lördag, juli 30, 2022

Lydia bästa sommarpratare

 Gick upp vid sextiden och läste tidningarna. Det är ju lördag och fortfarande sommar så jag gick ner till Gerdsken och doppade mig. Sedan gick jag och gjorde frukost. Tack och lov köpte jag lite yoghurt i torsdags. Jag tittade lite på Fred Olsens hemsida om möjliga kryssningar. Min pendlarkompis Lea har ju jobbat på Fred Olsens rederi. Såg att Investors aktie börjar bli för dyr, vad jag nu ska med en sådan till?

Efter frukosten körde jag till gymmet. Det var inga jag kände där idag men träningen gick bra. Jag började med bröstträningen i en maskin.

När jag kom hem så lyssnade jag lite på sommarpratet. Men jag tycker inte det var så bra. De bästa enligt mig i år:

1. Lydia Sandgren 2. Anne-Marie Eklund.3. Pär Lernström. 4.DiamantSalihu 5. Vigdis Hjort.

Jag tycker inte om när de får en vanlig medborgare att skämmas

Bara tänkte på att Miles Davis skiva Bitshes Brew är fantastisk Och så tänkte jag på Julius Juhlins bok "Minnen" där han skriver att jazz är äckligt.

På väg till gymmet.


torsdag, juli 28, 2022

Folk köade utanför Ullevi

 Det var buss från Alingsås till Göteborg idag. En stor långfärdsbuss. Jag satt bredvid Lea hon tyckte också jag skulle jobba på länge jag kunde. Hon är ju specialistsjuksköterska. Det är grönt och vackert längs färden och Sävelången ligger spegelblank. (Jag klarade det trots att jag alltid är orolig över att något ska hända när jag går uppför Nelly Thürings trappor eller Curt Weibulls trappor.)

Utanför Ullevi såg jag att folk köade för att få bra platser till Rammstein. Att de är så populära själv föredrar jag Amason

Nu ska jag posta rörpostbeställningar och sedan köra ut böcker.

Bistro Mari.


Det var soligt och fint väser så jag gick till Bistro Marie och åt en Zakinili

På eftermiddagen hämtade jag beställningar från våningarna 1-9 A.

Jag hann bra med bussen 15.48 på väg hem, Jag fick en plats bredvid en annan pendlare.

(Jag undrar hur många röda bockar jag skulle fått av en lärare om de sett min blogg?)




Träffade en gammal chef

 Åkte tidigt idag trots kalabaliken igår då en äldre dam fick stötta mig till bussen. Men jag skippade skoskenorna och tog sandaler i stället så jag kunde lyfta på fötterna. Tvåans spårvagn kom in direkt efter det att Alingsåsbussen kommit till Åkareplatsen.

Igår när jag skulle hem träffade jag en gammal chef som såg att jag blivit sämre. Hon tyckte jag skulle hålla ut två år till. Att gå i pension är tråkigt och grått.

Idag lyssnade jag på the Clash.

Sopborstebil vid Drottningtorget.

När jag skulle hem och handla så gick jag till Åkareplatsen och jag fick vänta en timme på en ersättningsbuss. Det är in get bra med ersättningsbussar när det är spårarbete. De går för sällan.
Jag hann i alla fall Handla på Hemköp.






















onsdag, juli 27, 2022

Mannen med ölburkar

 Som vanligt åkte jag klockan halv sex och jag bryr mig inte om att jag kommer tidigare än de övriga. Bara vaktmästaren och städerskan är här så tidigt som sju. Men bland pendlarna finns sjukhuspersonal och de måste ju vara tidiga. Specialistsjuksköterskan Lea pratade jag lite med. Hon hade varit i Italien på semestern. Hon tyckte inte om den Italienska maten. 6.05 gick bussen till Åkareplatsen och därifrån gick jag till perrongen sär tvåans spårvagn går ifrån. När bussen kom till Scandinavium satt det en man på busshållplatsen med tre kassar med tomma ölburkar.

På jobbet postade jag beställningar och sedan körde jag ut böcker. Jag ställde upp kursböcker och böcker i A-huset.

När jag blir äldre lyssnar jag på lugnare musik som Barry White. Förr lyssnade jag mer på hetsigare musik som Bad Religion.

Fattighusån från tvåans spårvagn.

* Leas tips om kryssning Med Fred Olsen.
* Indya.

* Barry White.


måndag, juli 25, 2022

Genomblöt på jobbet

 Det var ösregn i Alingsås när jag gick till bilen och sedan var det regn när jag gick till extrabussen. (Inga tåg går eftersom det är spårarbeten i höjd med Olskroken). När bussen väl stannat vid Åkareplatsen så är det inte långt till där tvåans spårvagn går. Sedan var jag absolut genomblöt när jag gick upp till Universitetsbíblioteket. Jag hade extrabyxor i mitt skåp men eftersom byxorna börjat torka så nöjde jag mig med torra kalsonger. (På toaletten finns det en nyuppsatt skylt att man ska göra rent efter sig. Jag kände mig träffad för jag var magsjuk någon gång i våras.

På jobbet skickade jag beställningar i rörposten. Sedan ställde jag upp kursböcker och böcker i Kvinnovetenskapliga samlingen.

Idag kände jag för att lyssna på the Smiths. Men jag tycker Joe Cocker sjunger bättre än Morrisey.

Vid Drottningtorget i Göteborg.

Jag gick tidigt från jobbet för att träna. Det är så struligt att ta sig till gymmet nu: 1. Korsvägen och buss x4 2. Ersättningsbuss till Partille vid Åkareplatsen. Byte till tåg i Partille. Och tisdagar på gymmet är egentligen inte roliga men de måste göras med träning.

söndag, juli 24, 2022

Regn och frusna fötter

 På morgonen blev det buss till Göteborg istället för tåg. Och i Göteborg ösregnade det. Men jag klarade det utan att göra på mig. Jag hade nära till spårvagnen från Åkareplatsen. Idag passade det bra att lyssna på BJ Thomas.

Jag hade ÖM-insättning på jobbet på morgonen.

Nya Ullevi i Göteborg.


På eftermiddagen skickade jag rörpostbeställningar. Det var inte så många så vi kunde prata lite om vad vi gjort på semestrarna.
Jag stack hemåt så fort jag kunde för det ösregnade men jag bet ihop för att så snabbt som möjligt komma ner till Korsvägen och därifrån ta bussen X4 till Pohlmesplatsen och därifrån gå till Åkareplatsen där jag tog en buss till Partille. I Partille bytte jag till tåg som gick till Alingsås.


Jag har haft en bra semester

 Sov hyggligt men jag drack ett glas stellenboschvin gjorde att jag fick gå på toa mycket på natten. Jag gick upp vid halv sju och gick ner till Gerdsken och badade. I morgon är det dags att börja jobba igen. Men bara jag har bensin i bilen och månadskortet klart så ska det väl gå.

Jag tycker att jag går bättre efter semestern. Många dagar på gym och simmat ett par meter i 20-gradit vatten.

Idag lyssnar jag på Stefan Ingves som sommarpratare.

Idag lyssnade jag på Captain Beefheart.

På morgonen betalade jag räkningar.

Semestern i korthet:

1. Rolfs buss till Fredriksdal.

2. Rolfs buss till Lousiana.

3. Rolfs buss till Hjo och Falköping.

4. Många bad i Gerdsken.



Lunch på Dahlby Gård.

(Jag tänkte på att när jag tillslut efter mycket om och men köpt en aktie säljer jag den inte gärna. Jag minns att jag för flera år sedan sålde alla Ericsson och köpte Investor istället. Annars är det sällan jag säljer. De blir liggande år ut och år in.)

På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till Dahlby gård och åt lunch. Själv åt jag stekt röding.