torsdag, maj 28, 2009

Twisterglass

På morgonen när jag cyklade till atationen regnade och blåste det. På jobbet tog jag direkt itu med att ställa upp böcker i öppna magasinet 6b. Där står mest böcker i religion, filosofi och psykologi. På eftermiddagen ställde jag upp böcker i de gamla kalla våningarna ett och två. Det doftar cement och papper därnere.

Tog friskvårdstimme och hann med ett tidigt tåg till Alingsås. På Alingsås Pressbyrå köpte jag en Twisterglass , min favoritglass, i alla fall idag. Jag kan inte sluta direkt bara för att glass är onyttigt. Jag pratade med min pendlarkompis Katja och hon älskar också glass och kan inte tänk sig att sluta. Det blir tufft att dra ner på glassen. I Alingsås cyklade jag till Sportlife gym och tog ett entimmarspass. Pratade lite med en man om att Barcelona vann med 2-0 över Manchester United i fotboll. Et'o och Messi gjorde målen. Det var kanske bra, trots att jag alltid gillat brittisk fotboll.
När jag kom hem åt jag middag, försökte ringa apoteket, men det funkade inte med den där koden jag fått.

Men sedan tröstade jag mig genom att festa med Twisterglassen jag köpt.

Etiketter:

onsdag, maj 27, 2009

Ingen glass

Vinden slet i jackan när jag cyklade till stationen. I tunneln till perrongen mötte jag ett par vars släkting bor granne med mig. Katja hejade högt så det ekade i tunneln. På jobbet var jag bokinsättare i öppet magasin. Det är väldigt många böcker så här i slutet på terminen. Det gick ganska bra för jag hade hjälp av rutinerade Turbo Reine.
På eftermiddagen skötte jag utskicken från rörposten och skickade iväg beställningar till de olika våningarna på biblioteket. Först får jag beställningar från en skrivare och sedan skickar jag iväg beställningarna. En del går till läsesal, en del blir fjärrlån och några körs ut till institutionerna.

Jag gick kvart i fyra så jag hann med ett lämpligt tåg. Då visste jag att jag skulle ha god tid på mig att cykla med två kassar skräp till återvinningscontainrarna. Sedan var det dags att handla för helgen på Ica. Yoghurt, juice, pasta, sås, grape, tomater och kiwi. Tyvärr ingen glass som vi brukar. På helgerna brukar vi sleva i oss drivor av glass. Men nu har Kristina läst att det inte finns något nyttigt i glass och du kan få diabetes, så jag köpte ingen glass. I stället köpte jag en melon.

När jag skulle cykla hem hade jag så tungt på vänsterstyret att jag cyklade omkull när jag skulle släppa förbi en bil.
-Hur gick det... gjorde du illa dig? frågade en dam som cyklade om mig.
-Nej det är okej, det är inga problem, sa jag.
Typiskt. Jag har trillat omkull med cykeln många gånger och är ganska tålig. Jag är van. Värst var väl en gång i Falköping när låset gick igen och det blev tvärbroms, men jag klarade det också.
På cykelsemester i Skagen förra året

tisdag, maj 26, 2009


Pratstund på gymmet


Uppe klockan fem. Packade ner mackorna och stoppade ner i portföljen. Cyklade till stationen. På jobbet var jag mest för mig själv på plan åtta och nio. Tittade lite på Svenska Dagbladets nätupplaga om EU-valet.

Tog friskvårdstimme och stämplade ut tidigare. Det var mycket folk på gymmet Sportlife. Pratade lite med en av de två sossarna som brukar träna varje dag. Han var orakad idag och luktade öl.
-Ska Manchester United och Barcelona spela i kväll? frågade jag.
-Nä, i morgon kväll blir det väl? sa han.
-Är Eto avstängd... då blir det svårt, sa jag.
-De har så många spelare att sätta in, sa han.
-Manchester United har inte många Britter i laget, sa jag, Rooney.
-Och så har de Giggs.
-Och Neville och Paul Scholes.
Jag var ganska nöjd när jag gick hem.



Hantelpress på båten Jewel of the Seas