hemma och läste i boken "Oliver Twist" av Charles Dickens.

Idag lyssnade jag på War .

Bild ur Oliver Twist.

* På eftermiddagen muntrade jag upp mig med att boka en resa i sommar.
* Bokat för att få en tredje vaccinspruta.
* Lever i nuet.



Etiketter: ,