lördag, januari 08, 2022

Ute är det halt

 Har gjort en spotify lista över musiken jag lyssnade på 2021 och där är John Lee Hooker

På morgonen gick jag upp vid halv sju. Jag läste tidningen och gjorde frukost. (Jag hörde om Vladimir Putin som lägger sig i andra länder och inte vill att de ska gå med i Nato. Jag tror att han har mindervärdighetskomplex. Han är bra på karate och nu vill han ockupera världen. Han är en gammal KGB-agent från DDR.)

Efter frukosten körde jag till Ica och handlade yoghurt och pajer. Efter Ica körde jag till gymmet och tog ett rejält pass. Jag träffade Kjell och plåtslagaren.

När jag kom hem fortsatte jag läsa "Tyrannens tid" av Magnus Västerbro.

Ica klockan halv nio.



Etiketter:

fredag, januari 07, 2022

Demokrati bäst tror jag

 Sov till halv sex sedan gick jag upp och gjorde frukost och läste tidningen. Jag gjorde en Såotifylista över musiken 2021 John Lee Hooker var naturligtvis med på listan och Patsy Cline.

Sedan läste jag i "Tyrannens tid" några timmar. Det är likt dagens tyranner hur de försöker suga ut befolkningen. När det gäller Karl XII behövs pengar till krig. Det är nog bra med demokrati så länge det inte kommer någon uppkomling som vill förstöra allt.

Klockan halv tolv gick vi till restaurang Sjöö och åt lunch.

En ök på Sjöö.

* Tyrannens tid.
* John Lee Hooker.
* Harold Coben


Etiketter: ,

torsdag, januari 06, 2022

Sol och kallt

 Idag är det trettondags afton. Efter frukosten körde jag till gymmet. Det var en del jag kände där. "Gällivare", "Turken" och Glenn. Det gick skapligt att köra igenom programmet. 

Det var ganska kallt. Sju grader på morgonen. 

Det är så många som skriver om politik i Facebook. Jag vill välja själv det är väl bara att inte bry sig om de aggressiva kommentarerna angående dittan och dattan.

På eftermiddagen läste jag i "Tyrannens tid" av Magnus Västerbro. Men det är hemskt mycket krigande under den unge Kael XIIs tid.

Jag lyssnade på Bill Withers idag.

Kanske ska göra en Spotifylista angående vad jag lyssnade på 2021?

Tittar på vinterfiskarna.


onsdag, januari 05, 2022

Hälsade på faster Kerstin

 Var upp halv sex och gjorde frukost. Jag läste tidningen och såg på morgonnyheterna. När jag gjort det körde jag till Ica och handlade yoghurt och färdigmat. Jag fick en bra parkeringsplats trots att klockan hunnit bli åtta.

När jag såg på min förfrågan i vårdguiden såg jag att jag fått svar från Södra Älvsborgs sjukhus. I mars har de en tid för mig för MR-undersökning. Jag hade skrivit att jag inte kunde gå så långt längre.

När det var avklarat Körde jag till äldreboendet och hälsade på faster Kerstin. Idag såg hon trött ut. Hon sa att hon inte mådde så bra, men jag tyckte hon såg bättre ut efter att ha ätit lite choklad och tittat i ett fotoalbum från Irland.

Lunch åt vi på restaurang Sjöö. Schnitzel och en öl. Det var okej men jag blev trött.

Hemma såg vi på en deckare: Fader Brown.

Idag lyssnade jag på Savoy Brown


Ica klockan halv åtta på morgonen.


Etiketter: ,

tisdag, januari 04, 2022

Vad jag gör på semestern

 På morgonen var jag uppe klockan halv sju. Jag gjorde frukost och läste tidningen och såg på morgonnyheterna.

När jag var klar med det körde jag till gymmet och tog ett pass. Det var inte mycket folk så de gick ganska bra. Men det var inga jag kände så här på en vardag. Killen i kassan var ny.

När jag kom hem så fortsatte jag att föra över texten från en dagbok från en kinaresa till Word. Sedan ringde jag Telenor för att få resa på varför vi bara har kanal ett, två och fyra trots att vi betalar för CNN och trean och så vidare? 

Hemma lyssnade jag lite på Pink Floyd.

Anteckningar från min jorden runt resa.


måndag, januari 03, 2022

Köpte en kommod

 Har gjort en hel del saker på morgonen. Först gjorde jag frukost. Känner mig ganska håglös så jag gjorde vad min fru ville utan att tänka något speciellt. Först bokade vi en sommarresa med Rolf buss och sedan körde jag och köpte en kommod för toaletten. Vi har ju faktiskt inte gjort något på tjugo år. Annars var det regn och mulet idag. På morgonen lyssnade jag på morgonnyheterna. En bomb är sprängd i Parlamentet i Kapstaden i Sydafrika.

Jag lyssnade lite på Rico. Avkopplande musik på en semestermorgon. När jag kom hem plockade jag fram en skiva med Miles Davis.


Här gör jag frukost.


* Kommoden jag köpte

* Jag såg "Don't look up.

* Bokade en resa i sommar med Rolfs flyg och buss.

söndag, januari 02, 2022

Ingen is att halka på

 Skönt att snön och isen är borta. Jag var upp vid halv sju och gjorde frukost. Vid åttatiden körde jag till Ica och handlade bröd och flingor och när jag gjort det körde jag till gymmet och tog ett pass på en timma. Det var inte så mycket folk så jag kom åt bänkpressen i Smithmaskinen. När jag skulle gå kom Kjell, en kille som ofta tränar rygg och en kvinna som ofta är där. Jag kan döpa henne till Sapfo.

Efter gymmet körde jag bara hem och bloggade och läste "Tyrannens tid" av Magnus Västerbro.

Hemma lyssnade jag på David Bowie det var längesedan. Skivan 1Outside har jag aldrig lyssnat på.



Jag var på gymmet.

* gymmet.
* Skrev till Södra Älfsborgs sjukhus om min dåliga balans.
* Stjärnorna på slottet.



Etiketter: