lördag, december 11, 2021

Äntligen tankade jag bilen

 Gick upp redan vid sextiden. Jag drömde konstiga drömmar som jag inte minns men jag är säker på att jag kunde gå. 

Jag gjorde frukost och såg lite på ett program om renar på TV.

Efter frukosten tog jag bilen till Ica och handlade färdigmat, yoghurt och svensk päron (Jag tycker i och för sig det är roligt att se var frukten kommer ifrån? Har frukten rest från Spanien eller Sydafrika?) Efter Ica åkte jag och tankade bilen. Det skulle vara trist att få soppastopp när jag till exempel åker till stationen i Alingsås. Efter alla saker jag ordnat så åkte jag till gymmet. På gymmet träffade jag idrottstränaren Kjell och gymmaren Fredrik.

När jag kom hem tittade jag efter hur mycket jag tankat för?

Jag lyssnade lite på Frank Zappa också. Och sedan på Marcus Oscarsson på TV4 play.

Här är jag på väg från gymmet.

* Tankat bilen
* Handlat mat
* varit på gymmet.


Etiketter: , ,

fredag, december 10, 2021

Studenten Paul kom trots all snö

 Bilen gick bra till stationen i Alingsås. Jag pratade en stund med andra pendlare som jag kärt känna. 

Det funkade bra med tåg och fyrans spårvagn i Göteborg. Det verkar som somliga börjat arbeta hemifrån igen. På jobbet började jag med att tända och låsa upp i läsesalen. När jag gjort det hann jag ta en hög med tidskrifter och mäta. 

När läsesalen öppnades kom studenten Paul Graf och han berättade om en tenta i ryska som var digital.

För övrigt var det bara tre personer som satt i läsesalen. Efter läsesalsexpeditionen så tog jag tag i högen med tidskrifter och registrerade dem.

Jag lyssnade lite på Captain Beefheart eftersom det var fredag.

Studenten Paul Graf är på väg till Universitetet.

På eftermiddagen hade jag hämtningar på våningarna ett till nio. Samtidigt gick eller halkade jag till Steinbrenner och köpte en tårta. Det hade blivit min tur att bjuda på fredagsmys. Jag träffade en tant som tyckte jag skulle ha broddar på kängorna. Hem blev jag så sen att jag missade de vanliga tågen. När bussen tillslut kom till Göteborgs central så snubblade jag i en pöl. Jag fick hjälp av en P-nisse att komma upp på fötter igen.



Etiketter: , ,

torsdag, december 09, 2021

Tackar för hjälpen.

Tåget var någorlunda i tid till Göteborg. Jag hann precis med tvåans spårvagn. Det var trångt hela vägen till Korsvägen  men ingen hade munskydd. Körde ut böcker på morgonen. På våning nio satt "Kämpen" och lyssnade på något från Iran . 'Kom inte hit... jag tar böckerna som ska hit', sa "Kämpen". Vid niotiden var jag så trött i benen att jag bara ville sätta mig ner. På plan 6A hade någon ställt upp alla böcker redan. 'Kom inte hit, jag tar det', hörde jag "Kämpen" säga mellan bokhyllorna. 'Men ska du inte ha lite hjälp ändå?' undrade jag. "Kämpen svarade inte. Han har ju framtagning från 9 våningar också.

Efter fikat gick jag och ställde upp tidskrifter.

Jag lyssnade lite på Robbie Shakespere som gått bort.

Jag vilar fötterna på plan 6A.


Gick lite tidigare från jobbet och jag hoppade över jullunchen. Jag tog ett pass på gymmet efter jobbet. Det var inte så mycket folk där. Jag pratade lit med "Kabeldon" (namnet är påhittat).



Etiketter: , , ,

tisdag, december 07, 2021

Snön är kvar

 Det var moddigt med grusblandad snö. Tåget gick bra och vi hann precis med tvåans spårvagn sedan var det grusmodd upp till jobbet.

På jobbet hade jag utskick med rörposten. "Kämpen" var snabb att hämta alla beställningar i A-huset. Hörde att snön ska försvinna till Jul. Skulle gärna vara på Kanarieöarna nu.

Det var inte så många på jobbet. De kanske är rädda för covid igen.

Tänkte på den här unga socialdemokraten som gjorde Hitlerhälsning. Hon var ju bara 15 år och i den åldern kunde man ju göra mycket dumt. Det hör ju till journalisters jobb att leta fram sådana saker.

Idag lyssnade jag på Deep Purple. Skivan håller som ett hårdrockmästerverk.



Utsikt över Korsvägen i Göteborg.

Efter lunchen i personalmatsalen så registrerade jag tidskrifter.


Efter jobbet hämtade jag några julklappsböcker på Pressbyrån. Bland annat en som jag sett en kvinna läsa på tåget.




Etiketter: ,

Tåget från Alingsås vid 5 var inställt

 Det tog längre tid att åka till jobbet idag för det vanliga tåget var inställt, (personalbrist sa någon.) Spårvagn nummer två i Göteborg var proppfull. Jag fick sällskap med en kollega uppför Nelly Thürings trappor.

På jobbet postade jag först beställningar på våningarna. jag började på våning ett. Det tog hela förmiddagen att hämta beställningarna från plan ett till nio. (Jag fick hjälp av "Kämpen" med det nya lösenordet till datorn på plan 3.)Det var tack och lov inte så många broschyrer att hämta.

Jag hann lyssna ett par sekunder på Avalon.

På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter. Jag gick hem tidigt för att hämta en låda med katetrar.

Tomte från Eksjö.

Det rullade på bra till Ica. Jag hann till och med handla lite inför helgen. En skäggig man tipsade om att det kunde vara till hjälp att köra kartongerna i en kundvagn ut till bilen.

* Både handlade och tog hem två lådor med katetrar.
* julkalendern
* tåget gick bra till Alingsås



Etiketter: ,

måndag, december 06, 2021

Halt vid Nelly Thürings trappor

 Sex grader minus på morgonen i Alingsås. Bilen startade trots att jag läst om elbilar som fått stopp på motorvägen. Tåget gick bra men det var tio minuters stopp i höjd med Olskroken i Göteborg. Frt var växelproblem. Jag fick åka med tvåans spårvagn som gick fyrans väg till Korsvägen.

Jag lyssnade lite på "No fun" med the Stooges för att jag trillade på vägen upp till biblioteket. På biblioteket hade jag ÖM-insättning och jag började nästan direkt med det för det var ganska mycket att sätta in och det var många sjuka.


Här står jag på våning 6b.

På eftermiddagen satt jag i läsesalen det var M. som var där och pratade om att hon inte ens har råd att spela bingo. 
Jag hann faktiskt med tåget, men det var tio minuter sent och från Lerum var tåget 23 minuter sent. Växlarna klarar inte kylan.


Etiketter: , , ,

söndag, december 05, 2021

Eksjö julmarknad

 Jag var på Eksjö julmarknad igår

* Köpte julost och knäck

* Påjulmiddagen satt jag bredvid en dam som gått i pension vid 62.

* Julmusik

* Fikat på Lennartssons konditori.

* Julbordet.

Stranglers

Tomtar sjunger julmusik.


Etiketter: ,